نخستین جلسه ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره)، ویژه سی و سومین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با حضور نمایندگان وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهای عضو این ستاد، به ریاست حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی ، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری در این جلسه که دیروز در مرقد مطهر امام راحل برگزار شد، گفت: مراسم بزرگداشت حضرت امام از سال اول بعد از ارتحال آن حضرت تا کنون، به غیر از دو سال دوران کرونایی کشور، همواره با شکوه و عظمت برگزار شده است.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی افزود: ممکن است به دلیل استمرار وضع کرونا در کشور سال آینده با مشکلاتی مواجه باشیم، اما قرار بر این است که ستاد بزرگداشت آمادگی لازم را برای برگزاری هر چه باشکوهتر مراسم بزرگداشت امام به دست بیاورد و امکانات و مقدمات لازم را فراهم کند.وی با اشاره به این که اعضای ستاد بزرگداشت امام دو رسالت سنگین و بزرگ بر عهده دارند، اظهار داشت: یکی فراهم کردن زمینه حضور گسترده در سراسر کشور در روز
۱۴ خرداد و حضور میلیونی مردم کشور و جهان اسلام در حرم حضرت امام است که این مراسم در نوع خودش بی نظیر و منحصر به فرد است و همواره رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولین ستاد بر اهمیت و غنای آن اصرار فرموده اند و هیچ چیزی را جایگزین و همسنگ این مراسم نمی دانند. پس همه ما ان شاءالله با اشتیاق پا به عرصه خدمت می گذاریم.
انصاری ادامه داد: دومین وظیفه بر عهده ما بازخوانی نهضت امام خمینی و تبیین آرمان های بلند امام و تبیین فلسفه وجودی جمهوری اسلامی است. گرچه اعتقاد داریم در راه شناخت امام و آشنایی با سیره عملی و جامعیت امام در آغاز راه هستیم اما این واقعیت را باید بپذیریم که بعد از گذشت حداقل نیم قرن از نهضت امام و چهار دهه از پیروزی انقلاب، محور قضاوت های جامعه جهانی و مردم و حتی علاقه مندان امام بر محور پیشرفت نظام و ارزش های جمهوری اسلامی است.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی یادآور شد: اگر جامعه بخواهد نسبت به امام قضاوت کند در نگاه اول به آثار وجودی و چیزی توجه می کند که ما از آن به عنوان «جمهوری اسلامی» نام می بریم. هر مقدار پیروزی ها، پیشرفت ها، عزت و اقتدار جمهوری اسلامی بیشتر باشد ما سرافرازتر هستیم و خواهیم گفت این از برکات انقلاب امام است و هرچه نارسایی ها بیشتر باشد دیگران خواهند گفت که از آثار بانی این مکتب است. این رسالت برای ما سنگین است و به تعبیری همان «جهاد تبیین» را می طلبد.
انصاری افزود: امروز اگر بنا باشد جامعه ما یک حرکت جهادی و انقلابی داشته باشد، این حرکت در جهت تبیین است. تبیین به این نیست که صرفا نقاط پیروزی و اقتدار را برجسته کنیم و از کمی ها و
کاستی ها و نقدها و اشکالات بترسیم. در تعریف ها و تمجیدها باید صرفا مبلّغ واقعیت های انکارناپذیر جامعه باشیم ولی جامعه ما و مخصوصا جوانان ما نباید خبر نارسایی ها و کمبودها را از صدای بیگانه بشنوند و در حقیقت خود سانسوری باعث شود که با دست خودمان اعتماد جامعه به رسانه های
دشمن را افزایش دهیم.
وی تأکید کرد: از سوی دیگر جهاد تبیین به این نیست که مرتب اشکالات را برجسته کنیم و در علل پیدایش این مشکلات یا توپ را به زمین طرف مقابل بیندازیم یا دست آخر نارسایی ها را به گردن نسل سوم و چهارم بیندازیم. این مسأله مهمی است که تبیین دو رسالت دارد؛ رسالت بیان مشکلات از یک سو و بیان پیروزی ها از سوی دیگر.
نارسایی ها را به گردن نسل جوان می اندازند
انصاری اظهار داشت: معمولا در کشور ما در نگاه اول نارسایی ها را به گردن نسل جوان می اندازند. خود ما هم وقتی می خواهیم انتقاد کنیم می گوییم ببینید موی جوانان چگونه است و نسل اول و دوم سعی
می کنند خودشان را از نارسایی ها مبرا کنند. باید پیگیری کنیم که نسل سوم و چهارم مسیر را گم کرده اند یا نسل اولیه یک جای زندگی سیاسی اش
می لنگد که این عواقب پیش آمده است؟ به تعبیر دیگر نگاه نسل سوم و چهارم به نسل اول است که انقلابی باقی مانده یا نمانده است. نسل جدید مرتب نسل اول و دوم را رصد می کنند که آیا وفادار به میثاق ها و
حرف های اولیه هست یا خیر؟
وی ادامه داد: نسل جدید
می گوید ذکر خاطرات با رفتار امروز باید تبیین شود که کدام حق و کدام باطل است؛ لذا برای همه دست اندرکاران فرهنگی مهم است که به جای این که یک نسل بعد از خودشان را بدهکار بدانند، اول ببینید خودشان چه می کنند. اگر خدای ناکرده در نسل انقلابی ما چند خصلت پیدا شد نباید انتظار داشته باشیم نسل جوان ما انقلابی باشد.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی تصریح کرد: اولین خصلت ملامت پذیری است. انسان جهادی، مبارز، حقیقت جو و ارزشی در راه خدا جهاد می کند و در مقابل ملامت وادادگی از خود نشان نمی دهد. همیشه در طول تاریخ نهضت از ناحیه دشمنان انقلاب ملامت شده ایم؛ ولی گاهی ملامت از ناحیه دوستان و درون خانواده است. برای این که ملامت یک امر اخلاقی و تقریبا ذاتی است که انسان ها
دوست دارند دیگران یا خودشان را ملامت کنند.
انصاری افزود: جوانی که در آغاز زندگی در سال ۶۱ سرشار از ایمان به خدا و باور به قیامت به جبهه رفته است ولی سال ها بعد از آن و در اطراف خودش کسانی را می بیند که او را ملامت می کنند، نباید تحت تأثیر ملامت ها قرار بگیرد.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی اظهار داشت: مسأله دوم و سوم سستی و ضعف، و در نهایت تسلیم شدن در مقابل دشمن است. ممکن است سختی مبارزه آن قدر بر انسان غلبه کند که بگوید شمشیر را بینداز؛ اما اگر کسی بخواهد راه درست را برود، نه آنچه برای خدا انجام داده است را تحت تأثیر سختی ها سست می کند و نه تسلیم دشمن می شود و نه از خود ضعف نشان می دهد.
انصاری تأکید کرد: حرف دردمندانه من این است که اگر در جامعه احساس کردیم یکی از این وضعیت ها پیدا شد که ملامت دیگران را می خریم یا در مقابل دشمنان احساس وادادگی می کنیم، دیگر هیچ انتظاری نباید باشد که داریم رو به جلو حرکت می کنیم. پس این که مقام معظم رهبری می فرمایند جهاد تبیین ؛ به خاطر این است که شاهد هستیم صدها و بلکه هزاران رسانه ما را تخریب می کنند. منافقینی که اگر پا به دریا بگذارند، دریا نجس می شود؛ از بس که خیانت کرده اند، الآن هم یقین دارم هر جا علیه جمهوری اسلامی جنایتی اتفاق می افتد پای منافقین در آن مشهود است؛ حتما با داعش هم همکاری دارند.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی یادآور شد: در تاریخ ایران سلاطین جور زیاد بوده اند ولی من فکر نمی کنم دولت و مجموعه ای به وادادگی پهلوی در کشور ما سر کار آمده باشد. در معصیت آن قدر غرق شده اند که خودشان نمی توانند آن را انکار کنند.
بعد اینها می خواهند پرچمدار آزادی ملت باشند و رسانه داشته باشند و می خواهند بگویند ما اصلا شکنجه نکرده ایم؛ البته من به عنوان یک خدمتگزار جامعه اسلامی انتظار دارم دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی هنرمندانه به صحنه بیایند و واقعا اینها را از مرکب های خیانت بار خودشان پیاده کنند و اکتفا نکنند به این که گاهی جلو آنها را می گیرند؛ در مجامع بین المللی باید کارهای اساسی شود. نسل سوم و چهارم ما با بسیاری از این حقایق و بسیاری از اتفاقاتی که در این ۴۰ سال پیش آمده بیگانه است.
انصاری ادامه داد: فکر می کنم نظام جمهوری اسلامی مانند خود اسلام و تشیع یک اصول و یک فروع دارد . در اسلام کسی که می خواهد مسلمان شود نمی گوییم اصول هزار تا است؛ می گوییم پنج اصل داریم. آحاد مردم، جوانان باید بدانند انقلاب ما اصول و فروعات دارد. به نظر من اصول امام و انقلاب همان سه شعار منتخب مردم و امام است؛ «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی». ما می توانیم هر سه اصل را در جهان امروز به عنوان الگوی اداره کشورها معرفی کنیم.
وی اظهار داشت: ملت، جامعه و کشور ما تا آخر باید از این سه اصل حفاظت کند. استقلال معانی بسیار گسترده دارد و امروز جهان بشریت به خوبی درک کرده است که اگر کشوری استقلال داشته باشد چه ارزش والایی دارد و کشورهایی که مستقل نیستند چه هزینه های سنگینی باید بدهند.
آزادی کلید رسیدن به همه چیز است
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی گفت: به نظر من آزادی کلید رسیدن به همه چیز است. آزادی کلید رسیدن به توحید، استقلال و همه
عزت هاست. ما اصول را آزادانه انتخاب می کنیم. پس آزادی کلیدی است که باید آن را شناخت و در جای خودش به کار برد و اجازه داد که بسترهای آن به طور مشروع و قانونی فراهم شود. کسی از آزادی و بیان انتقادات واهمه نداشته باشد و نقدپذیر باشیم.
انصاری تأکید کرد: همه چیز جمهوری اسلامی در چارچوب یک آیین نامه دینی تعریف شده است. اگر گفتیم باید فلانجا را حسینیه کنیم، این ترویج دین نیست. امام حسین(ع) احتیاج ندارد که کاخ ستمگران حسینیه شود، اما اگر به جوامع دیگر گفتیم شما به سابقه تاریخی، فرهنگ و اصالت خودتان نگاه و به آنها عمل کنید، قطعا آن جامعه پیشرو خواهد بود. این تبیین انقلاب و راه امام است.
وی تأکید کرد: راه نجات ما، امروز راه امام و پیروی از کسی است که از خدا و مکتب امیرالمؤمنین حرف می زند. پرونده نظام جمهوری اسلامی علی رغم همه مشکلات یک پرونده نورانی و قابل دفاع است و ما باید این سرمایه را پاس بداریم و نباید بگذاریم با ملامت ها و واگرایی ها از دست ما گرفته شود.
در ادامه این نشست، به بررسی معطل ماندن و عدم اجرای کامل برخی تکالیف سازمان حفاظت محیط زیست پیرامون موضوع ارزش گذاری منابع طبیعی و زیست محیطی، ارزیابی اثرات زیست محیطی پرداخته شد. می توان گفت که تا پایان سال ۱۳۹۹، تعداد ۱۵۴ طرح که پیشرفت فیزیکی عمده ای داشته اند، فاقد تاییدیه ارزیابی اثرات زیست محیطی هستند و از این تعداد برای ۴۳ طرح بزرگ دولتی بدون محاسبه پیامدها و خسارات زیست محیطی آنها مجوز زیست محیطی مربوط برای ادامه فعالیت توسط هیات دولت صادر شده است. دیگر موانع و مشکلات این فرایند موضوع فقدان یک قانون مستقل و دائمی از یک سو و از طرفی فقدان بانک اطلاعاتی و سامانه جامع در فرایند ارزیابی اثرات زیست محیطی طرحها و پروژههای کشور است که موجب تاخیر در پاسخگویی، عدمشفافیت و عدمدسترسی به اطلاعات به موقع و مورد نیاز برای برنامهریزی، تصمیم گیری و نظارت است.
در گزارش دیوان محاسبات کشور از وضعیت دستگاه های اجرایی تابعه سازمان حفاظت محیط زیست به عملکرد ضعیف، ترک فعل و تخلفات صندوق ملی محیط زیست در زمینه کمک به تقلیل آلاینده های زیست محیطی و جلوگیری از تخریب محیط زیست و حفظ و حمایت از محیط زیست اشاره کرد. به طوری که در اجرای بند (ن) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ مبلغ ۹,۰۶۷ میلیارد ریال از محل منابع موضوع این بند در اختیار صندوق مزبور قرار گرفت تا صرف اعطای تسهیلات مالی برای کاهش آلودگی های زیست محیطی و جلوگیری از تخریب محیط زیست شود، اما علیرغم پیگیری های مکرر دیوان محاسبات کشور، تا پایان سال ۱۳۹۹ فقط ۵ پروژه به ارزش ۳۱ میلیارد ریال و در مجموع تا آبان امسال، فقط ۱۰ پروژه به ارزش ۲۴۳ میلیارد ریال موفق به اخذ تسهیلات شده اند. عدم مصرف بیش از ۹۰ درصد وجوه در اختیار صندوق تا پایان آذر امسال موجب عدم تحقق اهداف مقنن شده است.
در نهایت، سایر احکام قانونی مغفول مانده و اقدامات اولویت دار سازمان حفاظت محیط زیست پیرامون موضوعات و چالش های مختلف زیست محیطی مورد تاکید دیوان محاسبات کشور قرار گرفت و سایر دستگاه های نظارتی نکات مهمی درباره موضوعات زیست محیطی مطرح کردند.
در پایان، علی سلاجقه، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم از توجه ویژه دیوان محاسبات به این حوزه و ارائه راهکارهای عملی برای رفع معضلات زیست محیطی تشکر و قدردانی کرد.
بیانیه نمایندگان مجلس:رفع تحریمها جامع باشد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیهای تأکید کردند که در مذاکرات باید اخذ تضمین از طرف آمریکایی با جدیت پیگیری شود و رفع بخشی یا صرفاً روی کاغذ تحریمها، تأمینکننده منافع ملی نیست. به گزارش مهر، بیانیه نمایندگان درباره رویکرد تیم مذاکره کننده کشورمان در مذاکرات وین در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی قرائت شد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
از تیم مذاکره کننده کشور میخواهیم که در مذاکرات جاری در وین خود را محدود به ضربالاجلهای ساختگی غرب ندانند و حفظ منابع ملی و مطالبات اصلی و حفظ خطوط قرمز اعلامی را بدون فوت وقت پیگیری کنند. اکنون که بحران، نیاز غرب را به عرضه انرژی ایران افزایش داده است، نباید بدون تأمین خواستههای به حق ایران نیاز آمریکا به کاهش قیمت نفت تأمین شود.
از هیات مذاکرهکننده محترم میخواهیم اخذ تضمین کافی اقتصادی، فنی و سیاسی از طرف آمریکایی بابت عدم تکرار خروج غیرقانونی این کشور از توافق را با جدیت پیگیری کند. حفظ عناصر اساسی برنامه هستهای کشورمان در داخل، قویترین تضمین برای عدم تکرار خطای آمریکا در بدعهدی و همچنین لازم است جبران خسارات آمریکا به معیشت مردم کشور هم پیگیری شود.
رفع تحریمها میبایست جامع و مؤثر باشد، رفع بخشی یا صرفاً روی کاغذ تحریمها، تأمینکننده منافع ملی ما نیست. میبایست تضامین علاوه بر حقوقی بودن، حقیقی هم باشند. اتکا به بهانههایی به داشتن عنوان غیرهستهای یا غیربرجامی بودن عناوین تحریمی را پذیرفتنی، نمیدانیم.
مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهداف و چارچوبهای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، هر توافقی را از منظر انتفاع اقتصادی ایران و احقاق حقوق از دست رفته ملت دنبال میکند و با اصرار به مکانیسم ماده ۷ این قانون، تکرار محدودیت در برنامه هستهای و بومی کشورمان را بدون اثربخشی تحریمها را رد میکند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: عدهای از همکاران به حق، اعدام غیرانسانی شیعیان در عربستان سعودی را محکوم کردهاند.
علی نیکزاد در جلسه علنی دیروز مجلس گفت: عدهای از همکاران به حق، اعدام غیرانسانی شیعیان در عربستان سعودی را محکوم کردهاند.
وی بیان کرد: انتظار ما از مجامع جهانی این است که سکوت را بشکنند. هر چند ما به این مجامع جهانی، NGOها و سایر جایگاههایی که دم از دفاع از حقوق بشر میزنند، امیدی نداریم.
مخالفت مرکز پژوهشها با لغوقانون تغییر ساعت رسمی کشور
دفتر مطالعات پژوهشهای زیربنایی و امور تولیدی مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور مخالفت کرد.
در بخشی از گزارش مرکز پژوهشهای مجلس آمده است: بهنظر میرسد، آثار منفی مترتب ناشی از تغییر ساعت بر ساعات فیزیولوژیک در ایران به گسترهای که در کشورهای اروپایی مطرح است، نباشد. از سویدیگر، اجرای طرح تغییر ساعت نقش به سزایی در کاهش مصرف انرژی برق دارد. تغییر ساعت رسمی کشور در صرفهجویی مصرف انرژی برق کشور مؤثر است و این تأثیر بین ۳-۱ درصد متغیر است. در کاهش پیک مصرف برق کشور هم این تأثیر بین یک تا ۵ر۱ درصد پیشبینی شده است.
در جمع بندی این گزارش آمده است که با توجه به بررسی کارشناسی آثار اجرای قانون تغییر ساعت رسمی کشور بهویژه بر میزان صرفهجویی مصرف انرژی و ساعت پیک بار برق و با توجه به توضیحات مندرج در این گزارش پیشنهاد میشود، کماکان این قانون همچون سنوات گذشته اجرا شود. بهدلیل توجیهپذیری و مستند بودن نتایج پژوهشهای مطالعه آثار تغییر ساعت رسمی کشور و با توجه به اهمیت جایگاه صرفهجویی انرژی و تنظیم فعالیتهای اجتماعی با توجه به اوقات شرعی، پیشنهاد میشود که این قانون کمافیالسابق در کشور اجرا شود و لذا تصویب طرح پیشنهاد نمیشود.
گفتنی است: نمایندگان مجلس در جسله علنی برای تأمین نظر شورای نگهبان، طرح جهش تولید دانشبنیان را اصلاح کردند.