سرویس خبر: وزیر راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به کاستی های بسیار در زیر ساخت های بخش ریلی ، هواپیما و جاده، تاکید کرد: ناوگان هوایی از نظر سنی بالاست و پروازها به لحاظ ایمنی، سطح پائینی دارند.
رستم قاسمی در همایش سراسری پلیس راهور کشور افزود:۳۰۰۰ نقطه حادثه خیز جاده ای در کشور داریم که در تلاشیم تا پایان سال ۱۴۰۲ این نقاط حادثه خیز رفع شود که البته تاکنون حدود ۴۵۰ نقطه حادثه خیز رفع عیب شده است و این کار با هماهنگی پلیس و وزارت راه ادامه خواهد یافت.
وزیر راه درباره بهره مندی از سامانه و دوربین های جاده ای برای تسهیل ترافیک و ترددها تاکید کرد: با مصوبه ای که در دستور کار مجلس قرار دارد، این ماموریت برای وزارتخانه پیش بینی شده است که در سال ۱۴۰۱ دوربین ها در همه نقاط مورد نظر نصب و به روزرسانی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قاسمی همچنین در حاشیه این همایش درباره سامانه «سپهتن» گفت: سامانه جامع حمل و نقل در حال طراحی و اجرا است. البته در برخی مناطق از ظرفیت سامانه سپهتن استفاده می کنیم و این موضوع در حال استفاده است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با بیان این که بخش جادهای کشور بیشترین حمل و نقل را به خود اختصاص می دهد ، افزود: آمار سالهای گذشته در مقایسه با امسال نشان میدهد که تمایل هموطنان برای استفاده از سفرهای هوایی افزایش یافته است .
وزیر راه ،وضع حمل و نقل کشور را به لحاظ زیرساختها و ناوگان مطلوب ندانست و گفت: ناوگان هوایی از نظر سنی بالاست و پروازها به لحاظ ایمنی، سطح پائینی دارند و تعداد پرندهها کم است که این موضوع ما را با مشکل مواجه کرده است .
وی گفت:همچنین در بخش ریلی تعداد قطارها محدود است به نحوی که ۱۴هزار کیلومتر ریل وجود دارد که باید براساس استانداردها روی این ریلها ۱۴۰۰ لوکوموتیو تردد داشته باشند، اما اکنون ۵۰۰ لوکوموتیو بر روی آن تردد میکنند که با عمر بالای ۳۵سال، هم از لحاظ سنی، هم سرعت و کیفیت وضع مطلوبی نداریم و سرعت قطارها بسیار پائین است. در بحث جادهای هم ۴۵۰هزار کامیون وجود دارد که ۱۶۰هزار کامیون باید از رده خارج شوند.
قاسمی افزود: بودجه وزارت راه در سال آینده۲۰هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که اکنون با این ۲۰هزار میلیارد تومان شاید بتوان آزاد راهی را با این قیمتهای سرسام آور راه اندازی کرد. براساس قانون باید ۳درصد از بودجه برای هزینه نگهداری جادهای انجام شود، اما هیچ بودجهای در زمینه نگهداری جادهای در وزارت راه دیده نشده است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: براساس سرمایه گذاری و اعتبارات داخلی و بودجه دولت نمیتوان تحولی را ایجاد کرد و باید در این زمینه برنامه ریزی دقیقی را برای تحول حمل و نقل کشور انجام داد.
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری محدودیتهای هواپیمایی در کشور گفت: در ایام نوروز هم تا حد امکان افزایش پرواز خواهیم داشت اما ناوگان هوایی سن بالایی دارد و زیرساخت ناوگان هوایی خوب نیست.
وی در ادامهگفت: سالانه بیش از ۱۶هزار نفر در تصادفات جادهای جان خود را از دست میدهند که این آمار در مقایسه با میانگین فوتیهای تصادفات در کشورهای دیگر قابل قبول نیست.
پلیس برای اعمال جریمه، کمین نمی کند
فرمانده انتظامی کل کشور هم دراین همایش با تأکید بر این که مأموران پلیس برای جریمه در جاده کمین نمی کنند، افزود: استقرار پلیس در جاده باید به گونه ای باشد که مردم پلیس را از چند کیلومتر دورتر ببینند.
سردار حسین اشتری با بیان این که اقتدار پلیس برای قانون گریزان است و مهربانی پلیس با دیگران خواهد بود، افزود: امروز براساس نظرسنجی ها ،مردم به پلیس اعتماد دارند و حتی وقتی در یک جاده گشت پلیس را می بینند احساس آرامش پیدا می کنند. حالا ممکن است درصد کمی هم قانون گریز باشند که با آن ها قاطعانه برخورد خواهد شد. همکاران من برای اعمال جریمه رانندگی در هیچ جا به کمین نمی نشینند.
وی در ادمه تاکید کرد:در حوزه راهور نگرانی هایی داریم که رسوب موتورسیکلت ها و خودروها یکی از آن هاست و در واقع جلوگیری از آن نیازمند کار جهادی است. تاکنون چند صد هزار دستگاه خودرو و موتورسیکلت رسوبی به مردم تحویل داده شده است و این کار باید ادامه داشته باشد. البته تسهیلات خوبی هم برای ترخیص این وسایل نقلیه در نظر گرفته شده است.
اشتری با اشاره به طرح ساماندهی و انضباط بخشی به تردد موتور سواران گفت: تأکید داریم که بحث توقیف موتورسیکلت ها به حداقل برسد. البته در برابر رفتارهای پرخطر و مخاطره آمیز که هم به کاربر و هم به دیگران آسیب می زند تعارفی نداریم؛ اما قصدمان هم این نیست که بخواهیم سبب اذیت موتورسواران در شب عید بشویم و هدف از اجرای این طرح، انضباط و افزایش ایمنی موتورسواران و دیگر شهروندان است.
وی با اشاره به اولویت پلیس در هوشمندسازی تاکید کرد: تلاش می کنیم با هوشمندسازی، فرآیند خدمت به مردم را تسهیل و تسریع کنیم و پلیس راهور انتظامی به واسطه خدماتی که ارائه می دهد باید در این زمینه پیشرو و پیشگام باشد؛ البته که اینترنتی شدن فرآیند شماره گذاری، نوبت دهی و بهره مندی از سامانه سپهتن ، مصدایقی از تحقق هوشمندی این پلیس است اما باید این سطح خدمات هوشمند را هم ارتقاء دهیم.
رئیس پلیس کشور با اشاره به آمادگی برای
ماموریت های پایانی سال به ویژه ایام نوروز، از فعالیت قرارگاه نوروزی پلیس از ۲۴ اسفندامسال تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: در این ایام همه ظرفیت ها را برای خدمت بیشتر به مردم بکار می گیریم و همکارانم در مسیرها، جاده ها، نقاط مرزی برای آسایش و آرامش مردم تلاش مضاعف خواهند داشت.
ضرورترفع نقاط حادثه خیز قبل از نوروز
رئیس پلیس راهور کشورهم دراین همایش گفت: وزارت راه باید رفع نقاط حادثه خیز را قبل از آغاز نوروز ۱۴۰۱در اولویت کاری این وزارتخانه قرار دهد.
سردار هادیانفر با بیان این که ۷۴درصد حمل و نقل از طریق جادهها انجام می شود و۳۵درصد تصادفات و ۷۰درصد فوتیها در جادههای اصلی اتفاق می افتد، به سامانه سپهتن برای نظارت بر تردد کامیونها اشاره کرد وگفت: سامانه سپهتن، نرم افزاری ایرانی است که از بخش خصوصی به وزارت دفاع منتقل شد و باید بر روی
کامیون ها، تریلرها و تانکرها نصب شود .
وی همچنین تاکید کرد:هماهنگیهایی با سازمان ثبت انجام داده ایم تا از سال آینده شماره گذاری خودروها را از درب منازل انجام دهیم.همچنین توسعه پهپاد برای صحت بررسی صحنه تصادفات و اعمال قانون در دستور کار پلیس راهور قرار دارد