رسول رحیم نیا در گفتگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) به اقدامات سازمان بورس برای بهبود روند معاملات بورس اشاره کرد و افزود: سازمان بورس باید مکانیزمی را فراهم کند تا بتواند از منابعی که وارد صندوق های سرمایه گذاری می شود به درستی استفاده کند.
وی اظهار داشت: اگر روند مذاکرات برجام به شکل درست پیش برود و زمینه آزادسازی دارایی های بلوکه شده فراهم شود، در آن زمان میتوان شاهد اثر مستقیم چنین اتفاقی در بازار باشیم.
رحیمنیا معقد است که در وضع فعلی یکی از نگرانی های ایجاد شده در بازار؛ تامین مالی دولت از طریق اوراق بدهی و تصمیم گیری مسوولان دولتی در حوزه بازار سرمایه است.
مدیر صندوق سرمایهگذاری شرکت تامین سرمایه بانک ملت خاطرنشان کرد: آزادسازی پولهای بلوکه شده چنین نویدی را به سهامداران میدهد که دولت دیگر به دنبال تامین مالی از طریق بازار سرمایه و فروش سهام نیست که این امر باعث میشود تا بازاری آرام و بدون دخالت دولت را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه بهتر است اقدامی صورت گیرد تا نحوه مدیریت ترکیب دارایی جذب شده در صندوقهای سرمایهگذاری به درستی انجام شود، افزود: در این زمینه صندوقهای سرمایهگذاری باید ضمن خرید سهام بنیادی، زمینهساز افزایش نقدشوندگی سهام در بازار باشند.
به گفته رحیم نیا، افزایش شفافیت و عدالت از مجموعه عواملی هستند که باعث بازگشت اعتماد به بازار سرمایه میشوند.
مدیر صندوق سرمایهگذاری شرکت تامین سرمایه بانک ملت ادامه داد: مجموعه اقداماتی که در چند ماه گذشته توسط سازمان بورس انجام شد، باعث میشود تا بازار بتواند در معاملات خود به روزهای روشنی دست پیدا کند.
وی افزود: افزایش عمق مظنه از جمله اقداماتی است که در چند روز گذشته در دستور کار سازمان بورس قرار گرفت، این اقدام با مزیتهای زیادی برای کلیت بازار همراه خواهد بود.
رحیمنیا ادامه داد: این اتفاق نشان دهنده نمای کلی از همه سفارشات مربوط به یک نماد است که از این طریق زمینه تشخیص سفارشات غیرواقعی در بازار فراهم میشود.
مدیر صندوق سرمایهگذاری شرکت تامین سرمایه بانک ملت با بیان اینکه در بازار با برخی از سفارشات روبرو هستیم که با هدف دستکاری قیمت و گمراهی سهامداران ایجاد میشوند، گفت: با توجه به وجود چنین معضلاتی در بازار، افزایش عمق مظنه باعث میشود تا سطح حمایت و مقاومت واقعی قیمتها در همان لحظه پیدا شود که این مساله تاثیرگذار بر روند کلی بازار و تشخیص سفارشات غیرواقعی خواهد بود.
وی گفت: یکی از نکات تاثیرگذار در ضرر و زیان هنگفت سهامداران در دو سال گذشته، رفتارهای هیجانی بود که به دلیل سفارشگذاری در برخی از نمادها ایجاد شد.
همچنین نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: با تفکرات و تصمیمهای سطحی نمیتوان بازار سرمایه را ترمیم کرد زیرا بازار سرمایه تنها اندوختههای مردم نیست بلکه جایگاه بازار سرمایه در نظام اقتصادی هر کشوری فراتر از این تصورات ابتدایی است. بازار باید با تصمیمات درست جان بگیرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه برای رونق بخشی به بازار سرمایه و هدایت نقدینگی و سرمایهها برای آن باید شرایط اقتصادی حاکم در کشور به سمت ثبات و رشد لازم برود، به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: پیش بینی برای بازار سرمایه در سال ۱۴۰۱ بسیار سخت است زیرا برخی اقدامات و برنامهها با توجه به شرایط ناپایدار سیاسی و اقتصادی قابل تحقق نیست.
جبار کوچکی نژاد با اعلام اینکه هنوز نتیجه مذاکرات وین مشخص نیست و اینکه تا خردادماه چه اتفاقی در زمینه مذاکرات خواهد افتاد، افزود: با تغییر در برخی قوانین مجلس و سازماندهی برخی کارها تا خرداد، میتوان شرایط اقتصادی را به نفع بازار سرمایه پیش برد اما فراموش نشود که شرایط بسیار سخت است اما دولت سیزدهم قول داده از عزت مردم ایران دفاع کند.
وی در ادامه بیان کرد: امروزه اقتصاد هر کشوری به دنیا وصل است و نمیتوان این حلقهها را قطع کرد در نتیجه نمیتوان به مذاکرات وین و نتایج مثبت آن بیتفاوت بود.