به گزارش فارس، بازار سرمایه طی روز پانزدهم فروردین با مثبت شدن تمامی شاخصهای عملکردی بورس تهران مواجه شد، اما در جریان معاملات با اینکه روند صعودی شاخص کل بورس ادامه داشت، اما در نیمه دوم زمان معاملات، بازار سهام با کاهش در شاخص ها روبرو شد که این مساله میتواند روزهای آینده بورس را هم قرمزپوش کند.
شکسته شدن تمام مقاومتها با سرعت زیاد در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۱ هشدار کارشناسان بازار سرمایه را به همراه داشت که این مساله میتواند یک حباب در بورس ایجاد کند.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، رشد قیمتهای فلزات اساسی در بازارهای جهانی تأثیر مثبتی بر بازار سهام در روزهای گذشته داشته است.
برخی دیگر از تحلیلگران تسعیر ارز بانک ها و بهبود عملکرد بانکهای بورسی را هم عامل رشد نمادهای بانکی میدانند.
البته نزدیکی فصل مجامع بر رشد تقاضا هم تاثیر قابل توجهی داشته و از عوامل رشد قیمت ها در روزهای اخیر بورس به شمار رفته است.
اما نکته قابل توجه در جریان معاملات روز پانزدهم فروردین به تغییر جهت شاخص کل در میانه معاملات بر میگردد.
در نیمه دوم زمان انجام معاملات، به یکباره فشار فروش زیادی در بازار ایجاد گردید و همین مساله باعث ریزش هفت هزار واحدی شاخص از اوج خود شد.
به نظر می رسد سهامداران با نزدیک شدن شاخص کل به کانال ۵ر۱ میلیون واحدی دراثر فشار روانی موجود در این کانال که در سال ۱۴۰۰ چندین مرتبه وارد این کانال شد و نتوانست از آن عبور کند، فشار عرضه را بیشتر کردهاند. خروج پول حقیقی پس از چند روز که سهامداران در حال وارد کردن پول به بازار بودند نکته منفی معاملات روز پانزدهم فروردین بازار سهام بوده است.
در جریان معاملات روز پانزدهم فروردین، شاخص کل بورس برای سومین روز متوالی صعود کرد و با افزایش شش هزار و ۸۶۸ واحدی به رقم یک میلیون و ۴۶۸ هزار و ۸۷۱ واحد رسید و بازدهی این شاخص مثبت ۴۷ر۰ درصد بوده است.
شاخص کل «هموزن» بورس هم با رشد ۵۶۳ واحدی در سطح ۳۷۳ هزار و ۲۶۷ واحدی ایستاد، بازدهی این شاخص هم مثبت ۱۵ر۰ درصد بود، همچنین شاخص کل فرابورس ۵۶ واحد بالا آمد و در سطح ۱۹ هزار و ۶۹۰ واحد قرار گرفت.
در پایان معاملات روز پانزدهم فروردین، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی گردید و ۲۸۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در معاملات روز فوق بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) فولاد (شرکت فولاد مبارکه اصفهان) و نوری (شرکت پتروشیمی نوری) اختصاص داشت و سهمهای شپنا (پالایش نفت اصفهان)، وبصادر (بانک صادرات) و تملت (تامین سرمایه بانک ملت) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
روز پانزدهم فروردین ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۹۲ هزار و ۶۸۸ میلیارد تومان افزایش یافت، ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۱۸۲ هزار و ۹۲۷ میلیارد تومان بود که ۹۵ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
در این روز ارزش معاملات خرد سهام به بالاترین رقم در شش ماه گذشته رسید و ارزش معاملات خرد با افزایش ۳۷ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم هفت هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان رسید که ۳ درصد کل معاملات این روز متعلق به سهامداران خرد بوده است.
در پایان این معاملات ۲۲۵ نماد رشد قیمت را تجربه کردند، یعنی
۴۵ درصد بازار رشد قیمت داشت و ارزش صفهای خرید هم نسبت به پایان روز کاری قبل ۳۰ درصد افت کرد و در رقم ۸۷۳ میلیارد تومان ایستاد. ضمن آنکه نمادهای ورنا (شرکت سرمایه گذاری رنا)، خگستر (شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) و وساپا (شرکت سرمایهگذاری سایپا) بیشترین صف خرید را داشتند.
در پایان معاملات هم ۲۶۹ نماد کاهش قیمت داشتند که نشان میدهد ۵۴ درصد بازار افت قیمت را برای سهامداران به همراه آوردهاند.
در جریان معاملات فوق، ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل ۲۰۰ درصد افزایش یافت و ۴۲ میلیارد تومان گردید بدین ترتیب معاملات روز پانزدهم فروردین با مازاد تقاضای ۸۳۱ میلیارد تومانی بسته شد.