اخبار کوتاه
«طرح شفافیت قوای سه گانه» یکشنبه در دستور کار مجلس است

رئیس کمیسیون امورداخلی و شوراهاگفت: در صورتی که«طرح دو فوریتی شفافیت قوای سه گانه و دستگاه های اجرایی و سایر نهادها»در کمیسیون تصویب شود، یکشنبه هفته آینده در دستور کار صحن مجلس قرار خواهد گرفت.

محمدصالح جوکار در گفتگو با ایرنا افزود: بررسی این طرح روزشنبه در دستور کمیسیون قرار دارد.

گوشت از دامدار ۶۵تا ۷۵هزار تومان خریداری می‌شود

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از بی‌مبنا بودن ارتباط افزایش قیمت گوشت و حذف ارز ترجیحی خبر داد و با اشاره به افزایش قیمت نهاده‌های دامی در کشور، مدعی شد که گوشت از دامدار ۶۵تا ۷۵هزار تومان خریداری می‌شود.

علیرضا عباسی در گفتگو با ایسنا درباره افزایش قیمت گوشت قرمز افزود: بخشی از گوشت کشور توسط دامداران سنتی و بخش دیگر آن از دامداران صنعتی تأمین می‌شود. دامداران سنتی تقریبا ارز ترجیحی نمی‌گیرند؛ چرا که کمتر از ۱۰درصد نهاده دامی دریافت می‌کنند. تعداد دامداران صنعتی کشور هم کمتر از سنتی‌ها است و در نهایت می‌توان گفت که نوسانات قیمت گوشت ارتباط چندانی به ارز ترجیحی ندارد.

وی گفت: اگر ارز ترجیحی کاملا حذف می‌شد، نهایتا گوشت کیلویی از ۱۱۰هزار تومان به ۱۵۰هزار تومان می‌رسید. علت اصلی نوسانات بازار گوشت مرتبط با افزایش قیمت جهانی است. به عنوان مثال قیمت جهانی یک تن گندم از ۳۰۰دلار به ۵۶۰ –۵۷۰دلار رسیده است. همچنین قیمت جو و ذرت افزایش پیدا کرده است.

عباسی از پدیده «تورم انتظاری» سخن گفت وافزود: عده‌ای تورم را انتظاری می‌فهمند. یعنی با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های دامی، کسری نهاده و مساله حذف ارز ترجیحی انتظار افزایش قیمت گوشت را ایجاد می‌کنند. این در حالی است که قیمت‌های سرسام آور گوشت در بازار ایران واقعی و منطقی نیست. گوشت از دامدار کیلویی ۶۵ –۷۵هزار تومان خریداری می‌کنند. صادرات دام ممنوع است، واردات هم انجام شد، اختیارات وزارت جهاد برای محصولات دامی و کشاورزی هم که کامل است؛ پس دلیل نوسان قیمت چیست؟

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از وزارت جهاد کشاورزی گفت: تفاوت قیمت بین خرید از دامدار و بازار پذیرفته نیست. تنظیم بازار به‌عهده جهاد کشاورزی است. ما باید در عین حمایت ازتولیدکننده، از مصرف‌کننده هم حمایت کنیم. پایین آمدن سرانه مصرف گوشت هم به دامدار آسیب می‌زند و هم به سلامت مردم.

افزایش خدمات قضایی به ایرانیان خارج کشور

سرویس سیاسی – اجتماعی :رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: عرضه خدمات در دفاتر الکترونیک قضایی به ایرانیان خارج کشور افزایش می‌یابد.

به گزارش میزان ،محمد کاظمی فرد در بازدید از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و دیدار با مراجعه کنندگان به یکی از این دفاتر در تهران افزود: در آیین نامه جدید دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، ارائه خدمات به ایرانیان خارج از کشور، بیماران خاص و مناطق محروم مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان این که تمام تلاشمان را به کار گرفتیم که اصلاح آیین‌نامه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با سرعت انجام شود، تاکید کرد: زمان زیادی را برای اصلاح این آیین‌نامه صرف کرده‌ایم، زیرا معتقدیم استفاده از ظرفیت‌های دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یک فرصت است که با خدمات مطلوب به مراجعه‌کنندگان، رضایت مردم را به همراه خواهد داشت.

کاظمی‌فرد با بیان اینکه در پنجره واحد قوه قضائیه تمامی خدماتی که در اختیار همه افراد قرار می‌گیرد از جمله ابلاغ الکترونیک قضایی، نوبت‌دهی قضایی، استعلام سوابق محکومیت‌های مالی، استعلام مدارک قضایی، گواهی عدم سوءپیشینه، استعلام وضع وکیل و ثبت شکواییه سرقت را می‌توان انجام داد، گفت: در این پنجره فرد می‌تواند جلسات رسیدگی که به صورت الکترونیکی قرار است برگزار شود را ببیند. در عین حال می‌تواند به نظرسنجی که از سوی قوه برای او ارسال می‌شود پاسخ دهد. دادخواست بدوی و تجدیدنظرخواهی دیوان عدالت اداری و «ثبت من» را هم در این پنجره واحد قرار داده‌ایم.

۱۶ میلیون نفر در صف دریافت سهام عدالت

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از تکلیف دولت در بودجه امسال به اعطای سهام عدالت به جاماندگان خبر داد.

غلامرضا مرحبا در گفتگو با تسنیم، با بیان اینکه طبق برآوردهای انجام شده ۱۶ میلیون نفر شرایط دریافت سهام عدالت را دارند، ادامه داد: افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی، رزمندگان معسر، کارگران فصلی و معلمان به ترتیب در اولویت دریافت سهام عدالت هستند که در ماه‌های آینده دولت باید اقدامات لازم در اجرای قانون را انجام دهد.نماینده آستارا در مجلس با اعلام اینکه اولین گروه اولویت‌دار برای واگذاری سهام عدالت افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی هستند، اضافه کرد: این افراد حدود ۴ میلیون نفر هستند و که دولت مکلف است هرچه سریعتر وضع آنها را مشخص کند.سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه دولت باید آیین‌نامه اجرای قانون را تدوین کند، اظهار داشت : تاکنون این آیین‌نامه نوشته نشده است و امیدواریم این اتفاق هرچه سریعتر بیفتد تا حداقل شاهد اعطای سهام به گروه اول اولویت‌دار باشیم.

نسخه مناسب چاپ