برداشت
جذب گردشگر در جام جهانی قطر؛ شعار یا واقعیت؟
داود مختاریانی- اخیراً ریاست محترم جمهوری دستور ویژه برای بهره گیری از فرصت‌های گردشگری جام جهانی قطر صادر کرده است.

حرکتی که در صورت تحقق آن حتماً کمک بزرگی به پیشرفت و توسعه صنعت گردشگری کشور که پتانسل زیادی برای رشد دارد ، خواهد کرد.

در خبری که توسط سخنگوی دولت منتشر شده اشاره به طرح و برنامه‌ای شده که توسط چند وزارتخانه و سازمان ذیربط تهیه و به دفتر رئیس جمهوری ارائه شده است. به قسمتی از این خبر توجه بفرمایید:

«علی بهادری جهرمی(سخنگوی دولت) درباره جزئیات‌ دستور ویژه رئیس‌جمهوری برای بهره‌گیری از ظرفیت گردشگری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر گفت: برگزاری مسابقات جام جهانی قطر فرصتی ویژه برای جذب گردشگر، معرفی ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و اجتماعی ایران به گردشگران و فعال‌سازی مجموعه‌های اقتصادی بخش دولتی و خصوصی است که می‌تواند هم در جهت خنثی‌سازی تحریم‌ها و هم ارائه چهره‌ای واقعی از ایران و شکست پروژه ایران‌هراسی مؤثر باشد.

تسهیل تردد گردشگران، افزایش پروازها بین تهران به دوحه، استفاده از کشتی‌های تفریحی و مسافربری دارای امکان اقامتی و دعوت از برخی تیم‌های شرکت‌ کننده برای سفر به ایران از برنامه‌های دولت در ایام برگزاری جام جهانی قطر است. وی افزود: برنامه‌های پیشنهادی آماده شده در زمینه‌های مختلفی از جمله تسهیل تردد گردشگران، افزایش تعداد پروازها از تهران به دوحه و بالعکس، استفاده از کشتی‌های تفریحی و مسافربری دارای امکان اقامتی، دعوت از برخی تیم‌های شرکت‌کننده برای حضور در ایران و امثال اینها که برای ایام برگزاری مسابقات جام جهانی تهیه و در دست بررسی است.»

اگر انتظار داشته باشیم شخص رئیس جمهوری به طور کامل جزئیات این برنامه اشراف داشته باشد، شاید چندان منطقی ننماید، زیرا حتماً ایشان با توجه به اصل موضوع که حرکتی مثبت و سودمند است، دستور ویژه برای اجرای آن داده است.

بحث بر سر کارگروهی است که در تهیه این برنامه شرکت داشته و آن را به عنوان برنامه جامع و کامل به دست رئیس جمهوری رسانده‌ است.

اهداف اصلی میزبان مسابقات جام جهانی که این دوره کشور قطر است، دقیقاً همین اهدافی است که کارشناسان طراح این برنامه آن را پیشنهاد داده‌اند. موفقیت این طرح در صورتی قابل تصور است که فرض کنیم کشور قطر نتوانسته است امکاناتی را فراهم کند که بتواند همه مزایای میزبانی جام جهانی را جذب کند که امری تقریباً محال است.

از قدیم گفته‌اند مشت نمونه خروار است. یکی از مواردی را که در این طرح مطرح شده برنامه ریزی برای حضور تیم‌های ورزشی در کشور ما قبل از آغاز مسابقات است. در حالی که به دلیل برگزاری مسابقات در ماه آبان و تداخل آن با مسابقات باشگاهی، عملاً هیچ تیمی حتی یکهفته قبل از مسابقات امکان تشکیل اردو نخواهد داشت و همه تیم‌ها مستقیماً به محل برگزاری مسابقات خواهند رفت. حتی تعدادی از تیم‌های اروپایی دو روز قبل از آغاز جام جهانی به قطر می رسند. با این توضیح بر چه اساس، در این طرح برای اسکان تیم‌ها برنامه ریزی شده است؟ فرصت برای بررسی سایر موارد نیست، ولی آیا همین یک مورد نشاندهنده خام بودن و غیر اجرایی بودن بقیه موارد این طرح نیست؟امیدواریم قبل از ورود به مرحله اجرا، تمامی جوانب این طرح مجدداً بررسی شود تا بعد از صرف هزینه زیاد و پرداخت حق مأموریت‌های آنچنانی، اجرای برنامه عقیم نماند و در آخر بدون هیچ دستاوردی، بیت المال از بین نرود.

نسخه مناسب چاپ