به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حمیدرضا حاجی بابایی تصریح کرد: در تصویب بودجه، مجلس باید اشکالات و ابهامات شورای نگهبان و همچنین موارد مغایر با سیاستهای کلی نظام را رفع کند که با توجه به تعطیلی جلسات علنی مجلس در روزهای پایانی سال و احتمال تأیید نشدن لایحه بودجه در شورای نگهبان، کمیسیون تلفیق مجوز داشت در هماهنگی با شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیات رئیسه مجلس ایرادات باقی مانده را برطرف و بودجه را نهایی کند.رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه اظهار داشت: چندین ایراد شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت در زمینه تبصرههای مختلف، از جمله مصوبه واردات خودروی سواری باقی مانده بود، لذا بنده و تعدادی از اعضای کمیسیون تلفیق برای هماهنگی برای رفع این ایرادات یک روز از صبح تا اذان ظهر در شورای نگهبان و از ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه تا اذان مغرب در مجمع تشخیص مصلحت نظام جلسه داشتیم.حاجی بابایی متذکر شد: در جلسه با اعضای هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره مصوبه مجلس درباره واردات خودروی سواری رأیگیری شد که مخالفت با این مصوبه شدید و تقریباً اجماعی بود!
وی گفت: کمیسیون تلفیق نمیتواند از طرف خود مصوبهای را تغییر دهد مگر آنکه شورای نگهبان یا مجمع تشخیص مصلحت نظام، آن را مغایر با شرع، قانون اساسی یا سیاستهای کلی بداند. حتی اگر ما مجوزی برای حذف این مصوبه نداشتیم، با توجه به مخالفت شدید هیات عالی نظارت با واردات خودرو سواری، ارسال این مصوبه به مجمع راه به جایی نمیبرد.
انتقاد از حذف مجوز واردات خودرو
در همین حال، یک عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در مجلس، تاکید کرد: مجور واردات ۷۰ هزار دستگاه خودروسواری در سال ۱۴۰۱ از مصوبات مجلس در بودجه بود و باید علت حذف آن از قانون بودجه مشخص شود.
جلال رشیدی کوچی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به حذف بند مربوط به واردات خودرو از لایحه بودجه ۱۴۰۱، بیان کرد: مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مجوز واردات ۷۰ هزار دستگاه خودروی سواری را به دولت داد که این مصوبه مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و مجددا به مجلس بازگشت و ایراد آن برطرف شد و به تصویب نمایندگان رسید. اما در بودجه ابلاغی این عدد حذف شده است.وی در ادامه اظهار داشت: برای من و خیلی های دیگر این سوال وجود دارد که دلیل این حذف چیست؟ این موضوع مصوب مجلس بوده و باید روشن شود که چه شده که مجوز واردات ۷۰ هزار
خودرو از قانون بودجه ۱۴۰۱ حذف شده است؟ بنده این موضوع را فردا از هیات رئیسه مجلس پیگیری خواهم کرد و در روزهای آینده از رئیس جمهوری و وزیر صمت هم این موضوع را پیگیری خواهم کرد.
نماینده مردم مرودشت در مجلس، تصریح کرد: باید مشخص شود که چه دست هایی پشت پرده بوده که همین واردات حداقلی هم برای شکستن انحصار در صنعت خودروسازی را برنمی تابند. زمانی که اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان درباره مصوبه ای نباشد لزوما مجمع تشخیص مصلحت نظام به موضوع ورود نمی کند. این ایراد از سوی نمایندگان در مصوبه قبلی مجلس در خصوص واردات خودرو مطرح شد که بین مجلس و شورای نگهبان اختلافی نبود که مجمع تشخیص مصلحت نظام بخواهد اظهار نظر کند.
رشیدی کوچی تاکید کرد: عده ای منافعشان با منافع خودروسازها گره خورده و اجازه نمی دهند که این انحصار شکسته شود. ما این موضوع را با جدیت دنبال می کنیم.
گزارش خبرنگار ما حاکی است: نمایندگان مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۱، واردات ۷۰ هزار دستگاه خودروی سواری را قرار دادند و لایحه برای تصویب نهایی، به شورای نگهبان ارسال شد و شورای نگهبان هم در۲۵ اسفند پارسال متن ایرادات را به مجلس فرستاد که در این متن، خبری از ایراد گرفتن درباره واردات خودروهای سواری نبود. مجلسیها هم بر همین مبنا شرایط واردات خودرو را اصلاح کردند.
بر این اساس، با توجه به اینکه اغلب مسئولان کشور از جمله رئیس جمهوری، نمایندگان مجلس و وزیر صمت با واردات خودرو در سال ۱۴۰۱ موافقند و نظر به تاکید و عزم مجلسیها در زمینه آزادسازی واردات خودرو، باید منتظر ماند و دید پیگیریهای هیأت رئیسه مجلس از شورای نگهبان درباره تغییر متن بودجه و حذف واردات خودرو به کجا ختم و حذف ناگهانی مصوبه واردات ۷۰ هزار دستگاه خودروی سواری که حداقل نیاز کشور است، چگونه حل و فصل خواهد شد.
مجوز مجلس برای واردات خودرو پابرجاست
انتقاد نمایندگان از حذف مجوز واردات خودرو در حالی است که سخنگوی هیات رئیسه مجلس اعلام کرد طبق مجوز مجلس در قانون بودجه، واردات خودرو از ابتدای سال ۱۴۰۱ آزاد شده است.
سیدنظام الدین موسوی با ارائه توضیحاتی درباره موضوع واردات خودرو در قانون بودجه ۱۴۰۱ از مجوز صریح و قانونی مجلس به دولت برای واردات هرنوع خودرو در سال ۱۴۰۱ خبرداد و گفت: براساس برخی ایراداتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفته بود، عبارتی که درآن اشاره مستقیم به تعداد واردات خودروهای سواری می شد از قانون حذف شده اما حذف تعداد به معنی ممانعت از واردات خودرو نیست و براساس بند «ک» تبصره ۷ قانون بودجه سال جاری دولت از ابتدای سال می تواند برای واردات هر نوع خودرویی سیاست گذاری کند.
افزایش حقوق کارگران بیش از نرخ تورم
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: دولت سیزدهم برای اولین بار بیشتر از نرخ تورم بانک مرکزی، حقوق کارگران را افزایش داد این قدم مثبتی بود زیرا کارگران نیاز به توجه جدی دارند.
ولی اسماعیلی در گفتگو با ایرنا درباره افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران گفت: قطعا این افزایش نسبت به تورمی که داریم پاسخگو نیست اما نسبت به سنوات گذشته این اولین باری است که حقوق کارگران به این میزان افزایش پیدا کرده است و این اقدام دولت سیزدهم قابل تقدیر است.رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: با توجه به ماده ۴۱ قانون کار برای اولین بار بود که توانستیم بیشتر از تورم بانک مرکزی، حقوق کارگران را افزایش دهیم این اقدام مهمی بود زیرا کارگران نیاز به توجه جدی دارند.
نماینده مردم گرمی با بیان اینکه کارگران از نظر وضعیت معیشتی در شرایط خوبی نیستند گفت: امیدوارم که دولت و مجلس بتوانند با تامین نظر کارفرمایان و نماینده کارگران گام مهمی برای بهبود وضعیت کارگران بردارند زیرا این قشر آسیبپذیر، چرخ محرک و توسعه اقتصاد هر کشوری هستند که میتوانند با کمک به تولید داخلی کشور و افزایش ساخت کالاهای ایرانی اقتصاد کشور را رونق دهند.
اسماعیلی افزود: باید قانون افزایش حقوق کارگران اجرایی شود و اقدامات مجلس و دولت هم برای کمک به این قشر آسیب پذیر استمرار پیدا کند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه مجلس در بحث افزایش حقوق کارگران نظارت میکند گفت: نباید با طرح این موضوع کارفرمایان را تنها بگذاریم باید از طریق ارائه مشوقها و وامهای کمبهره و معاف مالیاتی به آنها کمک کنیم تا تولید ادامه داشته باشد و نظارت کنیم که کارفرمایان نتوانند بدون بهانه و توجیه قانونی، تعدیل نیرو انجام دهند.نماینده مردم گرمی اضافه کرد: تعدیل نیرو ،خط قرمز کمیسیون اجتماعی است، افزایش حقوق کارگران نباید بهانهای برای کارفرمایان باشد که بخواهند با تعدیل نیرو بخشی از هزینههای خود را کم کنند.
فرآوردههای دامی و لبنیات ارزان می شود
یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: با برنامههای حمایتی دولت و وزارت جهاد کشاورزی قیمت محصولاتی مانند گوشت، لبنیات، سیبزمینی و پیاز تا تابستان و پائیز کاهش مییابد.
حسین محمد صالحی در گفتگو با ایسنا درباره چند برابر شدن قیمت برخی از کالاهای اساسی مانند گوشت، برنج و برخی از اقلام کشاورزی، اظهار داشت: یکی از راهکارهای کاهش یا ثابت ماندن قیمت کالاها این است که دولت به شکل تضمینی محصولات اساسی که در سبد خریداران تفاوت قیمت زیادی ایجاد کرده را از دامداران و کشاورزان خریداری کند. اکنون وزارت جهاد کشاورزی اعلام قیمت کرده و حتی محصولاتی را که جز محصولات استراتژیک بودند و سالهای قبل اعلام قیمت نمیکرد، امسال اعلام قیمت کرده است.
صالحی درباره افزایش قیمت گوشت قرمز، تصریح کرد: حذف ارز ترجیحی از نهادههای دامی مقداری به بازار تنش وارد کرد که در نتیجه گوشت قرمز هم با افزایش قیمت مواجه شد. معتقدم با آزاد شدن نهادههای دامی و وارد شدن این محصولات توسط سرمایهگذارانی که حاضرند در این باره سرمایهگذاری کنند در صورتی که در واردات نهادهها سختگیری نشود بدون شک شاهد یک تعادل قیمت در بازار خواهیم بود.
پیام قالیباف به همتایان خود در کشورهای اسلامی
رئیس مجلس در پیامی به همتایان خود در کشورهای اسلامی حلول ماه مبارک رمضان را تبریک گفت.به گزارش ایسنا، متن پیام تبریک محمد باقر قالیباف به شرح زیر است:
«السلام علیکم و رحمه الله و برکاته؛
صمیمانهترین تبریکات و تهنیتهای اینجانب را به مناسبت حلول ماه مبارک رمضانالکریم، ماه نزول قرآن پذیرا باشید.
ماه مبارک رمضان فرصت مغتنمی برای تعالی روح انسان و تقویت برادری، همکاری و همبستگی بین مسلمانان با هر نژاد، رنگ و ملیتی است. بر این باورم، امروز جهان اسلام بیش از هر زمانی به تمسک به آموزهها و معارف عمیق قرآنی و اسلامی نیاز دارد.
امیدوارم شاهد تحکیم و تقویت انسجام و وحدت میان امت اسلامی در پهنه گسترده جهان اسلام باشیم. با اغتنام از فرصت؛ از خداوند متعال موفقیت و بهروزی جنابعالی، سربلندی و سعادت دولت و ملت کشورتان و عزت و پیشرفت روزافزون جهان اسلام را مسالت می کنم.
محمدباقر قالیبافر رئیس مجلس جمهوری اسلامی ایران»