رئیس مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بر اساس گزارشهای سازمان بهداشت جهانی؛ ایران جزو چهار کشوری است که سیاستگذاریهای پیشرفته در زمینه سلامت مردان دارند.
دکتر سید جلیل حسینی در گفتگو با ایرنا اظهار کرد: یکی از رویکردهایی که برای ارتقای سلامت مردان توصیه میشود، تغییر سبک زندگی است که امیدواریم با آموزشهای لازم به این هدف مهم دست یابیم. وی افزود: متخصصان با حضور در کارخانجات، دانشگاهها، مدارس و در مجموع محیطهای کاری و اداری، آموزشهای لازم را به مردان ارائه میدهند و با این راهکار در تلاش هستند تا زمینه تغییر سبک زندگی آنان فراهم شود.
دکتر حسینی، هدف این کار را پیشگیری اولیه و تشخیص زودرس بیماریهای خطیر بدون علامت و حساسسازی جامعه مردان دانست و تأکید کرد: مردان باید در این امر مشارکت جدی داشته باشند تا هم شاهد کاهش معضلات بهداشتی و درمانی در این قشر از جامعه باشیم و هم از شاخصهایی که باعث افزایش بیماری و بار آن می شود، جلوگیری کنیم. وی توضیح داد: از ۴۰علت اصلی مرگ در دنیا ۳۳علت آن در آقایان شایعتر است؛ برخی از آنها عبارتند از بیماریهای قلبی، تصادفات، بیماریهای ریوی، سکته مغزی و سیروز کبدی. همچنین نسبت بالاتری از ناتوانی و مرگ زودرس، بیماریهای مزمن، اضطراب و افسردگی، دیابت و کمر درد در مردان منطقه مدیترانه شرقی که ایران هم جزو آن است، مشاهده میشود.
رئیس مرکز تحقیقات سلامت مردان گفت: احتمال مرگ یک مرد ۳۰ساله از بیماریهای غیرمزمن ۵ر۱برابر زنان، خودکشی ۷۵ر۱برابر، تصادفات جادهای ۲برابر و میزان قتل و دگرکشی ۴ برابر بیشتر است. میزان مرگ مردان ناشی از آلودگی هوا هم ۳ر۱برابر زنان است.