معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی: اولویت ما، احیای مسیرهای گردشگری خارجی است
 

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با ارائه توضیحاتی درباره سند تحول دولت در بخش گردشگری گفت: احیای مسیرهای جدید در زمینه گردشگری خارجی و معرفی شایسته ایران، اولویت ماست

به گزارش ایرنا، علی‌اصغر شالبافیان دیروز در نشست «سفرهای نوروزی و فرصت‌های پیش روی صنعت گردشگری» گفت: ابتدای آبان ماه محدودیت صدور روادید برای گردشگران خارجی، لغو و مرزهای گردشگری گشوده شد و تا ٢٠ اسفند، یک میلیون و ٢٠٠ هزار گردشگر خارجی وارد ایران شدند .

وی افزود: برنامه‌های ستاد خدمات سفر نوروزی بعد از شهریور ماه و با توجه به کاهش دغدغه‌ها و همچنین بازگشایی مرزها و آغاز صدور روادید، از آبان در دستور کار قرار گرفت.

معاون گردشگری توضیح داد: از آبان ماه ستادهای سفر تشکیل شد که در سطح استان و شهرستان فعال هستند. همچنین عمده گردشگران خارجی بیشتر از کشورهای همسایه بودند و پیش‌بینی می‌شود در فصل‌های پیش‌رو، از بازار کشورهای غیرهمسایه‌ها گردشگر داشته باشیم. البته باید مسیرها و مقصدهای جدید هم طراحی شوند.

شالبافیان به سئوالی درباره خسارت‌های کرونا به صنعت گردشگری پاسخ داد: باید آثار غیرمستقیم کرونا به گردشگری را هم محاسبه کنیم اما تأثیر اقتصادی گردشگری در نظام حساب‌های ملی هنوز قابل احصا نیست. بر اساس برآورد، حداقل ٣٠ هزار میلیارد تومان خسارت به صنعت گردشگری وارد شده است.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی درباره سند تحول دولت در بخش گردشگری گفت: اصلی‌ترین رویکرد این سند، هم‌افزایی بین دستگاه‌های دولت برای رونق و توسعه گردشگری است و یکی از موضوعاتی که در ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر به صورت جدی آن را دنبال می‌کنیم، اطمینان‌بخشی سفر است و در همین راستا کارکنان تأسیسات گردشگری ملزم شدند تا حتما دو دُز واکسن را تزریق کنند. ضمن اینکه تمامی تأسیسات گردشگری ملزم به دریافت تأییدیه ایمنی و نصب آن در محل تأسیسات گردشگری هستند.

وی افزود: تصویب تخصیص سوخت یارانه‌ای به کشتی‌ها و شناورهای دریایی، حمایت از فعالان گردشگری و صنایع‌دستی در قالب تبصره ۱۸و تلاش برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران در سطح دنیا، از مهم‌ترین اقدامات از صنعت گردشگری در ماه‌های اخیر است.

شالبافیان به سند تحول گردشگری اشاره کرد و افزود: اصلی‌ترین رویکردی که این سند دنبال می‌کند، توجه به بازارهای گردشگری در کشورهای همسایه است. نقطه ثقل این صنعت، تقویت همکاری‌ها با ذی‌نفعان و فعالان گردشگری است.

وی بیان کرد: از کشورهای غیرهمسایه تقاضاهای خوبی برای سفر به ایران داریم. در همین ارتباط، توجه و برنامه‌ریزی ما به محصولات گردشگری دارای مزیت است که می‌تواند به تحریک بازار گردشگری کمک کند.

معاون میراث فرهنگی تصریح کرد: احیای مسیرهای جدید در حوزه گردشگری خارجی یکی دیگر از برنامه‌ها و معرفی شایسته ایران یکی از اولویت‌های ما است که با پیگیری‌های وزارت‌ ارشاد و همکاری مجلس، هزینه‌کرد افراد حقیقی برای تولید محتوا به زبان‌های خارجی به‌عنوان هزینه‌کرد مالیاتی قابل قبول است.

شالبافیان درباره تسهیلات حمایتی از صنعت گردشگری خاطرنشان کرد: در حوزه زیرساخت‌های گردشگری فعالیت‌های مناسبی را شروع کردیم و در همین ارتباط، یک هزار و ٢٧۵میلیارد تومان به تأمین زیرساخت‌ها اختصاص یافته‌است، ضمن این‌ که ٢ هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و ۴هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات بانکی برای تأمین زیرساخت‌های گردشگری در قالب تسهیلات در نظر گرفته شده که در نوع خود بی‌سابقه است.

وی درباره اقدامات وزارت میراث فرهنگی برای اقامت گردشگران در نوروز ۱۴۰۱یادآور شد: در حوزه اقامت، اگرچه بر اساس توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا اولویت با اقامتگاه‌های رسمی است، اما در صورت تشخیص شرایط خاص و اضطراری، این اجازه به استانداران داده شده است تا از سایر اقامتگاه‌ها مانند اقامتگاه‌های آموزش و پرورش و خوابگاه‌های دانشجویی نیز استفاده شود.

نسخه مناسب چاپ