علی ربیعی در گفتگو با تسنیم گفت:کانونهای کارآفرینی به منظور یکپارچهسازی توسعه کارآفرینی در استانهای کشور تا تشکیل سازمان نظام کارآفرینی، به عنوان اتاق فکر کارآفرینی و متشکل از کارآفرینان برتر استانها در راستای وظایف و ماموریتهای محوله در چارچوب دستورالعمل ابلاغی وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از راههای رسیدن به جایگاه اول اقتصادی، توسعه و ترویج کارآفرینی نوآورمحور و دانشبنیان است، گفت: با توجه به اهمیت موضوع کارآفرینی و نقش آن در توسعه و رشد اقتصادی کشور، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال این وزارتخانه نسبت به برنامهریزی و انجام اقدامات و فعالیتهای بنیادی در خصوص توسعه و ترویج کارآفرینی در کشور اقدام کرده است .
ربیعی همچنین از تلاش برای تصویب لایحه تاسیس سازمان نظام کارآفرینی کشور خبر داد و گفت : این لایحه با هدف کمک به ایجاد مدیریت یکپارچه و فراگیر توسعه امور کارآفرینی مبتنی بر دانش و نوآوری، بسیج کارآفرینان به عنوان بزرگترین سرمایه های علمی و فناوری کشور برای ایجاد هم افزایی و ارزش افزوده بالا به کمیسیون امور اجتماعی دولت ارسال شده است .
اعطای تسهیلات به کارآفرینان
از سویی دیگر سرپرست صندوق مهر امام رضا(ع) گفت : امسال برای حمایت از کارآفرینان مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، اصغر نورالله زاده با بیان اینکه این تسهیلات در قالب گروههای پشتیبان کارآفرین ملی و محلی پرداخت می شود، افزود: سقف تسهیلات برای این گروههای پشتیبان یک میلیارد ریال است و از ابتدای سال تاکنون ۱۰ پشتیبان ملی و ۵۰ پشتیبان محلی از این تسهیلات استفاده کردهاند.
وی با اشاره به اینکه هدفگذاری صندوق، ایجاد شبکههای تولیدی برای ۵۰ هزار فرصت شغلی است،خاطرنشان کرد: بسیاری از صنایع و مدلهای بومی کسب و کار طی ۵۰ سال گذشته به فراموشی سپرده شده است که در قالب این طرح تلاش می شود با حمایت مالی از کارآفرینان و ایجاد و خوشه های تولیدی، بسیاری از مدلهای قدیمی کسب وکار همچون قالیبافی، پارچه بافی و صنایع دستی و خوراکی احیاء شود.
وی گفت: علاوه بر این تسهیلات، امسال ۷۰۰۰ میلیارد ریال هم برای ایجاد فرصتهای شغلی جدید اختصاص یافته است.
نامبرده کیف، کفش و چرم، فرش، جواهرسازی، پوشاک و سنگ های قیمتی را از محصولاتی دانست که برای تولید خوشهای شناسایی شده است.
مدیرعامل صندوق مهر امام رضا(ع) با اشاره به اینکه هریک از پشتیبانهای ملی بالغ بر ۱۰۰۰ فرصت شغلی در سطح کشور فراهم می کنند،گفت:سقف حمایت مالی از طرح های شغلی انفرادی ۳۰ میلیون تومان است، اما اولویت، حمایت از طرح های شبکه ای است.
وی درباره طرح حمایت از برندسازی واحدهای بزرگ تولیدی افزود: در این طرح واحدهای کوچک تولیدی به واحدهای بزرگ تر متصل می شوند و واحدهای کوچک کسب و کار محصولات واحدهای بزرگ تر را به فروش می رسانند.