به گزارش روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار، محمدرضا پوررضایی با بیان اینکه در بحث مربوط به سهام عدالت، چیزی حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر متوفی وجود دارد گفت: با توجه به آمار متوفیان سهام عدالت به اضافه وارثان آنها که حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون نفر ذی نفع هستند، نیازمند تعیین تکلیف هستیم. وی افزود: در حال حاضر با توجه به شرایط کرونایی، امکان اینکه وارثان بخواهند به صورت دستی و با مراجعه حضوری کارهای مربوط به متوفی را پیگیری کنند وجود ندارد.
پوررضایی اضافه کرد: مقرر شده سامانهای طراحی و راهاندازی شود تا امکان حضور وراث برای تکمیل پروندههای افراد متوفی فراهم شود و آنها بتوانند اطلاعات مربوطه را بارگذاری که به صورت سیستمی کار انجام گیرد.
مشاور اجرایی سهام عدالت در شرکت سپردهگذاری مرکزی ادامه داد: سامانهای به صورت یک کار مشترک بین شرکت سپردهگذاری مرکزی، دستگاه قضایی، سازمان ثبت احوال و چند دستگاه دیگر در دست اقدام است.
وی با اشاره به اینکه کار مربوط به سامانه پیشرفت داشته ولی هنوز راه اندازی نشده است، تصریح کرد: به منظور بهرهبرداری از سامانه، پیگیریهای لازم انجام شده و به محض راهاندازی این سامانه، طی اعلام رسمی، ذی نفعان میتوانند کار بارگذاری اسناد را انجام دهند. پوررضایی ادامه داد: سود سهام متوفیان سهام عدالت در حساب مشخصی تا تعیین تکلیف شدن وضعیت وراث نگهداری میشود، توصیه ما به وراث و بازماندگان سهام عدالت این است که یا خود افراد به عنوان ذی نفع و در صورت تعدد افراد بازمانده، یکی را به عنوان نماینده انتخاب کنند تا فرایند اداری مربوطه را انجام دهند.