به گزارش روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، یوسف نوری در این بازدید با حضور در کلاسهای درس و تبریک سال جدید و بهار تعلیم و تربیت وآغاز ماه مبارک رمضان و بهار قرآن، با دانشآموزان، خانوادهها، معلمان و کادر اجرایی مدرسه به گفتگو پرداخت و ضمن پاسخگویی به پرسشهای آنها، از زحمات جهادگونه معلمان و مدیران مدارس در ایام شیوع کرونا تقدیرکرد.
وزیر آموزش و پرورش در گفتگو با اولیای دانشآموزان که در این واحد آموزشی حضور داشتند، مزایای حضور در محیطهای آموزشی را بیان کرد و گفت: تمهیدات لازم برای حضور شاداب و با نشاط دانشآموزان و فرهنگیان در محیطی سالم فراهم شده است؛ با حضور دانشآموزان در مدارس میتوانیم ضمن رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی، در راستای ارتقای اهداف نظام تعلیم و تربیت که منجر به اجرایی شدن سند تحول بنیادین و تربیت تمامساحتی دانشآموزان است، گام برداریم.
وی اظهار کرد: کشورهای توسعهیافته به سمت بازگشایی مدارس رفتهاند و ما نیز باید نسبت به موقعیت و شرایط، مهارتهای لازم را برای زندگی عملی به فرزندان خود آموزش دهیم و از جمله این آموزشها و مهارتها، چگونه زندگیکردن در شرایط شیوع کرونا، با رعایت پروتکلهای بهداشتی و زدن ماسک است.
نوری با اشاره به تصمیم ستاد ملی کرونا درباره از سرگیری آموزش حضوری در مدارس، از دانشآموزان خواست تا ضمن بهرهگیری از آموزشهای حضوری در مدرسه، پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی نیز از روند بازگشایی مدارس بازدید کردند.
همچنین معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با حضور در برنامه فرامتن شبکه افق سیما با موضوع «آغاز آموزش حضوری در مدارس و استقبال دانشآموزان»، از گندزدایی و ایزوله کردن روزانه مدارس خبر داد.
محمدمهدی کاظمی در این برنامه درباره نگرانی خانوادهها نسبت به آموزش حضوری دانشآموزان در مدارس، گفت: میانگین تراکم دانشآموزی در دوره متوسطه، ۱۸نفر است؛ ولی ممکن است در برخی مناطق تعداد محدودی کلاسهای با تراکم بالا داشته باشیم که در این زمینه برنامهریزی برای حضور دانشآموزان در مدارس را بر عهده اداره کل آموزش و پرورش استان قرار دادهایم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: تلاش میکنیم در مدارس با کمک دانشآموزان پروتکلهای بهداشتی و استانداردهای تهویه کلاسها را به طور کامل رعایت کنیم و البته معتقدیم که دانشآموزان میتوانند در این عرصه، فرهنگساز باشند.
کاظمی با اشاره به اینکه تصمیمگیری درباره حضور دانشآموزان، با وزارت بهداشت و ستاد ملی کروناست، توضیح داد: برای حفظ سلامت دانشآموزان، رعایت بهداشت فردی، محیط و تهویه کلاسها در دستور کار مدارس قرار دارد. در این مورد منظور از بهداشت فردی، استفاده از ماسک و مواد ضدعفونیکننده است که توسط خود دانشآموزان با راهنمایی و نظارت همکاران فرهنگی انجام میشود .
وی افزود: بهداشت محیط، دومین نکته در حفظ سلامتی دانشآموزان است و در این رابطه، هر روز گندزدایی و ایزولهکردن فضا توسط عوامل مدرسه انجام میشود. همچنین نکات لازم برای تهویه هوا در کلاسها به مدارس ابلاغ شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: واکسن زدن جزو الزامات حضور در مدرسه نیست و فقط استفاده از ماسک الزامی است.
گفتنی است وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی مشترک مدیران کل نوسازی مدارس استانهای سراسر کشور که شامگاه ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ و با حضور معاون اجرایی رئیسجمهوری برگزار شد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، به عنوان نقشه راه فعالیتهای حوزه تعلیم و تربیت است.
نوری با بیان عوامل تربیتی و روانشناختی مؤثر بر ساخت فضاهای آموزشی، تأکید کرد: محیط یادگیری و فضای مدارس باید «دانشبنیان» باشد؛ یعنی علاوه بر اینکه از آخرین دستاوردهای علمی روز دنیا و صفر تا صد دانش بومی در طراحی، ساخت و تجهیزات آموزشی استفاده میکنیم، باید تمامی اجزای محیط نیز در تحقق سطوح مختلف یادگیری و شکوفایی خلاقیتها و استعدادها نقش ایفا کنند.