رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر: رفع معضل آلودگی هوا به قدرت اجرایی نیاز دارد
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران بااشاره به این که رفع معضل آلودگی هوا در کشور و به ویژه در کلانشهر تهران به عزم جدی و قدرت اجرایی مسئولان رده بالای کشور نیاز دارد گفت: با وجود ضعف‌های قانونی و نظارت در اجرا توسط دستگاه‌های متولی ،تحقق آن امری دور از ذهن و بعید به نظر می‌رسد.

مهدی پیرهادی در جلسه دیروز شورای شهرتهران در تذکر خود درباره وجود توفان گرد و غبار در پایتخت با بیان این که در شرایطی که با کاهش کرونا و تعطیلات عید، شرایطی فراهم شد که فضای شادی و نشاط به جامعه برگردد به ناگاه با توفان گرد و غبار مواجه شدیم،افزود: آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار که به علت دست اندازی بشر به طبیعت و زیاده خواهی در استفاده از منابع طبیعی است، به تیتر اول رسانه های کشور تبدیل شد.

وی با بیان این که غباری از نگرانی و اضطراب در جامعه حاکم شد، خاطرنشان کرد: اگر زمانی اخبار گرد و غبار در خوزستان در رسانه ها قابل دیدن بود حالا از پشت پنجره هر ایرانی در دسترس است.

پیرهادی همچنین تصریح کرد: در شرایطی که بسیاری از کارشناسان، عوامل داخلی و خارجی را مسبب این توفان گرد و غبار می‌دانند، ایده های علمی و غیرعلمی و راهکارهای عملی انباشته می شود و پس از گذار از این شرایط ،رنگ رخوت به خود می گیرد.

وی تأکید کرد: در چارچوب حفظ سلامت و جان شهروندان و حفظ محیط زیست شهر، به مدیران و مسئولان مربوطه به منظور انجام اقدامات جدی برای رفع این معضل تذکر جدی می دهم.

پیرهادی با بیان این که یکی از علل عمده گرد و غبار، گرمایش زمین و به دنبال آن خشکسالی، بیابان زایی و تغییر اقلیم است، خاطرنشان کرد: لزوم در نظرگیری برنامه جامع کشوری برای مقابله با اثرات تغییرات اقلیم بسیار ضروری است. در همین زمینه با توجه به این که منشا اصلی آن خارج از ایران است و ترکیه با اجرای طرح گاپ و راه اندازی ۲۲سد و ۱۳نیروگاه بر سرشاخه های دجله و فرات مسبب اصلی این پدیده شوم و خسارت وارد کردن به محیط زیست کشورهای همسایه شده ، نیاز است دستگاه دیپلماسی با قدرت از منافع ایران در مجامع بین المللی دفاع کند.

وی ادامه داد: نیاز است دستگاه دیپلماسی با ایجاد کارگروه های مشترک علمی میان کشورهای درگیر مساله برای رفع این مشکل تلاش کند؛ چراکه چالش موجود ناشی از نداشتن شناخت و ناآگاهی دولت از حقوق بین المللی و رعایت حقابه در سنوات گذشته بوده است.

این عضو شورای شهر تهران با تأکید بر توجه به منابع داخلی ریزگردها در استان های جنوبی، خاطرنشان کرد: سدسازی ها در سال های گذشته بدون توجه به شرایط محیط زیستی انجام شده و نتیجه آن خشک شدن زمین های پایین دست در سطح وسیع و تغییر اقلیم این مناطق بوده است و همراه با عوامل خارجی، خشک شدن تالاب های هورالعظیم و شادگان منشاء ریزگردها شده است.

پیرهادی با بیان این که باید علاوه بر اقدامات بین المللی بازنگری در طرح های

توسعه ای در داخل کشور صورت بگیرد، یادآور شد: در طرح های آبی و سدسازی غیراصولی باید بازنگری انجام شود. من نسبت به اجرای طرح های اصولی در تثبیت شن و ماسه و ایجاد پوشش گیاهی به وزارت جهاد کشاورزی و نیرو تذکر می دهم.

ورود خودروهای برقی در اولویت قرار گیرد

دیگر عضو کمیسیون سلامت هم در این جلسه با اشاره به آلودگی هوای تهران بیان کرد: از دولت می‌خواهیم ورود خودروهای برقی به تهران و کلانشهرها را در اولویت قرار دهد و سئوال من از استاندار این است که شاخص آلودگی هوا در تهران باید به کجا می‌رسید که مدارس و ادارات تعطیل شود؟

سوده نجفی با بیان این که تهران در شرایط بحرانی قرار گرفته بود، اظهار داشت: روز شنبه تهران آلوده ترین شهر جهان شناخته شد که به دنبال آن کمیته اضطرار تشکیل و متاسفانه تصمیم بر این شد که ادارات و مدارس تعطیل نشود.

وی ادامه داد: مشخص نیست که کدام دستگاه ها در کمیته اضطرار عضو هستند؛ در شرایط آلودگی هوا در زمستان در صحن شورا تذکر دادم که چرا یک عضو شورای شهر در این جلسه حضور ندارد و از سوی استانداری با ما تماس گرفته شد و تنها در یک جلسه حضور پیدا کردیم اما این روند ادامه پیدا نکرد.

نجفی تأکید کرد: شهرداری تهران باید نسبت به صدور مرخصی برای گروه هایی چون زنان باردار و شیرده و افراد سالمند و دارای مشکلات تنفسی اقدام کند. از دولت هم می خواهیم ورود خودروهای برقی را به تهران و کلانشهرها در اولویت قرار دهد.

نسخه مناسب چاپ