به گزارش ایرنا، حجت الله عبدالملکی در حاشیه آیین رونمایی از ۱۰ پروژه خودکفایی و محصول جدید صنایع شیر ایران (پگاه) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جمعبندی نهایی تهیه این بسته معیشتی صورت گرفته است و مردم باید منتظر خبرهای آن از سوی مقامات ذی ربط باشند.
وی با اشاره به اینکه اگرچه ما در وزارت کار تصمیمگیر هستیم اما سازمان برنامه بودجه باید بودجه این طرح را اختصاص دهد که امیدواریم عملیاتی شود، گفت: در دولت سیزدهم به دنبال رفع فقر مطلق هستیم و این رفع فقر در حوزه صنایع غذایی هم است. البته در ستاد اقتصادی دولت موضوع رفع فقر مطرح شده که برای رسیدن مردم به رفاه نیازمند به افزایش شفافیت و رشد تولید هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: افزایش سودآوری از طریق افزایش تولید حاصل میشود و این وزارتخانه بیش از ۶۰۰ شرکت زیرمجموعه دارد که میتوان از ظرفیت این شرکتها در جهت افزایش تولید بهره برد.
وی همچنین با بیان اینکه سامانههایی برای نظارت بر شفافیت عملکرد صندوقها و شرکتها در حال تکمیل است که به زودی رونمایی میشود، اظهار داشت: موفقیت های خوبی در حوزه تولید محصولات جدید در شرکتهای زیرمجموعه این وزارتخانه شاهد هستیم و این تولیدات برای صنایع کشورمان افتخار بزرگی است.
عبدالملکی افزود: چند سیاست و راهبرد اصلی را در این وزارتخانه دنبال میکنیم. اگر مساله سودآوری برای شرکتها اهمیت دارد، از محل افزایش قیمت نخواهد بود بلکه از طریق افزایش تولید است که این امر در اقتصاد اسلامی وجود دارد و بر این اساس واحدها سود میکنند.
وی با تاکید بر اینکه خودکفایی نیازمند توسعه فناوری و تکنولوژی و همچنین افزایش سرمایهگذاری در این عرصه است که به تقویت پایههای اقتصاد ملی کمک میکند، شرکتهایی که تحت این وزارتخانه فعال هستند، به تقویت اشتغال کمک میکنند. البته نه به وسیله استخدام و سرمایهگذاری، بلکه اشتغال غیر مستقیم با تقویت و تکمیل زنجیرههای منطقهای و این امر را در شاخص ارزیابی شرکتها اعلام کردهایم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد مسأله حذف یارانه افراد ثروتمند گفت: سامانههای ما مانند پایگاه جامع رفاه ایرانیان همین الان این امکان را دارد که افراد ثروتمند را شناسایی کنیم و ما دستگاههای مربوطه را مکلف کردهایم که اطلاعات برخط از دارایی افراد را بدهند اما اجرای حذف افراد ثروتمند منوط به تصویب قانون بودجه است که در مجلس در حال بررسی است. ما آمادگی داریم در صورت تصویب قانون با استفاده از سامانههای موجود افراد ثروتمند را از یارانه حذف کنیم.
وی همچنین در مورد تعیین حداقل دستمزد کارگران برای سال آینده گفت: جلسات شورای عالی کار در حال بررسی است و ظرف روزهای آینده تصمیمگیری نهایی انجام و حداقل مزد اعلام میشود.
عبدالملکی با بیان اینکه وزارت کار در بیش از ۶۰۰ شرکت سهامدار است، گفت: سیاست اصلی ما افزایش تولید و افزایش بهرهوری است و نمیخواهیم از محل افزایش قیمت به سودآوری برسیم بلکه از محل افزایش تولید، کاهش حاشیه سود بازار و بهرهوری میخواهیم به سودآوری برسیم.
وی همچنین با اظهار اینکه اشتغال در مناطق مختلف کشور به صورت بومی در شرکتها دنبال می شود، گفت: در این وزارتخانه چهار کلان پروژه شامل اصلاح نظام بازنشستگی و تأمین اجتماعی، تحول در نظام مدیریت واحدهای اقتصادی تابع وزارت کار، زیستبوم ملی اشتغال و «رفع فقر مطلق» که ناظر به ابعاد مختلف زندگی مردم است، دنبال میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در آیین رونمایی از سامانه «سوت زنی» در این وزارتخانه گفت: با راهاندازی سامانه «سوت زنی»، تخلفات و گزارشها از فساد را در شرکتها و صندوق های زیرمجموعه های این وزارتخانه پیگیری میکنیم.
به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت: این سامانه روی سایت اصلی وزارتخانه وجود دارد و مردم میتوانند گزارشهای فساد را مرتبط با هر سازمان و یا شرکتی ثبت کنند.
عبدالملکی اضافه کرد: ۱۵۰ هزار همکار در کشور داریم که میتوانند موارد فساد را گزارش کنند و مردم هم به سامانه دسترسی دارندتا با ایجاد شفافیت و بستر امن برای گزارشگری، منافذ فساد را ببندند.
وی با بیان اینکه گزارش ها در زمینه رفع تعارض منافع و مبارزه با فساد را در این ۶ ماه پیگیری کردیم، اضافه کرد: یکی از اقداماتی که انجام شد،جمع آوری پروندهها و راستی آزمایی اولیه آنها بودکه انجام دادیم؛ علاوه بر آن، مکاتباتی با وزارت کشور، ریاست دیوان محاسبات، وزیر اطلاعات، ریاست کمیسیون اصل نود مجلس، بازرسی ریاست جمهوری و سایر مراجع اصلی نظارتی داشتیم و درخواست کردیم پرونده های مفتوحی که مربوط به حوزه های زیرمجموعه این وزارتخانه است یا گزارش ها و سرنخهایی که دارند، به ما بدهند تا بررسیهای لازم را انجام بدهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه صدها گزارش از این طریق جمع آوری شده است، گفت: در ارتباط با مسیرهای مشخص فساد، سعی کردیم به محض شناسایی به لحاظ حقوقی با بخشنامه آن مسیر را کور کنیم تا بعد از آن اگر کسی کاری را انجام داد، متخلف شناخته شود.
وی اضافه کرد: گزارشهایی داریم که میلیاردها تومان در برخی از شرکتها به افرادی خارج از مجموعه عیدی داده شده یا به بخشهای اداری و بخشهای دیگر میدادند. اینها از منظر ما فساد و خیانت در امانت است و در جریان بررسی پروندهها شناسایی شدند.
عبدالملکی تاکید کرد: همه تلاش خود را انجام میدهیم که در این مقطع کوتاه بتوانیم بگوییم فساد را از مجموعه اموال و دارایی مردم پاک و به زودی مدیران پاک و فسادستیز را منصوب کرده و می کنیم و هر جا مجاری متعارف فساد بود، بسته شدند و میتوانیم امیدوار باشیم این صلابت که در این واحدها اتفاق میافتد، ثمره آن افزایش کارآیی و سودآوری در این شرکتهاست که طبیعتا سود و نفع آن برای مردم است.