شورای امنیت با برگزاری نشستی، به اتفاق آرا و با صدور قطعنامه ۲۶۲۱، رسما به مأموریت کمیته ویژه سازمان ملل برای جبران خسارات ناشی از تهاجم رژیم بعثی به کویت در سال ۱۹۹۰ پایان داد و رسما عراق را پس از گذشت سه دهه از ذیل فصل هفتم منشور این سازمان خارج کرد. در این قطعنامه آمده است که عراق به تعهدهای خود در قطعنامههای ۶۸۷ (۱۹۹۱) و ۶۹۲ (۱۹۹۱) درباره پرداخت غرامت به مبلغ ۵۲.۴ میلیارد دلار به کویت عمل کرده است.
«مایکل گافی»، رئیس کمیته غرامت سازمان ملل، بسته شدن این پرونده را دستاوردی تاریخی برای سازمان ملل و اولین مورد موفق پرداخت کامل خسارت از طریق این سازمان دانست.«فواد حسین»، وزیر خارجه عراق نیز که در نشست مذکور حضور داشت از این تصمیم شورای امنیت استقبال و تاکید کرد: عراق امروز در حال ورق زدن صفحه مهمی از تاریخ خود است که بیش از سی سال به طول انجامید.
وی با تبریک خروج عراق از ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل به مردم کشورش افزود: بدون شک خروج عراق ازذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل، موجب تقویت نقش منطقهای و بینالمللی بغداد خواهد شد.
«برهم صالح» رئیس جمهور عراق نیز گفت: با پایان یافتن پرونده پرداخت غرامت عراق به کویت و خروج از ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل، ما فصلی ترسناک از جنگ بیهوده رژیم استبدادی عراق را به اتمام رساندیم. وی افزود: بهای جنگ رژیم استبدادی صدام علیه کویت را ملت ما و تمامی منطقه پرداختند و امروز سیاست خارجی عراق مبتنی بر برقراری روابط با همسایگان و جامعه بین الملل است .
همزمان، سید «عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز این دستاورد بزرگ را به ملت عراق تبریک گفت و افزود: این اقدام، نتیجه تلاشهای ملی گسترده برای بازیابی کامل حاکمیت و استقلال عراق بود. وزیر خارجه کویت نیز در سخنانی تأکید کرد: امروز آغاز مرحله مهمی در تاریخ دیپلماسی، سیاسی و اقتصادی عراق محسوب میشود و ۳۰ سال طول کشید تا ما به چنین مرحلهای برسیم.
در تحولات سیاسی داخلی عراق نیز، سرانجام پس از چند هفته، پارلمان عراق اسامی ۳۳ نامزد نهایی تصدی پست ریاست جمهوری را اعلام کرد . در میان آنها، «برهم صالح »، رئیس جمهور کنونی عراق و نامزد حزب اتحادیه میهنی و «ریبر احمد»، نامزد حزب دموکرات کردستان عراق از بقیه برجسته تر هستند و شانس بیشتری را برای تصدی این مقام دارند.