عربستان نفتش را به چین به «یوآن» می فروشد
سرویس خارجی: وال‌استریت‌ژورنال اعلام کرد: عربستان و چین در حال مذاکره برای حذف « دلار» در معاملات نفتی فی مابین و قیمت گذاری بخشی از صادرات این محصول سعودی به «یوآن» هستند.پس از این که گزارش شد انگلیس از عربستان سعودی درخواست کرده است نفت بیشتری تولید کند، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال با انتشار خبر مذاکرات بین پکن و ریاض برای حذف دلار در معاملات نفتی نوشت: این اقدام خدشه دیگری بر سلطه دلار آمریکا بر بازار جهانی نفت وارد می کند و نشانه دیگری از تغییر از سوی بزرگترین صادرکننده نفت خام به آسیا است و در عین حال نشان دهنده تغییر دیگری در رویکرد بزرگترین صادر کننده نفت خام جهان در قبال آسیاست.

این منابع آگاه مدعی شدند: گرچه مذاکرات با چین درباره قراردادهای نفتی قیمت گذاری شده «یوآن» طی شش سال گذشته ادامه داشته است اما، امسال که سعودی‌ها نسبت به تعهدات امنیتی چند دهه‌ای آمریکا برای دفاع از این کشور ناراضی شده اند و با جدیت به دنبال شرکای جدید هستند. این گزارش با ذکر اینکه سعودی‌ها از عدم حمایت آمریکا از مداخله آنها در جنگ یمن و همچنین تلاش دولت بایدن برای توافق با ایران درباره برنامه هسته‌ای عصبانی هستند نوشت: چین بیش از ۲۵ درصد از صادرات نفت عربستان سعودی را دریافت می کند و اگر این صادرات به یوان قیمت‌گذاری شود، این مراوده تجاری جایگاه ارز چین را تقویت خواهد کرد و آن را در مسیر تبدیل شدن به ارز ذخیره پترو یوان جهانی قرار می‌دهد.این درحالی است یک مقام آمریکایی در واکنش به این خبر آن را دور از انتظار توصیف کرد.

این مقام آمریکایی که وال استریت ژورنال نامش را فاش نکرده است در ادامه اظهار کرد: تبدیل روزانه میلیون‌ها بشکه نفت از دلار به یوان، به دلیل پیوند و ارتباط تنگاتنگ میان «ریال» با «دلار» ، می‌تواند به اقتصاد عربستان آسیب هایی جدی بزند.

در خبری دیگر، دولت فرانسه با ابراز تاسف نسبت به اعدام جمعی افراد در عربستان سعودی، در بیانیه ای اعلام کرد که مخالفت ثابت خود با مجازات اعدام در هرکجا و تحت هر شرایطی را اعلام می کند.دولت فرانسه افزود: فرانسه قاطعانه متعهد به لغو این مجازات ناعادلانه، غیرانسانی و بی فایده در سراسر جهان است و همه کشورهای جهان که هنوز مجازات اعدام را اجرا می کنند، به توقف آن دعوت می کند.از سوی دیگر «آماندا ملینگ» وزیر امور آسیا و خاورمیانه در وزارت امور خارجه انگلیس نیز با محکومیت این اعدام ها عنوان کرد که کشورش مخالف مجازات اعدام است. وی با اشاره به اینکه از اعدام های دسته جمعی اخیر در عربستان شوکه شده، ادامه داد: ما همچنان از طریق کانال های دیپلماتیک، نگرانی هایمان را به همتایان سعودی اعلام خواهیم کرد و برای شفاف سازی بیشتر در مورد جزئیات چنین مواردی تلاش می کنیم.

پیشتر هم سخنگوی بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس گفته بود که این کشور قرار است درباره عملیات اعدامهای اخیر با عربستان سعودی صحبت کند.

از طرفی دیگر، دادستانی عربستان سعودی درشرایطی که هنوز جنجال اعدام ۸۱ شهروند سعودی در هفته جاری فروکش نکرده است، در هشداری تازه، «افشاکنندگان اطلاعات حساس» را تهدید و اعلام کرد: افرادی که این دست اطلاعات را فاش می‌کنند منتظر مجازات هایی سخت باشند.

درتحولی دیگر، به گزارش خبرگزاری سعودی «واس»، سلمان بن عبد العزیز، پادشاه عربستان پس از انجام آزمایشات پزشکی و پس از تغییر موفقیت آمیز باتری قلب خود، بیمارستان تخصصی «ملک فیصل» ریاض را ترک کرد.

نسخه مناسب چاپ