به گزارش ایبنا، رمضانی در این مراسم بیان کرد: وقتی از جهاد دانشگاهی صحبت میکنیم، مفهوم مقدس پیشرویِ بدون امکانات اولیه و طراحیهای بزرگ بدون مقدمات معمول که برخی تصور میکنند بدون آنها نمیتوان برنامهای را به پیش برد، به ذهن متبادر میشود. فکر میکنم مهمترین مطلبی که باید در سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی متبلور شود، حرکت به سمت کارهای نشدنی است.
وی افزود: بررسی آمار نشر کشور از ابتدای سال جاری، نشان میدهد بیش از ۱۰۲ هزار عنوان کتاب در کشور منتشر شدهاند که نزدیک به ۷۰ هزار عنوان این کتابها بهعنوان چاپ نخست در بانک اطلاعاتی خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت شده و انتظار میرود با این تعداد اتفاقی را شاهد باشیم؛ اما فقط چند عنوان این کتابها قابل بررسی و تأمل هستند. بنابراین ظرفیت عظیم سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی باید مصروف کارهای جدید، فاخر و جریانساز شود.
رمضانی به وابستگی و برخورداری ناشرانِ پشتگرم به حمایتهای دولتی ازجمله سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی اشاره و بیان کرد: سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی به انجام کاری دست بزنند که دیگران بهویژه ناشران بخش خصوصی توانایی انجام آن را ندارند؛ ازجمله تولید دایرهالمعارفها.
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب ادامه داد: شایسته است جهاد دانشگاهی بهعنوان نهاد مرتبط با دانشگاه، به حوزه علم توجه ویژه داشته باشد. بسیاری از استادان دانشگاه برای اهداف مختلف، چه شوق و اشتیاق شخصی یا طی مراتب ارتقاء علمی به چاپ کتاب در بیرون از دانشگاه اقدام میکنند؛ بنابراین چه بهتر که از این ظرفیت استفاده شود و این سازمان به یک ناشر مطالبهگر و سیاستگذار تبدیل شود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در این مراسم ضمن بیان اینکه سال سخت و پُرتلاشی در جهاد دانشگاهی و حوزه نشر پشت سر گذاشتیم، تصریح کرد: در دو سال اخیر با وجود شرایط کرونایی، خوشبختانه آمار نشر نسبت به دوران پیش از کرونا بیشتر شده است.
جمال رحیمیان ادامه داد: حوزه نشر، حق بزرگی بر گردن موضوع علم، پیشرفت علم و تکنولوژی و فرهنگ دارد و با این که رفتن به سمت فضای مجازی و نشر الکترونیک، مقداری نشر مکتوب را متأثر کرده اما این حوزه همچنان بسیار مهم است.
وی تأکید کرد: بیتردید کاری را که کتاب انجام میدهد، بسیاری از قالبهای فرهنگی و هنری نمیتوانند انجام دهند؛ بنابراین نگاه همکاران در سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی به کتاب، باید یک نگاه مقدس باشد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، نوآوری و خلاقیت در عرصهها و فعالیتهای جدید نشر را از اقدامات مورد انتظار از انتشارات جهاد دانشگاهی خواند و افزود: خواهشم از همکاران جهاد این است که در تعامل با اهالی قلم، نشر و تألیف، بهویژه استادان دانشگاه، نهایت تکریم و احترام و نسبت به دانشجویانی که به ما مراجعه میکنند، رویکرد حمایتی داشته باشند.