وزیر ارشاد: ۳ هزار میلیارد تومان برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام اختصاص یافت
 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سفرهای استانی دولت در هفت ماه گذشته، از تصویب تخصیص سه هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام فرهنگی و هنری خبر داد و گفت: بیش از ۲۸سفر استانی من در راستای عدالت فرهنگی صورت گرفت .

به گزارش ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی دیروز در دیدار نوروزی با کارکنان وزارتخانه متبوع و زیرمجموعه‌های آنها، با تبریک حلول ماه مبارک رمضان و همچنین عید نوروز، ابراز امیدواری کرد شروع قرن جدید برای همه ایرانیان و مسلمانان منشأ خیر و برکت باشد.

وی در ادامه به تدوین سند تحول وزارت ارشاد در بهمن‌ماه ۱۴۰۰اشاره کرد و افزود: سند تحول وزارتخانه و نهادهای تابعه، به صورت دقیق و برنامه‌ریزی شده و در بهمن ماه سال گذشته ابلاغ شد و آسیب‌شناسی‌هایی در چند بخش اصلی انجام گرفت.

عضو کابینه دولت سیزدهم با قدردانی از تلاش و زحمات وزیران ارشاد دوره‌های قبل، اظهار کرد: فعالیت‌های انجام‌شده حتما نقاط ضعف و قوت داشتند، از این رو تلاش شد تا با برنامه‌ریزی منسجم نقاط ضعف را ترمیم و نقاط قوت را شناسایی کنیم و ارتقا دهیم .

اسماعیلی با اشاره به افزایش بودجه ۱۴۰۱این وزارتخانه گفت: همچنین مصوب شده تا ۲درصد بودجه هر وزارتخانه به حوزه فرهنگ و هنر اختصاص پیدا کند.

عضو کابینه دولت مردمی با بیان رویکرد مجلس شورای اسلامی درباره موضوع بند (ز) تبصره (۹) ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱ادامه داد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، پیگیر بودند تا تخصیص ۲ درصد بودجه دستگاه‌ها، با قید تکلیف، الزام‌آور شود؛ اما اضافه شدن این قید اشکالاتی را ایجاد می‌کرد و شدنی نبود. تلاش داریم همه سیاستگذاری‌های حوزه فرهگ هنر و رسانه با ابزار و پشتوانه مالی و هدایتگری وزارت ارشاد محقق شود.

وی تأکید کرد: دنبال دریافت بودجه دستگاه‌های دولتی نیستیم بلکه، می‌گوییم هزینه در حوزه فرهنگ و هنر باید در چارچوب‌های تعیین شده وزارت ارشاد صرف شود. با توجه به پشتیبانی دولت، به‌ویژه شخص رئیس‌جمهوری از تصویب این بند، ادامه کار برعهده همکاران وزارت ارشاد است تا براجرای این مصوبه نظارت شود. ‌به گفته اسماعیلی، مجموع این اقدامات قابل‌توجه است؛ زیرا یک مجموعه بدون حل مسائل داخلی خود، توان پیشروی نخواهد داشت. وزیر ارشاد با تأکید براینکه پیگیری مسائل رفاهی و خدماتی کارکنان این وزارتخانه و زیرمجموعه آن شامل سازمان‌ها، مراکز و دفاتر و… را جزو وظایف قطعی خود می‌دانم، افزود: از همه ابزارهای در اختیار برای ارتقا مسائل رفاهی کارکنان استفاده خواهیم کرد.

اسماعیلی در ادامه، ارتقاء جایگاه مرجعیت وزارت ارشاد را به‌عنوان یکی دیگر از اقدامات سال گذشته این وزراتخانه برشمرد و گفت: وزارت ارشاد، اصلی‌ترین نهاد متولی فرهنگ و هنر است که دامنه فعالیت آن از فعالیت‌های دینی و قرآنی امور مساجد تا سینما گسترده است و باید تقویت شود؛ اما مرجعیت وزارت ارشاد به‌عنوان متولی امور فرهنگی در کشور، طی چند دهه گذشته کاهش پیدا کرده که این وضعیت باید تغییر کند.

وی افزود: برای تحقق این رویکرد، نخستین‌بار دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی می‌توانند تا ۲درصد از اعتبارات خود را براساس آیین‌نامه‌ای که در وزارت ارشاد تدوین می‌شود، در حوزه فرهنگ و هنر هزینه کنند.

به گفته اسماعیلی، مرجعیت وزارت ارشاد به این معنا است که این وزارتخانه، سیاست‌هایی برای ارتقاء فرهنگ، هنر و رسانه و از سوی دیگر بودجه اندکی برای انجام مسئولیت‌های نظارتی، هدایتی و حمایتی برعهده دارد؛ درحالی‌که مجموعه‌های صنعتی و اقتصادی، بعضا چندین برابر بودجه وزارت ارشاد را در اختیار دارند و خودشان به‌طور مستقیم در حوزه فرهنگ و هنر، هزینه می‌کنند، بدون اینکه خروجی این اقدامات با سیاست‌های وزارت ارشاد هماهنگ باشد. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: ارتقاء وزارت ارشاد در عرصه فرهنگ و هنر کشور یعنی همه هزینه‌کردهای فرهنگی وهنری در هر بخش‌ مطابق با سیاستگذاری‌های این وزارتخانه باشد. این موضوع به تصویب رسیده و آیین‌نامه اجرایی آن نیز با پیگیری‌های معاونت حقوقی در حال تدوین است تا در اسرع وقت به تصویب هیأت دولت برسد.

نسخه مناسب چاپ