حجت اله عبدالملکی که در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای ۶ ماهه این وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با خبرنگاران سخن می گفت، اظهار داشت: جلسات شورای عالی کار به این منظور با حضور نمایندگان کارگران و کارفرمایان در محل وزارت کار برگزار میشود و تاکنون جلسات مکرری برگزار شده است، و چهارشنبه این هفته هم یک جلسه دیگر برگزار میشود و به موازات جلسه شورای عالی کار، نشستهای کمیته حقوق و دستمزد هم برگزار خواهد شد.
وی در مورد اینکه حداقل مزد چگونه انتخاب خواهد شد که با تورم موجود بتواند قدرت خرید کارگر را حفظ کند؟ گفت: بر اساس قانون علاوه بر سبد معیشت، نرخ تورم هم در تعیین دستمزد مورد توجه قرار میگیرد.البته در این زمینه باید رقمی مشخص شود که هم به عدالت نزدیک باشد و رفاه کارگران را در نظر بگیرد و هم به نحوی باشد که کارفرمایان بتوانند بپردازند و هزینه تولید به اندازهای اضافه نشود که کارفرمایان مجبور به تعدیل نیرو شوند و از طرفی حداقل دستمزد نباید به اندازهای باشد که به تورم منجر شود یا القای تورم کند؛ بنابراین افزایش حقوق باید به گونهای باشد که تعادل بین دو گروه کارگری و کارفرمایی برقرار باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در مورد همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: بر اساس قوانین و اختیارات هیات امنا و هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی، همسان سازی حقوق بازنشستگان در حال اجراست که به تناسبسازی حقوق منجر میشود.
وی همچنین گفت: یکی از روشهای تکریم بازنشستگان بازگرداندن منزلت اجتماعی آنان است زیرا بخش مهمی از تجربه بشر در قالب تاریخ شفاهی آنها وجود دارد و از این رو باید این تجربه ها به نسل جدید منتقل شود و
عبدالملکی با اشاره به اجرای طرح تجربهنگاری بازنشستگان توسط خانوادههای آنها در قالب یک مسابقه گفت: اگرچه رئیس جمهوری تاکید کرده که در انتصابات به جوانگرایی توجه شود، اما مدیران جوان نیاز به تجربه بازنشستگان هم دارند. هر نسلی بر شانه نسلهای قبلی قرار میگیرد و علم بشر چیزی جز تراکم تجربههای بشر در طول دوران نیست. همچنین علم فقط آنچه در کتابهای دانشگاهی وجود دارد، نیست. بخش مهمی از تجربه بشر در قالب تاریخ شفاهی بازنشستگان وجود دارد.
وی با اظهار اینکه ما در کشور ۵ر۵ تا ۶ میلیون بازنشسته داریم که از این تعداد ۶ر۵ میلیون نفر در صندوقهای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند، یکی از روشهای تکریم بازنشستگان را بازگرداندن منزلت اجتماعی آنان دانست و تصریح کرد: تجربه بازنشستگان باید به نسل جدید منتقل شود و بازنشستگان ستونهای مقاوم جامعه هستند که باید تکریم شوند.مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری هم در مورد ۱۰ هزار میلیارد تومانی که این صندوق از دولت طلب دارد، گفت: این یک مسأله عادی و ماهانه است که هر ماه بخشی از منابع مستمری بازنشستگان توسط سازمان برنامه و بودجه پرداخت میشود و در روزهای باقیمانده سال هم ۱۰ هزار میلیارد تومان در قالب اعتبار به صندوق پرداخت میشود که صرف حقوق بازنشستگان خواهد شد.
محمد اسکندری در مورد اینکه سهم بودجه از منابع صندوق تامین اجتماعی چقدر است، گفت: حدود ۷۷ درصد سهم منابع صندوق از طریق بودجه عمومی، ۵ درصد از محل سود شرکتها و ۱۸ درصد از محل کسورات حقوق کارمندان شاغل در دولت است که صرف پرداخت مستمری بازنشستگان میشود.
وی در پاسخ به اینکه چگونه است که دولت هم حقوق کارمندان شاغل و هم مستمری بازنشستگان را از طریق بودجه عمومی میپردازد، گفت: مهمترین مشکل، محاسبات غلط در گذشته بوده است و همچنین اقدامات غیربیمهای که به صندوق بازنشستگی کشوری تحمیل شده و بار مالی صندوق را افزایش داده، اما مهمترین عامل این است که در حال حاضر بسیاری از کارمندان شاغل دولت ترجیح میدهند تحت پوشش صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی قرار گیرند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری افزود: پشتیبانی منابع صندوق تامین اجتماعی از محل کارمندان شاغل که باید ۷ کارمند در مقابل یک بازنشسته باشد، در حال حاضر در صندوق تامین اجتماعی این رقم کمتر از ۴ است و در صندوق بازنشستگی کشوری فقط ۷ دهم نفر است. یعنی هر بازنشسته که باید با ۷ کارمند پشتیبانش باشد، فقط ۷ دهم نفر است.
همچنین مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی به خبرنگاران گفت: دانشجویان با پرداخت ٣١٨ هزار تومان میتوانند تحت پوشش بیمههای سازمان تأمین اجتماعی قرار بگیرند.
مهدی شکوری افزود: طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی قشر وسیعی از جامعه را دربرگرفته و همه جمعیتی که تاکنون تحت پوشش بیمههای اجتماعی قرار نگرفتهاند، از طریق بیمهپردازی میتوانند تحت پوشش بیمههای اجتماعی قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: بیمههای سازمان تأمین اجتماعی در سه نرخ ١٢ درصد، ١۴ درصد و ١٨ درصد به ترتیب با مبلغ ٣١٨ هزار تومان، ٣٧٢ و ۴٧٨ هزار تومان ارائه میشود و به منظور برخورداری از خدمات درمانی هم مستلزم پرداخت ٧١ هزار و ۶۰۰ تومان برای استحقاق درمان خواهد بود. محمد چکشیان معاون فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اعلام کرد: تجربه بازنشستگان، میراث گرانبهایی است که در گام دوم انقلاب باید توسط جوانان مورد استفاده قرار گیرد.
وی گفت: در این زمینه مسابقهای از ۱۵ اسفند تا ۱۵ اردیبهشت سال آینده برگزار میشود که تجربه بازنشستگان توسط اعضای خانواده آنها، فرزندان، نوهها و عروس و دامادهای آنها تهیه میشود و در قالب یک گزارش ۴۰ تا ۸۰ صفحهای دریافت و به هر یک از این تجربهنگاریها ۲ میلیون تومان پاداش داده میشود.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: گزارش تجربه بازنشستگانی که برتر باشند، علاوه بر آن جوایز ۲۰ میلیون تومانی و ۵۰ میلیون تومانی و حتی امریه سربازی در یکی از زیر مجموعههای وزارت کار جایزه میگیرند و تجربههای برتر بازنشستگان در قالب کتاب منتشر و در اختیار نسل جوان قرار میگیرد.