ارومیه ـ خبرنگاراطلاعات: استاندار آذربایجان غربی گفت: مانعی بر سر راه توسعه روابط این استان با جمهوری آذربایجان وجود ندارد و ما با همه توان خواستار ارتقای روابط با این کشور هستیم.
محمدصادق معتمدیان در دیدار با علی علیزاده سفیر جمهوری آذربایجان در ایران افزود: ظرفیتهای بسیاری در آذربایجانغربی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان زمینه ارتقای روابط اقتصادی را فراهم کرد.
وی با اشاره به مشترکات دینی، فرهنگی و اجتماعی مردم آذربایجان غربی با جمهوری آذربایجان گفت: این مشترکات سبب شده است زمینه دوستی و ارتباط مردم ۲ منطقه بیشتر شود.
معتمدیان با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم به ارتباط با همسایگان و ارتقای روابط در همه زمینهها با کشورهای همسایه و از جمله جمهوری آذربایجان، اظهار داشت: در حال حاضر ارتباط بسیار خوبی میان آذربایجان غربی و نخجوان وجود دارد که امیدواریم این روند در ارتباط با باکو نیز ایجاد شود.
استاندار آذربایجان غربی با بیان این که در شرایط کرونایی، یکی از معدود مرزهایی که بسته نشد، مرز ایران با جمهوری آذربایجان بود،ادامه داد: این موضوع نشان دهنده اهمیت روابط سیاسی و اقتصادی ۲ کشور است.
معتمدیان، آذربایجان غربی را شاهراهی در مسیر کریدورهای بین المللی و دارای ۳ فرودگاه با ظرفیت قابل توجه مسافری و باری دانست و ادامه داد: وجود منطقه آزاد تجاری ماکو، ۲ منطقه ویژه تجاری، منطقه ۹ گمرک، ۵ پایانه مرزی، ظرفیتهای معدنی، کشاورزی، صنعتی و به ویژه صنایع تبدیلی و توان قابل توجه در حوزه گردشگری با استفاده از ظرفیت آثار تاریخی و طبیعی، آذربایجان غربی را به یکی از استانهای با ظرفیت بالا در حوزه سرمایه گذاری بدل کرده است و یکی از اولویتهای ما در صدور کالاهای مختلف به ویژه صنایع تبدیلی و کنسانتره میوه، کشورهای همسایه است و از همکاری در این خصوص استقبال میکنیم.
استاندار آذربایجان غربی همچنین از آمادگی این استان برای مشارکت در بازسازی مناطق آزاد شده در جنگ اخیر قره باغ خبر داد و گفت: ما با جدیت علاقمند به افزایش ارتباط بخش خصوصی این استان با جمهوری آذربایجان و حضور شرکتهای فنی و مهندسی استان برای فعالیت در جمهوری آذربایجان هستیم.
وی همچنین خواستار گشایش دفتر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه در باکو شد.
علی علیزاده سفیر جمهوری آذربایجان در ایران هم در این دیدار گفت: امیدواریم توافق ۲ طرف در آینده نزدیک، سبب بهبود تجارت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان شود.
وی از افزایش ۳۰ درصدی تجارت ۲ کشور در سال گذشته میلادی خبر داد و افزود: در نظر داریم بر پایه توافق جدید، این میزان تجارت ۲ تا ۳ برابر شود که در این صورت، به اهداف خود خواهیم رسید.
علیزاده، بازسازی مناطق آزاد شده در منطقه قره باغ را زمینهای برای توسعه همکاریها با ایران و به ویژه آذربایجان غربی دانست و ادامه داد: جمهوری آذربایجان در صدد است تا از ظرفیت سرمایه گذاران کشورهای مختلف برای اجرای طرحهای گوناگون استفاده کند که در این باره نیز با همه توان میزبان سرمایه گذاران ایرانی به ویژه از آذربایجان غربی خواهیم بود. سفیر جمهوری آذربایجان در ایران از کمک این کشور به ترانزیت کالاها به سمت ترکیه از خاک نخجوان تأکید کرد و ادامه داد: ترددهای مسافری هوایی در روزهای آتی با لغو محدودیتهای کرونایی در این کشور آغاز میشود که در صدد هستیم تا تردد زمینی را هم در آینده از سر بگیریم.