وزیر نفت: ساخت نخستین پتروپالایشگاه کشور سال آینده آغاز می شود
_ با حمایت‌های کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، عملیات اجرایی نخستین پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای در استان هرمزگان در کنار پالایشگاه خلیج‌فارس از فروردین سال ۱۴۰۱ آغاز می‌شود.

_ در چارچوب افزایش ظرفیت تولید از میدان‌های نفت و گاز، در سال آینده شاهد امضای قراردادهای جدیدی در حوزه میادین مشترک و غرب کارون خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، این مطالب را جواد اوجی وزیر نفت در حاشیه مراسم رونمایی از اسناد تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره با استفاده از دانش فنی بومی در شرکت پالایش نفت بندرعباس در جمع خبرنگاران اعلام کرد و گفت: یکی از محصولات پالایشگاه نفت بندرعباس نفت کوره است و با توانمندی پژوهشگاه نفت شاهد تکمیل زنجیره نفت کوره هستیم. دانش فنی زنجیره نفت کوره در کشور توسط پژوهشگاه تکمیل شده و به زودی این پروژه آغاز خواهد شد.

وی افزود: تولید نفت کوره کاهش پیدا می‌کند و سایر محصولات با ارزش افزوده بالا از جمله تولید کک اسفنجی که مورد نیاز صنایع آلومینیوم است،تولید خواهد شد.

وزیر نفت افزود: در آبان سال ۹۷ صادرات کک به ایران تحریم شد اما اکنون صاحب دانش فنی این محصول شده ایم و تولید کک اسفنجی و سوزنی در کشور انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد: با شروع دولت سیزدهم وزارت نفت در این حوزه شاهد افزایش صادرات نفت، گاز و فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی بوده و در مجموع وصول درآمدها ۵ر۲ برابر شده است.

اوجی گفت: عمده فروش نفت و درآمد به صورت ارزی و نقدی بوده و در سررسید وصول شده و بخش کوچکی به صورت تهاتر انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه فروش نفت در حیطه و اختیارات وزارت نفت است، اما این ظرفیت ایجاد شده تا دیگر نهادها، دستگاه‌ها و سایر وزارتخانه‌های کشور بتوانند از تهاتر برای تأمین بودجه خود اقدام کند، ادامه داد: در صنعت نفت در باره پالایشگاه‌هایی که مورد بهره برداری هستند، برنامه کیفی سازی ارزش افزوده محصولات در قالب هشت پروژه تعریف شده است.

وزیر نفت گفت: در دولت سیزدهم و وزارت نفت هیچ وقت منتظر مذاکرات نبودیم و با توجه به توانمندی صنعت نفت اکنون بالغ بر ۵ر۱۶ میلیارد دلار برای ۵۵ طرح در قالب قرارداد و تفاهمنامه امضا کرده‌ایم.

همچنین علی آقامحمدی رئیس دفتر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: بعد از اینکه ترامپ واردات الکترود گرافیتی را به ایران ممنوع کرد، بلافاصله رهبر معظم انقلاب دستور فرمودند حل این مشکل با اتکا به توانمندی داخلی پیگیری شود.

بدین ترتیب تصمیم گرفته شد که تولید کک اسفنجی، کک سوزنی و الکترود گرافیتی به صورت یک برنامه ملی با دانش تماما ایرانی در دستور کار قرار گیرد و طرح تولید کک اسفنجی و سوزنی در پالایشگاه آبادان و شازند آغاز شده و همچنین یک ظرفیت ۳۰ هزار تنی برای تولید الکترود گرافیتی در اردکان تعریف شده که سهامدار آن فولاد مبارکه است و دو طرح ۳۰ هزار تنی دیگر هم تعریف شده است.

نسخه مناسب چاپ