به گزارش ایرنا، در پایان جلسه علنی دیروز بیانیهای با امضای بیش از ۲۵۰ نفر از نمایندگان پیرامون مذاکرات هستهای خطاب به رئیس جمهوری قرائت شد. متن کامل بیانیه به شرح زیر است.
جناب حجتالاسلام والمسلمین رئیسی
ریاست جمهوری اسلامی ایران
احتراما، با تبریک حلول سال جدید و آرزوی قبولی طاعات در ماه رمضان با تشکر از تلاشهای جنابعالی و هیات مذاکرهکننده برای رفع مشکلات مربوط به توافق هستهای که از جانب برخی کشورها بهویژه آمریکا اعمال شده است به عنوان نمایندگان مردم و براساس تکالیف و وظایف قانونی و نظارتی و در چارچوب اصل عزت، حکمت و مصلحت و نظر به تجارب سالهای گذشته موارد زیر را یادآور میشویم.
۱ـ تجربه مذاکرات قبلی نشان میدهد که عدم تمایل آمریکا و طرفهای مذاکره کننده برای ارائه تضمینهای لازم عملا نه فقط منافع ملی کشور را تامین نکرد بلکه به دلیل خروج آمریکا از برجام موجب آسیب به منافع ملی و شکست توافق شد.
لذا در مذاکرات جدید لازم است آمریکا تضمین قانونی دهد که از برجام خارج نمیشود و به شکل کاملا قانونی موضوع در نهادهای تصمیمساز و تصمیمگیر آن کشور مانند کنگره هم مصوب شود که در آینده مانعی برای اجرای آن ایجاد نکند.
۲ـ یکی از شرایط اصلی مذاکره فقدان تهدید بعد از توافق است و وجود مکانیزم ماشه عملا به معنای حفظ تهدید و شکست مذاکره است. لذا لازم است تضمینهای لازم به شکلی اخذ شود که در صورت ورود آمریکا به برجام، مکانیزم ماشه به بهانههای مختلف اعمال نشود.
۳ـ متاسفانه در حین مذاکرات آمریکا تحریمهای جدید را علیه اشخاص، نهادها و دستگاهها تصویب کرد که بیانگر نیت تخریبی در مسیر مذاکرات است. لذا ضروری است مشخصا در مذاکرات تصویب و اعمال تحریمهای جدید ممنوع و همچنین قید شود که تحریمهای برداشته شده مجددا وضع نخواهد شد.
۴ـ جمهوری اسلامی ایران حق دارد در چارچوب سهمیه تعیین شده توسط اوپک قبل از اعمال تحریمها و با توجه به وضعیت و جایگاه جمهوری اسلامی ایران به هر کشور و به هر میزان که مورد توافق طرفین قرار میگیرد نفت صادر کند و از طریق سیستم بانکی مبالغ مربوطه را دریافت کند.
۵ـ انتقال منابع و منافع مالی جمهوری اسلامی ایران از جمله منابع حاصل از فروش نفت و منابع بلوکه شده و مسدود شده از همه کشورها حق جمهوری اسلامی است و کشورهای طرف مذاکره باید موانع موجود در این مسیر را رفع کنند و در این زمینه هرگونه ایجاد مانع در تبدیل ارز و ممانعت در جذب سرمایهگذاری در جمهوری اسلامی ممنوع است و مورد پذیرش ملت ایران نیست و حق راستیآزمایی در اختیار دولت ایران است.
همچنین در مواد ۶ و ۷ قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران شرط اجرای تعهدات برجامی از سوی ایران، برقراری کامل روابط بانکی، رفع کامل موانع صادرات، فروش کامل نفت و فرآوردههای نفتی ایران، برگشت کامل و سریع ارز و منابع حاصل از فروش و ارائه گزارش این اقدامات به مجلس و تایید نمایندگان است.
براین اساس بدون شک وعدههای شفاهی از جمله سخنان رئیس جمهوری آمریکا نمیتواند تضمین شمرده شود.
نمایندگان شورای اسلامی علاوه بر حمایت از دولت انقلابی به دقت مذاکرات را زیر نظر و بدون شک دولت و مجلس در حفظ منافع ملی توافق نظر دارند و با رعایت خطوط قرمز از قانون مجلس صیانت خواهند کرد.
مجلس شورای اسلامی از هرگونه توافقی که با رعایت قانون مجلس و خطوط قرمز ترسیم شده نظام، منافع ملت ایران را تضمین کند، حمایت خواهد کرد.
توفیق جنابعالی و کارگزاران نظام در خدمت به مردم را از خداوند منان مسالت میکنیم.
توافقی خوب برای انتفاع اقتصادی مردم
رئیس مجلس هم درجلسه علنی دیروز گفت: امیدواریم که سرمایه گرانقدر دانش و فناوری پیشرفته هسته ای همراه با مذاکره خوب، توافقی خوب را برای انتفاع اقتصادی مردم ایران رقم بزند.
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف افزود: از جمله پیشرفت های شگفت و افتخار آمیز صنعت هسته ای در سال های اخیر که مرهون تلاش های شبانه روزی دانشمندان، به ویژه دانشمندان شهدای هسته ای
ما در بخش های گوناگون بوده ، تولید رادیوداروهای دارای فناوری بالا و توسعه فناوری های مرتبط با پدافند هسته ای
است. رئیس مجلس بیان کرد: خوشحالیم که در مسیر پرافتخار این پیشرفت ها مجلس یازدهم هم با تصویب قانون اقدام راهبردی، قفل های بسته شده به صنعت هسته ای را شکست و با برداشتن موانع بر سر راه پیشرفت و ارتقای دستاوردهای علمی در این حوزه نقش آفرینی کرد.
قالیباف افزود: خوشبختانه با ظرفیتی که با بومی سازی صنعت هسته ای ایجاد شده بود در فاصله کوتاهی دست دیپلمات های ایران در مذاکرات پر شد. اکنون امیدواریم که سرمایه گرانقدر دانش و فناوری پیشرفته هسته ای همراه با مذاکره خوب، توافقی خوب را برای انتفاع اقتصادی مردم ایران رقم بزند.
وی تاکید کرد: پیشرفت های هسته ای کشور پشتوانه ای محکم برای مردم و انتفاع اقتصادی ملت ایران است و مجلس یازدهم همچون گذشته بر این اصل تاکید دارد که مذاکرات هسته ای باید به حصول منافع تضمین شده، پایدار و ملموس اقتصادی برای آحاد ملت شریف ایران ان شاءالله منجر شود.
قالیباف همچنین گفت: امروز مصادف با سالگرد شهادت امیر سپهبد علی صیاد شیرازی است که به دست منافقان کوردل به شهادت رسید. این روز را به ملت عزیز ایران، خانواده آن شهید بزرگوار و ارتشیان قهرمان تبریک و تسلیت عرض کنم. وی افزود: همچنین مطلع شدیم که یکی از مجروحان حادثه تلخ مشهد، حجتالاسلام محمدصادق دارایی به شهادت رسید که شهادت او را به ملت ایران، خانواده این شهید و روحانیت معظم کشور تسلیت میگویم.
تصویب کلیات طرح اصلاح قانون تشکیلات دیوان عدالت اداری
در ادامه جلسه علنی مجلس، کلیات طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری بررسی شد و به تصویب نمایندگان رسید.
نمایندگان مجلس گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری را بررسی کردند و مواد ۳،۲،۱، ۴، ۵ و ۶ این طرح را به تصویب رساندند. با رای نمایندگان، قضات دیوان عدالت اداری با حکم رئیس قوه قضائیه منصوب شده و باید دارای ۷ سال سابقه کار قضایی باشند.
نمایندگان همچنین در مصوبه ای علاوه بر دادن مجوز به دیوان عدالت اداری برای استفاده از کارشناسان بابت اعلام نظر در امور تخصصی، تصویب کردند که مرجع حلاختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضایی، دیوان عالی کشور است.
همچنین دادستانی کل کشور، سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات کشور صلاحیت طرح شکایت نسبت به موضوعاتی که متضمن تضییع حقوق عمومی است و رسیدگی به آن در صلاحیت دیوان عدالت اداری قرار دارد، را خواهند داشت. در مصوبه نمایندگان مردم چگونگی و روند تجدیدنظر در آرای قطعی شعب دیوان هم با تعیین شروطی مشخص شد.
در ادامه، گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره لایحه یک فوریتی تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران بررسی و به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاحاتی در این لایحه اعمال شد. نمایندگان مجلس دولت را موظف کردند تا اقدامات قانونی لازم را در زمینه تهیه اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران به عمل آورد.