رئیس قوه قضائیه:
سازمان نظام پزشکی از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش هزینه های درمان استفاده کند
 

سرویس خبر: رئیس قوه قضائیه گفت: سازمان نظام پزشکی در جهت حمایت از بیمار، دارای اختیارات قانونی مطلوبی است و این انتظار وجود دارد که از همه ظرفیت‌های قانونی خود برای ارتقاء و اعتلای هر چه بیشتر امر پزشکی در کشور و حمایت از بیمار و پایین آوردن هزینه درمان بهره گیرد.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در دیدار با اعضای شورای عالی سازمان نظام پزشکی، جامعه پزشکی را در زمره ارزنده‌ترین قشر‌های کشور دانست و با گرامیداشت یاد حدود ۲۰۰شهیدی که کادر درمان طی ۲ سال گذشته در راه مبارزه با ویروس کرونا تقدیم اعتلای سلامت مردم کرده است، اظهار داشت: حدود ۲ سالی که از شیوع کرونا در جهان می‌گذرد، کشورمان باوجود محدودیت‌های تحمیل‌شده از سوی دشمنان، در زمینه مبارزه و مقابله با این بیماری در مقایسه با بسیاری از کشور‌های مدعی، پیشتاز است.

رئیس دستگاه قضا،پیشرفت‌های شگرف علمی به‌ویژه پیشرفت‌های حوزه پزشکی در زمینه‌های مختلف ازجمله توسعه زیرساخت‌ها و شبکه‌های نظام سلامت، افزایش میزان پزشکان نسبت به جمعیت و ارتقاء شاخص امید به زندگی در میان مردم را در زمره دستاورد‌های انقلاب اسلامی دانست و گفت: اکنون ایران اسلامی به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی و تقویت روحیه خودباوری در برخی از رشته‌های علم پزشکی در زمره کشور‌های تراز اول دنیا محسوب می‌شود و امروزه درمانی در حوزه پزشکی نیست که در داخل کشور ناممکن باشد و نیازمند اعزام بیمار به خارج از کشور باشیم و این امر مایه مباهات و عزت است.

وی در ادامه با اشاره به اختیارات قانونی قابل‌توجهی که سازمان نظام پزشکی در سطوح و شئون مختلف از آن‌ها برخوردار است، تاکید کرد: سازمان نظام پزشکی در جهت حمایت از بیمار و پشتیبانی از جامعه پزشکان، دارای اختیارات قانونی مطلوبی در حوزه‌های تشکیلاتی، نظارتی، آموزشی، جذب و … است و این انتظار وجود دارد که این سازمان از همه ظرفیت‌های قانونی خود برای ارتقاء و اعتلای هر چه بیشتر امر پزشکی در کشور و حمایت از بیمار بهره گیرد .

ضرورت حفظ جایگاه و شأن جامعه پزشکان

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان این که اطباء و پزشکان در مکتب و نظام ما از جایگاه و شأن بلندمرتبه‌ای برخوردارند، با اشاره به‌ضرورت حفظ این جایگاه و شأن، خود جامعه پزشکان و نهاد‌هایی نظیر سازمان نظام پزشکی را در حفظ این جایگاه و شأن رفیع دارای مسئولیت خاص دانست و گفت: عموم مردم و جامعه به امر پزشکی و طبابت به چشم یک حرفه یا شغل نمی‌نگرند و نگاه ویژه‌تری به جامعه پزشکی دارند؛ همین امر مسئولیت جامعه پزشکی کشور را دوچندان می‌کند؛ لذا ضرورت دارد همه دست‌اندرکاران امر از مسئولان نظام در قوای مختلف و متولیان نظام سلامت در وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی تا خود پزشکان، در حفظ و ارتقاء تمامی امور و شئونی که به نحوی از انحاء مرتبط با امر پزشکی و طبابت است نهایت دقت و اهتمام را به خرج دهند تا خدایی ناکرده جایگاه رفیع پزشکان در کشور مخدوش نشود.

رئیس دستگاه قضا رازداری، مسئولیت‌پذیری، صرف وقت برای بیمار و حُسن برخورد با او در کلام و رفتار را از جمله مهم‌ترین شاخصه‌های اخلاقی یک پزشک دانست و گفت: در ارتقاء جایگاه و شأن پزشکان در نزد اهالی اجتماع و مردم، نحوه برخورد اخلاق‌مدارانه با بیمار و خانواده او از سوی پزشک و کادر پزشکی و فرد منشی، بسیار حائز اهمیت است.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به جلسه برگزار شده میان اعضای سازمان نظام پزشکی و مسئولان مرکز توسعه حل اختلاف، به جامعه پزشکان و نهاد‌های متولی نظام سلامت از جمله سازمان نظام پزشکی توصیه کرد تا حد امکان اختلافات و دعاوی خود را از طریق شورا‌های حل اختلاف و به شیوه صلح و سازش حل‌وفصل کنند.

وی به مقوله ارجاع شکایات پزشکی به طور همزمان به سازمان نظام پزشکی و سازمان پزشکی قانونی و آسیب‌های ایجادشده بواسطه این امر هم اشاره کرد و از مسئولان ذیربط خواست تا موارد ناظر بر این موضوع را بررسی و احصاء کنند و اگر در یک موضوع مشخص از یک وجه خاص، ضرورت اصلاح وجود دارد، اقدامات مقتضی انجام و در صورت لزوم بخشنامه‌ای هم صادر شود.

محسنی اژه‌ای با بیان این که شعب ویژه رسیدگی به پرونده‌های پزشکی در مراجع قضایی دایر است، ادامه داد: در این شعب از قضاتی بهره گرفته می‌شود که با مسائل پزشکی آشنایی دارند؛ البته سازمان نظام پزشکی می‌تواند در امر آموزش قضات پرونده‌های پزشکی به شیوه‌های مختلف در قبل و حین خدمت آنها، به دستگاه قضایی کمک کند و ما هم از مشارکت آن‌ها استقبال می‌کنیم.

رئیس قوه قضائیه درعین‌حال رسیدگی به آن دسته از پرونده‌های قضایی پزشکان که غیر مرتبط با حرفه و اقدام پزشکی آنهاست در شعبی ویژه را امری غیرضروری دانست.

وی با بیان این که قانون دستورات و تاکیدات مشخصی درباره رعایت حال پزشکان در امر صدور احکام حبس دارد،گفت: باید توجه داشت که بعضاً اتفاقاتی در امر پزشکی و از ناحیه پزشکان حادث می‌شود که سنگین هستند و محاکمه و صدور احکام حبس در قبال آن‌ها اجتناب‌ناپذیر است که ضروری است جامعه پزشکی کشور و سازمان نظام پزشکی در پیشگیری از بروز این اتفاقات، اقدامات مقتضی را انجام دهد و در منتهی به نتیجه شدن سریع پیگیری‌های ناظر بر این امور کمک‌رسان باشد.

محسنی اژه ای همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وظایف قانونی دستگاه قضا در احیا حقوق عامه و وظایف نهاد‌های مختلف در پایین آوردن هزینه‌های درمان بیماران به جامعه پزشکان و سازمان نظام پزشکی توصیه کرد که سازمان نظام پزشکی در جهت حمایت از بیمار، دارای اختیارات قانونی مطلوبی است و این انتظار وجود دارد که سازمان مذکور از همه ظرفیت‌های قانونی اش برای ارتقاء و اعتلای هر چه بیشتر امر پزشکی در کشور و حمایت از بیمار و پایین آوردن هزینه درمان بهره گیرد.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، محمد رئیس‌زاده رئیس سازمان نظام پزشکی و منصور جعفری نمین رئیس شورای عالی نظام پزشکی به بیان مطالبی پرداختند . عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی هم در سخنانی از آغاز همکاری‌های این سازمان با سازمان نظام پزشکی در بسیاری از حوزه‌های چالش‌برانگیز از جمله سقط جنین جنایی ، قصور پزشکی و پزشک‌نماها خبر داد.

نسخه مناسب چاپ