سفیران آکرودیته جمهوری های لتونی، استونی،نپال ، مونته نگرو، بوروندی و همچنین سفیر ارمنستان در ایران دیروز در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری استوارنامه خود را تقدیم وی کردند.
رئیس جمهوری به هنگام دریافت استوارنامه «پتریس وایواراس» سفیر لتونی با بیان این که دو کشور همواره روابط دوجانبه و همکاریهای بینالمللی مطلوبی با یکدیگر داشتهاند و مزیت جغرافیایی ایران میتواند تجارت بین مناطق آسیایی و اروپایی را پررونق و کم هزینه کند، گفت: امروز در عرصه بینالمللی با مشکلات جدی و ظلم و تعدی به کشورهایی نظیر افغانستان و فلسطین مواجه هستیم.
رئیسی افزود: حضور آمریکا و ناتو در افغانستان جز خرابی و کشتار دستاوردی دیگری نداشت و نه برای افغانستان و نه برای منطقه امنیتساز نبود. ایران با هر اقدامی که جهان را به سوی یکجانبهگرایی و جنگ سوق دهد مخالف است.
وی ، تصریح کرد: جنگ و درگیری در اوکراین نباید مانع از توجه کافی به بحران در افغانستان و مشکلات مردم این کشور و جمعیت بزرگ آوارگان آن شود.
سفیر آکرودیته لتونی هم با اشاره به سپری شدن یکصد سال از آغاز روابط دیپلماتیک کشورش با ایران گفت: علاقمندیم روابط با ایران را بر پایه درک و دوستی متقابل در جهت تامین منافع دو کشور گسترش دهیم.
رئیسی همچنین هنگا م دریافت استوارنامه خانم «آنلی کوک» سفیر آکرودیته استونی، با بیان این که ایران و استونی ظرفیتهای متنوعی برای گسترش همکاریهای دوجانبه دارند، تصریح کرد: کمیسیون مشترک اقتصادی باید احیا و توسعه همکاریهای اقتصادی را پیگیری کند.
وی با اشاره به سابقه تاریخی روابط دوستانه دو کشور گفت: ایران و استونی ظرفیتهای همکاری متنوعی در عرصههای سیاسی، اقتصادی و تجاری دارند که باید برای به فعلیت رسیدن این ظرفیتها به خصوص کریدور شمال – جنوب تلاش کرد.
رئیس جمهوری افزود: تقویت مناسبات دوجانبه ایران و استونی بستری برای ارتقای همکاریها و تعاملات بینالمللی دو کشور خواهد بود.
سفیر آکرودیته استونی هم در این دیدار با اشاره به فرارسیدن سیامین سال برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور اظهار داشت: استونی علاقمند است روابط خود را با ایران در زمینههای مختلف گسترش دهد.
رئیس جمهوری در دیدار با«تاپاس آدیکاری» سفیر آکرودیته نپال هم پیشینه غنی فرهنگی و تمدنی دو کشور را زمینه مناسبی برای گسترش تعاملات دو کشور توصیف کرد و با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تمدنی کشورهای آسیایی از جمله ایران و نپال گفت: دو کشور میتوانند ارتباطات و تعاملات خود را با تکیه بر پیشینه غنی فرهنگی و تمدنی خود در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی و به ویژه فرهنگی گسترش دهند.
وی با بیان این که ایران و نپال همواره روابط خوب و دوستانهای داشتهاند، افزود: امروز قدرتهای سلطهطلب غربی تمرکز تهاجم فرهنگی خود را بر داشتههای فرهنگی غنی کشورهای غیرغربی قرار دادهاند، لذا ضرورت دارد برای صیانت از فرهنگ و تمدن خود از جمله در زمینه حقوق بشر، بیش از پیش تلاش کنیم.
سفیر آکرودیته نپال هم با ابراز علاقمندی کشورش برای ارتقای هر چه بیشتر روابط و تعاملات با ایران اظهار داشت: دو کشور از اشتراکات و نزدیکیهای فرهنگی زیادی برخوردارند، به طوری که در زبان نپالی صدها واژه و کلمه فارسی وجود دارد و باید از این زمینههای مناسب فرهنگی برای توسعه روابط در عرصههای مختلف استفاده کنیم.
رئیسی هنگا م دریافت استوارنامه «پریشا کاسترا توویچ» سفیر آکرودیته مونته نگرو هم با اشاره به سوابق روابط دوستانه دو کشور تصریح کرد: دو کشور ظرفیتهای خوبی برای ارتقای سطح روابط دوجانبه دارند.
رئیس جمهوری با بیان این که ایران همواره با کشورهای منطقه بالکان و از جمله مونته نگرو روابطی دوستانه و رو به گسترش داشته است سابقه جنگ در منطقه بالکان را تجربهای تلخ برای این منطقه و جهان توصیف کرد و افزود: جنگ به هیچ وجه رویداد مطلوبی نیست و همواره سیاست اصولی ایران حمایت از صلح، ثبات و پیشرفت و مخالفت با جنگ بوده است.
سفیر آکرودیته مونته نگرو هم در این مراسم با اشاره به سوابق دوستانه و رو به گسترش روابط دو کشور اظهار داشت: در دوره ماموریت خود تلاش خواهم کرد ساز و کارهای توسعه روابط دوجانبه تقویت شود تا دو کشور بتوانند تعاملات و مناسبات خود را در زمینههای مورد علاقه گسترش دهند.
رئیس جمهوری به هنگام دریافت استوارنامه «ژرار بیکه باکو» سفیر آکرودیته بوروندی با بیان این که اساس سیاست خارجی ایران توسعه روابط عادلانه با کشورهای مختلف است، تصریح کرد: روابط با کشورهای مختلف را برای تامین منافع متقابل دنبال میکنیم و این جزو محورهای اصلی دیپلماسی ایران است.
رئیسی با اظهار امیدواری نسبت به گسترش روابط دو کشور گفت: تلاش میکنیم ظرفیتهای موجود در جهت تامین منافع متقابل به فعلیت برسند.
وی افزود: روابط با کشورهای مختلف را برای تامین منافع متقابل دنبال میکنیم و این جزو محورهای اصلی دیپلماسی ایران است، در حالی که کشورهای غربی صراحتا اعلام میکنند که در روابط با دیگر کشورها صرفا به دنبال منافع یکطرفه خودشان هستند.
سفیر آکرودیته بوروندی هم اظهار داشت: بوروندی علاقمند است روابط خود را با ایران به بالاترین سطح ممکن برساند و با تلاش مضاعف عقبماندگیهای ناشی از همهگیری کرونا در دو سال گذشته را هم جبران کند. رئیس جمهوری هنگام دریافت استوارنامه «آرسن آواکیان» سفیر جدید جمهوری ارمنستان با بیان این که ایران و ارمنستان همواره از روابطی دوستانه بر پایه حسن همجواری و همسایگی برخوردار بودهاند، گفت: ظرفیتهای متنوعی برای ارتقای سطح روابط دوستانه و دیرینه تهران و ایروان وجود دارد.رئیسی با اشاره به سیاست ثابت ایران در مخالفت با هرگونه تجاوزگری افزود: آنچه امروز ایران را در میان کشورهای دیگر دنیا شاخص کرده، موضع اصولی ما در برابر تجاوزگریهای آمریکا و کشورهای سلطهطلب بوده است.
وی تأکید کرد که ایران همواره حامی حق حاکمیت ملی و احترام به تمامیت ارضی کشورها بوده و هست.سفیر جدید جمهوری ارمنستان هم با بیان این که مقامات کشورش برای گسترش همه جانبه روابط با ایران عزم راسخ دارند، گفت: ارمنستان آماده است تا سطح روابط دو کشور به سطح روابط راهبردی ارتقا پیدا کند.