«سید عمار حکیم» در گفتگو با شبکه «الشرقیه» تصریح کرد: موفقیت مذاکرات ایران و عربستان و همچنین به نتیجه رسیدن توافق هستهای با ایران، گامهایی هستند که به ایجاد صلح پایدار در منطقه کمک میکند. وی افزود: این امر ارتباطی به دخالت خارجی ندارد، بلکه موضوع واقعیتهای عراق در منطقهای است که مانند هر کشور دیگری از آن تأثیر میپذیرد و در آن تأثیر میگذارد. حکیم همچنین درباره تشکیل دولت در عراق تصریح کرد: همه نیروهای سیاسی، نیروهایی پخته و بالغ هستند که منافع عالی کشور را در نظر میگیرند و سران آنها خردمندی لازم را دارند .
رهبر «جریان حکمت ملی عراق» در ادامه با اشاره به اینکه عراق بخشی از یک نظام بینالمللی است که در آن تأثیر میگذارد و از آن تأثیر میپذیرد، عنوان کرد: تحولات منطقهای و فرامنطقهای جاری، بازتاب مثبت بر منطقه و امنیت آن خواهد داشت و عراق هم بخشی از این منطقه است. وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: ما در دولت بعدی مشارکت نخواهیم کرد و اصرار داریم که برای گفتگو و تفاهم، پشت میز مذاکره بنشینیم و درباره مکانیزیم مدیریت دولت جدید بحث کنیم. «عمار حکیم» توازن و تعادل را شرط لازم برای موفقیت هر ائتلاف سیاسی در عراق دانست و افزود: ما باید به اختلافات سیاسی خود پایان دهیم و به سمت منافع مشترک پیش برویم.در چنین شرایطی، منابع مطلع از آغاز گفتگوهای «چارچوب هماهنگی شیعیان» عراق برای تشکیل دولت خبر دادند. به گزارش «شفق نیوز»، یک منبع در چارچوب هماهنگی شیعیان عراق در سخنانی اعلام کرد که رهبران این چارچوب به برگزاری جلسات مشورتی خود برای دستیابی به راهحلهایی جهت پایان دادن به اختلافات میان این چارچوب و جریان صدر ادامه میدهند و به همین منظور هیاتی از «چارچوب هماهنگی » به محل اقامت «مقتدا صدر» در منطقه «حنانه» شهر نجف سفر کرده است تا مذاکرات و گفتگوهای سیاسی درباره تشکیل دولت جدید عراق ازسرگرفته شود. این منبع همچنین گفت که چارچوب هماهنگی شیعیان به حزب «دموکرات» کردستان عراق به رهبری «مسعود بارزانی» و حزب «اتحادیه میهنی» به رهبری «بافل طالبانی» اعلام کرده است که بر سر یک نامزد به غیر از اسامی و نامزدهای مطرح شده برای تصدی پست ریاست جمهوری عراق توافق کنند و این بدان معنا است که هر دو حزب نامزدهای پیشنهادیشان را کنار بگذارند و بر سر یک نامزد جدید به توافق برسند یا دو فرد جدید را به عنوان نامزد معرفی کنند تا پارلمان یکی از آنها را به عنوان رئیس جمهوری جدید معرفی کند.
در همین حال، رهبر ائتلاف «الفتح» عراق در دیدار با سفیر آلمان در این کشور گفت: ثبات سیاسی باید محقق شود چراکه این مسئله دولتی قدرتمند و باثبات را ایجاد میکند که قادر به حفظ امنیت و ثبات و ارائه خدمات به شهروندان باشد.«هادی العامری» اعلام کرد که چارچوب هماهنگی شیعیان از تشکیل فراکسیون اکثریت برای تضمین حق شیعیان کوتاه نمیآید.العامری نقش دولت آلمان در حمایت از عراق و احترام به حاکمیت آن را ستود و بر لزوم تقویت روابط اقتصادی و استفاده از مهارتهای آلمان در زمینه انرژی به ویژه تولید برق تأکید کرد. سفیر آلمان نیز گفت: ما در امور عراق مداخله نمیکنیم و با هر دولتی که عراقیها تشکیل دهند تعامل خواهیم کرد و حاکمیت عراق برای ما مهم است.
«قیس الخزعلی»، دبیرکل «عصائب اهل الحق» عراق نیز با «ولید اسماعیل»، سفیر مصر در بغداد دیدار و درخصوص وضعیت سیاسی عراق و منطقه گفتوگو کرد. الخزعلی در این دیدار تاکید کرد: چارچوب هماهنگی گروههای شیعه مخالف بنبست سیاسی و اخلال در منافع کشور است و راهکارهای مثبت و به دور از حذف گروههای سیاسی را خواستار است. وی خاطرنشان کرد: چارچوب هماهنگی از هر گونه نقش مثبت به خصوص از جانب کشورهای برادر عربی استقبال میکند.
در تحولات امنیتی این کشور نیز یک منبع عراقی از حمله موشکی به پایگاه نظامیان ترکیه در موصل، واقع در شمال عراق خبر دادند. به گزارش شبکه «سومریه»، پایگاه نظامی «زلیکان» ترکیه در موصل هدف چند موشک قرار گرفت. منابع عراقی همچنین از هدف قرار گرفتن یک کاروان لجستیک آمریکا در استان «صلاح الدین» خبر دادند. همزمان، نیروهای امنیتی عراق طی چند عملیات جداگانه در سه استان موفق شدند شماری از عناصر داعش را شناسایی و بازداشت کنند. در همین حال،«مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق از فرماندهان پلیس این کشور خواست آمادگی امنیتی در ماه رمضان را افزایش دهند.در خبری مرتبط، «عقیل الردینی»، از رهبران ائتلاف «النصر» عراق خاطرنشان کرد: ارتش ترکیه وارد ۲۰۰ کیلومتری عمق خاک عراق شده و پایگاههای نظامی در «سنجار» و «بعشیقه» دارد و این نقض آشکار حاکمیت بغداد است. وی تاکید کرد که دولت اقلیم کردستان توانایی رویارویی با حزب کارگران کردستان را ندارد و دولت عراق نیز قادر به رویارویی با ترکیه نیست، به ویژه که توافقی میان بغداد – آنکارا وجود دارد که به نیروهای ترکیهای اجازه نفوذ به خاک عراق تا مسافت پنج کیلومتری برای تعقیب نیروهای حزب کارگران کردستان را میدهد اما ترکیه بسیار زیاده روی کرده و تا عمق ۲۰۰ کیلومتری پیش آمده است.
در تحول دیگری، نهادهای مربوطه در نجف اشرف یک گور جمعی در نزدیکی یکی از مجتمع های در حال ساخت منطقه «رضویه» کشف کردند که گمان می رود مربوط به دوره انتفاضه شعبانیه و اعدام های متعاقب آن توسط رژیم صدام باشد.