مراسم افتتاحیه بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، شامگاه دیروز همزمان با شب میلاد امام حسن(ع)، با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش و جمعی از شخصیتهای فرهنگی و مذهبی کشور در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اطلاعات، در این مراسم محمدمهدی اسماعیلی طی سخنانی بیان کرد: شاید یک ماه پیش که دوستان برای برگزاری نمایشگاه همفکری میکردند، نسبت به برگزاری حضوری آن تردید داشتیم. من فکر میکردم بعد از همهگیری کرونا، با انجام واکسیناسیون و عبور از پیک ششم باید این دوره از نمایشگاه به صورت حضوری برگزار شود چون مردم نیازمند این مجامع نورانی هستند. خدا را شکر که با همت بالای همکاران عزیزم در معاونت قرآن و عترت، امروز این کار به سرانجام رسید.
وی افزود: پیشبینی ما آن بود که نهایت ۱۸ هزار متر از فضای مصلا به نمایشگاه اختصاص یابد ولی با مشارکت گسترده، اکنون ۴۰ هزار متر از فضا به نمایشگاه اختصاص یافته است. همه دستگاههای اجرایی و حاکمیتی در این زمینه به ما کمک کردند و من از آنها تشکر میکنم.
اسماعیلی تصریح کرد: از مجموعه مؤسسات مردمی تشکر ویژه دارم. شعار محوری نمایشگاه امسال، شعاری است که جامعه امروز ما بیش از هر زمان به آن نیاز دارد. انشاءالله جامعه با توسل به قرآن و آموزههای دینی، از مشکلات عبور میکند. نمایشگاه امسال به نام شهید سردار سلیمانی نامگذاری شده است. از روح بزرگ و آسمانی این شهید بزرگوار استمداد میطلبیم تا این نمایشگاه به اهداف خودش برسد.
در ادامه، از محمدرضا طاهرینیا حافظ قرآن کریم دعوت بهعمل آمد وهدیه نفر اول رشته حفظ قرآن در سیوهشتمین دوره مسابقات قرآن کریم، به وی تقدیم شد. همچنین سید محمد حسینی، مداح نوجوان اهل بیت، مداحی کرد.
در ادامه محمدباقر قالیباف در سخنانی گفت: دو سال از برگزاری این نمایشگاه محروم بودیم؛ جا دارد اینجا از کادر درمان یاد کنیم که مجاهدت کردند و شهدای گرانقدری را تقدیم کردند و امروز شاهدیم که زندگی و سلامت مردم به روال عادی برگشته است. جا دارد از مدیران و زحمتکشان و دولتمردانی که با تلاش و مجاهدت بر این ویروس پیروز شدند یاد کنیم.
وی افزود: ماه رمضان، ماه پرخیر و برکت و ماه خودسازی است. شکی نیست که این خودسازی، اساسیترین پایه جامعهسازی است. بعضی از بزرگان دین ما بر این باورند که این ماه، ماهی است که در آن دلها و عقلها آماده میشوند تا بتواند درکی از قرآن و شب قدر داشته باشند. این ماه عزیز فرصت بزرگی است، بهار مؤمنین و زمان خودسازی است و همه ما باید قدر بدانیم. خوشا به حال آنهایی که این توفیق را دارند در طول سال، مقدمات ورود به این ماه خودسازی را در خود ایجاد کنند.
قالیباف تصریح کرد: قرآن با این عظمت که در واقع پیام برای زندهدلان جامعه دارد و در این ماه عزیز، و این مکتبی که در سایه قرآن در این ماه میبینیم، شرایط را از بعد فردی و اجتماعی برای ما فراهم میکند تا بتوانیم ذخیرهای برای خود فراهم کنیم و جامعه را با شناخت دقیق از مکتب قرآن، بسازیم. ماه رمضان آنقدر عزیز و پر از معنویت است که خود به خود به جامعه آرامش میدهد و روح افراد را متوجه فطرت فعلی خودشان میکند و آثار این موضوع را میتوان در همه شئونات
زندگی دید.
وی خاطرنشان کرد: معنویت ماه مبارک رمضان دستکم در ۴ سالی که من در نیروی انتظامی دنبال میکردم، باعث میشد بیش از ۷۰ درصد جرایم در کشور کم شود. این نشان دهنده عظمت این ماه و اهمیت و توجه به قرآن و استفاده از آموزههای قرآن است.
رئیس مجلس ادامه داد: انقلاب اسلامی هم اگر با همه فشارها و مشکلات پابرجا مانده، به برکت مکتب قرآن و ارزشهای قرآنی و اعتقاد به سنتهای الهی و همراهی و توجه مردم است.
قالیباف ضمن تشکر از دستاندرکاران برپایی نمایشگاه قرآن، گفت: ما ۳۰ روز ماه رمضان را داریم که ویژگیهای خاصی دارد. در این ماه قرآن نازل شده که کتابی است برای زندگی، امید، آرامش که شعار این دوره از نمایشگاه است. به نظر میرسد بهتر است ما این رویداد را از حالت نمایشگاهی به یک مجموعه جشنواره تبدیل کنیم و از همه ظرفیتهای کشور، بهویژه در عرصه هنرو با تکیه به اولویت دادن به ظرفیتهای مردمی در حوزه هنر استفاده کنیم، و از حضور مردم در آن جشنواره بهره ببریم تا جشنوارهای ماندگار داشته باشیم. ما این جشنواره را به مدت یک ماه داشته باشیم تا آثار آن را در زندگی همه مشاهده کنیم و همه اقشار جامعه و همه مسلمانان در جهان و همه آزادیخواهان از اثرات آن بهره ببرند. البته این جشنواره نیازمند اراده و علاقه مجموعه مسئولین در سطوح بالا است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تنهایی نمیتواند آن را پیش ببرد. رهبر معظم انقلاب بارها بر موضوع قرآن و ترویج فرهنگ قرآنی تأکید کردهاند. بنده و امثال بنده باید به این موضوع توجه کنیم.
وی با ذکر یادی از مرحوم سلحشور گفت: این مرد متعهد با فیلم یوسف پیامبر، دهها میلیون نفر در دنیا را تحت تأثیر قرار داد. این نمونهای از اثر هنر در مردم است. این حرکت میتواند داراییهای بزرگی را در بعد مادی و معنوی برای کشور فراهم کند. امروز در حوزه صنایع خلاق و دانشبنیانها که مبتنی بر فکر و اندیشه تولید میشوند، بهتر است این خلاقیت را صرف این جشنوارهها کنیم که بر زندگی همه اثرگذار است. این فرصتی است که باید با همکاری باهم آن را پیگیری کنیم زیرا قرآن زندگی مادی و معنوی ما را تأمین میکند.
قالیباف با اشاره به انتخاب آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز قدس توسط امام خمینی(ره) گفت: مسأله فلسطین مسأْله اول جهان اسلام است و امام آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان روز قدس انتخاب کرد زیرا بعد از یک ماه روزه داری و کسب معنویت، نور قرآن در دل جوانان فلسطینی باعث میشود از رژیم صهیونیستی نفرت داشته باشند و یک تنه مقابل آنها بایستند. این فرهنگ قرآنی است که با ظالمان مبارزه میکند.