احتمال کاهش سهمیه بنزین برخی خودروها
معاون وزیر نفت از احتمال کاهش سهمیه بنزین برخی خودروهای تک سوز خبرداد.

جلیل سالاری درگفتگو با فارس بااشاره به نزدیک شدن بهای بنزین وسی ان جی درکشور اظهار داشت: قیمت بنزین و CNG با توجه به تورم کشور تقریبا به یکدیگر نزدیک شده‌اند. از طرفی قیمت LPG هم افزایش پیدا نکرده است و با قیمت ارزان به سمت خودروهای شخصی منحرف شده و مصرف می‌شود. در نتیجه انگیزه مردم برای استفاده از CNG کاهش یافته است.

وی افزود: ما قراردادی هم برای تولید کارخانه‌ای خودرو CNGسوز منعقد کردیم ولی خودروسازها کلا تمایلی به این حوزه ندارند و مدعی هستند که سودآوری کافی برایشان ندارد. استفاده از CNGدر دورانی اوج گرفت که ما تجهیزات احداث جایگاه را رایگان دراختیار سازندگان قرار می‌دادیم، در نتیجه یک جایگاه با مبلغ ۴ میلیارد تومان احداث می شد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش وپخش مواد نفتی ایران گفت: بعد از حوادث آبان‌ ۹۸ و اصلاح قیمت بنزین، بین قیمت CNG و بنزین فاصله خوبی افتاد که مردم را ترغیب می‌کرد ولی الان این فاصله قیمتی با تورم تعدیل شده است. از طرفی قیمت‌گذاری برای سوخت مصرفی در داخل کشور هم در اختیار ما نیست.از این رو شرکت ملی پالایش و پخش پیشنهادات خود را ارائه کرده است اما تصمیم‌گیری درباره قیمت‌گذاری با شرکت نیست.

وی تصریح کرد: مثلا درباره اصلاح قیمت LPG در قانون بودجه هم نکاتی مطرح شده است که اگر تاکید بر افزودن گازمایع به سبد سوخت است، این ملاحظات باید رعایت شود تا مشکلی برای CNGایجاد نشود. به نظر بنده قیمت LPG در سبد سوخت باید با قیمت بنزین همسنگ شود و اختلاف قیمت این دو سوخت نسبت به CNGقابل ملاحظه شود.

سالاری درباره اصلاح سهمیه خودروهای تک‌سوز افزود:در این باره مباحثی در کارگروه ماده ۴ مطرح شده است تا بتوانیم به صورت تدریجی ۱۰ تا ۲۰ درصد سهمیه‌ تک‌سوزها را کاهش دهیم که این خودروها به سمت CNGسوز شدن هدایت شوند.

وی درباره وضعیت تولید بنزین کشور گفت:در حال حاضر تولید بنزین ایران ۱۰۰ میلیون لیتر در روز است. در دولت گذشته ۸ تا ۹ میلیون لیتر نفتای تولیدی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس را در گزارش روزانه تولید بنزین اضافه می‌کردند.

معاون وزیر نفت با اشاره به طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان و طرح خط لوله بندرعباس-سیرجان-رفسنجان افزود: پروژه پالایشگاه آبادان تقریبا رو به اتمام است و به زودی در سال جاری این طرح به بهره‌برداری خواهد رسید و امیدواریم بتوانیم طرح خط لوله بندرعباس-سیرجان-رفسنجان را هم تا پایان امسال به بهره‌برداری برسانیم؛ البته در بحث خرید لوله مشکلاتی وجود دارد که باید در فرآیند خرید، تبدیل و تولید مواد اولیه تا محصول نهایی تسهیلاتی ایجاد شود.

نسخه مناسب چاپ