رئیس‌جمهوری: امکانات کافی برای ریشه کن کردن فقر را داریم
 

رئیس جمهوری دیروز با حضور در ساختمان مرکزی کمیته امداد امام خمینی(ره) از طریق ارتباط ویدئو کنفرانسی علاوه بر رونمایی از سامانه امداد هوشمند (سها)، پروژه خودکفایی و توانمندسازی ۵۴هزار خانوار کمیته امداد و همچنین ۸هزار و ۷۰۰واحد مسکونی احداث شده برای مددجویان سراسر کشور را افتتاح کرد.

وی همچنین در این ارتباط تصویری پنل‌های خورشیدی روستای ملا علی در شهرستان هیرمند استان سیستان و بلوچستان را افتتاح کرد.

سامانه امداد هوشمند با هدف چابک‌سازی فرآیند ارائه خدمات مطلوب به نیازمندان با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و بسترهای الکترونیکی و فضای مجازی عملیاتی و پیاده‌سازی شده است.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی پیش از حضور در این مراسم از نمایشگاهی که به منظور ارائه توانمندی‌های مددجویان کمیته امداد برپا شده بود، دیدن کرد.

در این بازدید که رئیس کمیته امداد امام خمینی هم حضور داشت، گزارشی از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های سامانه هوشمند امداد (سها) ارائه شد و رئیس جمهوری در جریان فعالیت‌ها و عملکرد کمیته امداد در بخش‌های مختلف قرار گرفت.

ریشه‌کنی فقر مطلق اولویت دولت است

به گزارش فارس از سنندج، رئیس جمهوری با اشاره به این که دولت امکانات کافی برای ریشه کن کردن فقر مطلق را دارد و با یک کار جهادی و یک برنامه‌ریزی مناسب می‌توانیم به نتیجه برسیم، گفت: ما در دولت بنای بودجه ۱۴۰۱ را بر عدالت گذاشته‌ایم .

رئیسی در مراسم واگذاری ۸۷۰۰واحد مسکونی به مددجویان و بهره‌برداری از پنل‌های خورشیدی روستای ملاعلی کردستان که به صورت ویدیوکنفرانس همزمان با سراسر کشور برگزار شد، اظهار داشت: کمیته امداد از جمله نهادهایی است که بیشترین اعتماد را نظام مقدس اسلامی و رهبر معظم انقلاب و عموم مردم به آن دارند و این اعتماد مردم پشتوانه بسیار بزرگی برای این نهاد است.

وی خاطرنشان کرد: علی‌رغم همه فراز و فرودهایی که این نهاد در طول سال‌های مختلف از اول تاسیس تاکنون داشته است، نه فقط از اعتماد مردم به آن کاسته نشده است بلکه روز به روز بر آن افزوده شده و باید این اعتماد حفظ شود.

وی افزود: هم رهبر معظم انقلاب، هم دولت و هم عموم مردم به کمیته امداد اعتماد دارند و این مجموعه به عنوان یک مجموعه قابل اعتماد و قابل اتکا برای عموم مردم باید اجر گذاشته شود و در چارچوب فعالیت هرچه بیشتر با ایده‌های جدید و نوآوری منشا خدمات تاثیرگذار بیشتری در مسیر رفع فقر و محرومیت در کشور باشد.

رئیس جمهوری تصریح کرد:‌ جدای از نهادهای انقلابی، خیریه‌های دیگری هم در مسیر ریشه‌کن کردن فقر در کشور فعالیت دارند.

رئیسی افزود: جامعه اسلامی را نمی‌شود بر جود مبتنی کرد،بلکه باید بر عدل استوار ساخت . نظام های اجتماعی و اقتصادی باید مبتنی بر عقل بنا شود چرا که اگر هر چیزی در سر جای خود قرار گیرد، دیگر شاهد فقر نخواهیم بود.

وی اضافه کرد: فقر پدیده‌ و محصول بی‌عدالتی‌های اقتصادی و اجتماعی است و اگر توزیع ظرفیت‌ها عادلانه باشد، فقر در جامعه نخواهیم داشت.

رئیسی بیان کرد: این که باید تصمیمات اقتصادی در کشور مبتنی بر نظام عادلانه، تولید و توزیع باشد، تردیدی نیست و این کار باید حتما انجام شود.

رئیس جمهوری افزود: در دولت بنای بودجه ۱۴۰۱را بر عدالت گذاشته‌ایم ،به این صورت که آیا آمایش سرزمینی در همه نقاط متناسب با هم رشد پیدا کرده است یا نه؟

وی با بیان این که ممکن است کسی در مورد آمایش سرزمینی حرف داشته باشد و اشکالاتی به آن بگیرد، گفت: به صورت نسبی وقتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم توازنی در توسعه وجود ندارد، لذا باید اجرای عدالت در عمل در همه حوزه‌های مختلف اتفاق بیفتند؛ اینها همه کارهای زیرساختی و زیربنایی است که بتوانیم در جهت رفع فقر و محرومیت تاثیرگذار باشیم.

رئیس جمهوری اضافه کرد: همه ما باید در اجرای عدالت اقتصادی تلاش کنیم تا شاهد کاهش فقر و محرومیت در جامعه باشیم؛ این کار مبنایی است.

وی در ادامه به ارتباط احسان و نیکوکاری و توجه به فقرا و نیازمندان با کار اقتصادی اشاره کرد و با بیان این که این مهم تقدم رتبی دارد، گفت: همه ما نسبت به نیازمندان وظیفه داریم. ضمن توسعه اقتصادی و تلاش در این زمینه نباید یک لحظه از وضع فقرا غافل شویم.

رئیس جمهوری با تاکید بر اولویت ریشه‌کن کردن فقر مطلق در کشور، گفت: به هیچ وجه نمی‌توانم بپذیرم به عنوان یک مسئول افرادی در این کشور برای امکانات اولیه زندگی مشکل دارند. این قابل قبول نیست و تحقق پاسخگویی به این بخش از نیازها، از عهده دستگاه‌های متولی بر می‌آید.

وی تصریح کرد: از کمیته امداد، ستاد اجرایی، خیریه‌ها و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌خواهیم مساله ریشه‌کن کردن فقر مطلق به عنوان یک اولویت در کشور مطرح شود و در این هفته که به عنوان هفته نیکوکاری است بتوانیم مساله فقر مطلق را ریشه‌کن کنیم.

رئیسی با بیان این که دولت امکانات کافی برای ریشه کن

کردن فقر مطلق را دارد و با یک کار جهادی و یک برنامه‌ریزی مناسب می‌توانیم به نتیجه برسیم، گفت: از استانداران انتظار داریم نسبت به ریشه‌کن کردن فقر مطلق از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنند و اجازه ندهند این موضوع به سال ۱۴۰۱ برسد.

وی اضافه کرد:‌ مساله ریشه کن کردن فقر مطلق وظیفه همه مسئولان است و باید از همین امروز عزم خود را در این زمینه جزم و با برنامه ریزی مناسب و اجرا گام‌های اساسی برداریم.

رئیس جمهوری به تجربه خود در این زمینه در مشهد اشاره کرد و گفت: این تجربه موفق که در مشهد مقدس در زمینه ریشه‌کن کردن فقر مطلق داشتیم ،باید به کل کشور تعمیم داده شود.رئیسی تصریح کرد: فقر مطلق زیبنده نظام ارزشی ما نیست و قطعا به همت بخش‌های مختلف

می توان این معضل مهم را در همین سال برطرف کرد.

جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا

رئیس جمهوری در یکصد و نهمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به ایام و اعیاد پیش‌رو اظهار داشت: حضور در گردهمایی‌ها و جشن‌ها، رفتن به مسافرت و حضور در کاروان‌های راهیان نور با رعایت اصول بهداشتی بلااشکال است .

رئیسی با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: به روال هر سال در ایام و اعیاد پیش‌رو اجتماعات و گردهمایی‌هایی داریم که با توجه به وضع شیوع بیماری کرونا، ستاد ملی کرونا با برگزاری این مراسم‌ها با رعایت اصول و فاصله بهداشتی و زدن ماسک مخالفتی ندارد.

رئیس جمهوری با بیان این که اولویت برای مسافرت و همچنین حضور افراد در کاروان‌های راهیان نور هم تزریق ۳دُز واکسن است، افزود: البته برابر تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، اگر کسی دُز سوم واکسن را تزریق نکرد هم می‌تواند با ارائه نتیجه منفی آزمایش کرونا از خدمات اجتماعی استفاده کند یا در گردهمایی‌ها حضور یابد و به سفر برود.

رئیسی با تاکید بر این که سیاست اعلامی ستاد ملی مقابله با کرونا اقناع عمومی برای تزریق ۳دُز واکسن کرونا ست،

اظهار داشت: با روش‌های مختلف تبلیغی به مردم توضیح داده شود که تزریق ۳دُز واکسن تا چه اندازه برای سلامتی خودشان و صیانت از سلامتی دیگران موثر است.

وی با بیان این که باید از هر امکان و ابزار تبلیغی استفاده شود تا مردم به تزریق واکسن کرونا ترغیب شوند، تصریح کرد: فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر این که دُز سوم واکسن را تزریق کرده‌اند هم می‌تواند در ایجاد انگیزه و ترغیب مردم به واکسیناسیون بسیار موثر باشد.

رئیس جمهوری در ادامه با تاکید بر لزوم ایجاد هماهنگی و انسجام در بخش اجرایی موضوع مقابله با شیوع کرونا خاطرنشان کرد: این که در عرصه علمی نظرات متفاوتی در باره شیوه‌های مقابله با کرونا وجود داشته باشد، نه فقط اشکالی ندارد، بلکه می‌تواند منشا نتایج مفیدی هم باشد، اما در عرصه عمل و اجرای دستورالعمل‌های مصوب بهداشتی باید یکپارچگی و هماهنگی کامل وجود داشته باشد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع یکسا‌ن‌سازی تعرفه‌های پرستاری اشاره و تاکید کرد: این موضوع مطالبه جدی جامعه پرستاری کشور است که رهبر معظم انقلاب هم دو بار اجرای آن را مورد تاکید قرار داده‌اند، لذا باید هر چه سریعتر اجرا شود و دستور ایشان با تاخیر و کندی مواجه نشود.

رئیس جمهوری همچنین درباره نیازمندی‌های انبارهای سازمان هلال احمر کشور گفت: سازمان هلال احمر یکی از مهمترین نهادهای امدادی کشور است که انبارهای آن هیچ‌گاه نباید با کاستی و نقص اموال مواجه باشد. این نهاد امدادی باید هر لحظه برای ارائه خدمات آمادگی کامل داشته باشد.

رئیسی به موضوع صادرات واکسن کرونا هم اشاره کرد و اظهار داشت: وزارت بهداشت با لحاظ و تامین نیازمندی‌های داخلی نسبت به شناسایی بازارهای هدف برای صادرات واکسن و همچنین اهدای واکسن به کشورهایی که توانایی خرید واکسن ندارند،‌ اقدام کند.

نسخه مناسب چاپ