دکتر مسعود یونسیان در گفتگو با ایسنا، در این باره توضیح داد: افزایش تعداد مبتلایان بعد از تعطیلات نوروزی، قابل استناد نیست؛ زیرا نمیتوانیم آمار روزهای تعطیل را با روزهای غیرتعطیل مقایسه کنیم. همچنین باتوجه به اینکه برخی افراد در هفته اول تعطیلات سفر رفتند و ممکن است آلوده شده باشند و باتوجه به آغاز جابجاییها از ۲۸اسفند ماه ۱۴۰۰، انتظار داریم که اگر بنا به افزایشی باشد، از روزهای پایانی همین هفته شاهد آن باشیم و اگر رشد افزایشی آمارها در روزهای آتی هم ادامه یابد، میتوان گفت که افزایش شروع شده است.
وی درباره بازگشایی مدارس و دانشگاهها بلافاصله بعد از تعطیلات نوروزی، گفت: در این زمینه به شدت نگرانم. باید برای بازگشاییها تا دو هفته بعد از تعطیلات صبر میکردند تا ببینیم آیا در جامعه افزایش انتقالی رخ میدهد یا خیر و اگر شواهدی از افزایش انتقال شاهد میبودیم، بازگشایی را انجام نمیدادیم .
آثار نوروز بر روند کرونا
دکتر محمد وجگانی، عضو کمیته علمی کرونا، اظهار کرد: گاهی خیلی شتابزده تصمیمگیری میشود و به همین منوال تصمیمات هم شتابزده اجرا میشود؛ در حالیکه قطعا و مسلما تصمیمات میتوانند پلکانی و با تأمل اجرا شوند و ما امیدواریم این عملکرد مشکلی ایجاد نکند. از جمله اینکه ما مدارس را بازگشایی کردیم ولی چه اجباری وجود دارد که کلاسهای کنکور و امثال آن هم حضوری برگزار شوند؟وی با اشاره به اینکه هنوز گزارش مستندی از تأثیر تعطیلات بر روند بیماری کرونا در کشور ارائه نشده است، گفت: روز دوشنبه در جلسه کمیته ملی واکسیناسیون کرونا نکته ویژهای از شعلهور شدن کرونا در کشور گزارش نشده است و اگر یک تا دو هفته آینده حادثهای رخ ندهد، مشخص میشود تعطیلات نوروزی را به سلامت گذراندهایم.
وجگانی تأکید کرد: درحال حاضر شدت و آسیبزایی کووید۱۹ در سطح دنیا کاهش یافته است و امید میرود که بیماری از حالت پاندمیک خارج شده و به حالت اندمیک برسد.
۴۴ فوتی
روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد: در شبانهروز منتهی به ۱۷ فروردین، ۴۲۲۸بیمار جدید کرونایی در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹در کشور به ۷میلیون و ۱۸۰هزار و ۸نفر رسید.
متأسفانه در همین مدت، ۴۴بیمار کووید ۱۹جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری ۱۴۰هزار و ۴۵۱نفر شد.
۴۰ درصد دُز سوم نزدند
«کمال حیدری» معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: متأسفانه استقبال خوبی از سوی مردم برای تزریق دُز سوم واکسن کرونا نشده است و طبق آمارها، بیش از ۴۰درصد مردم نوبت سوم این واکسن را دریافت کردهاند که این آمار روند مطلوبی ندارد و باید برای ترغیب بیشتر مردم به تزریق دُز یادآور تلاش بیشتری شود.
وی خاطرنشان کرد: البته ممکن است برخی افراد که درگیر نوع شدید سویه اُمیکرون شدهاند، نتوانند واکسن دُز سوم را تزریق کنند اما دیگر افراد که امکان تزریق واکسن را دارند باید در این زمینه تعلل نکنند و در سریعترین زمان ممکن برای تزریق واکسن خود
اقدام کنند.
معاون وزیر بهداشت از افرادی که هنوز واکسن نوبت سوم را دریافت نکرده اند خواست تا زمانی که مراکز واکسیناسیون فعال هستند و واکسن کافی وجود دارد، دُز یادآور را تزریق کنند تا مشکل کمتری پیش بیاید.
وی تأکید کرد: متأسفانه ممکن است برخی افراد در حق خود کم لطفی کرده باشند، در حالی که همه شرایط تزریق واکسن کرونا در کشور فراهم است.