وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: من نگفتم که میخواهم کنار پاسارگاد چاه بزنم، این چاهها را از قبل زدندو موتورهای گازوئیلی دارندکه باید برایشان برقی و کابلکشی انجام داد تا مشکلی در این محوطه ایجاد نشود؛ من مسئول حفاظت از آرامگاه کوروش هستم.
به گزارش ایرنا، سید عزتالله ضرغامی در یازدهمین جلسه شورای معاونان امور مجلس وزارتخانهها، سازمانهای دولتی و دستگاههای اجرایی که در موزه ملی ایران برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: صحبت من درباره پاسارگاد متأسفانه تحریف شد و این طور گفتند که میخواهم کنار پاسارگاد چاه بزنم! در حالی که چنین حرفی را نزدم. این چاهها را از قبل زدند، الان باید میزان استحصال آن مدیریت شود. موتورهای گازوئیلی این چاهها قدیمی هستند و طرح ما این بود که وزارت نیرو این موتورها را برقی کند و کابلکشی انجام دهد تا مشکلی در این محوطه ایجاد نشود. من مسئول حفاظت از مقبره کوروش هستم .
وی افزود: وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سه مجموعه مهم دارد که در قرابت نزدیکی با هم هستند و میتوانند همافزایی کنند.ضرغامی تأکید کرد:آشنایی با میراث تمدنی ما برای آحاد ایرانیان ضروری است؛ زیرا جزو هویت تمدنی ماست. همچنین برخلاف برخی دو قطبیهای کاذبی که بعد از انقلاب رایج شد، میراثفرهنگی ظرفیت خوبی برای انسجام و وحدت ملی دارد.
وزیر میراثفرهنگی گفت: نیاکان ما برای توحید و یکتاپرستی کارهای زیادی انجام دادند، پس باید نسبت به میراثفرهنگی با معرفت برخورد کرد. موزهها اگر به درستی معرفی شوند، پویا خواهند بود و ما به عنوان یکی از اصول تحول بر روی این موضوع کار میکنیم.
وی با اشاره به وجود ۷۶۰موزه خصوصی و دولتی در سطح کشور، ادامه داد: یکی از مشکلات ما با نمایندگان مجلس این است که متأسفانه گاهی تفاوتی بین بافت فرسوده و تاریخی قائل نیستند.
این در حالی است که در حوزه حرایم آثار تاریخی، خوشبختانه بعد از انقلاب کارنامه نظام در حفظ حرایم درخشانتر است و تا آن جایی که امکان داشته حرایم را حفظ کردهایم اما برخی نمایندگان مجلس برای حفظ حرایم از دست ما ناراحت میشوند.
ضرغامی با تأکید بر اینکه در حوزه مرمت هم خوب کار کردیم، توضیح داد: بودجه عمرانی وزارتخانه ۷۷درصد افزایش پیدا کرده است. ما وظیفه داریم که میراثفرهنگی را حفظ و معرفی کنیم و به دنبال تبیین درست میراثفرهنگی هستیم.
وی افزود: در گردشگری و صنایع دستی ظرفیتهای زیادی داریم و جزو برترینهای دنیا هستیم؛ طوری که ۲۹۹رشته متعلق به ایران است. البته مشکلاتی در زمینه بستهبندی صنایعدستی وجود دارد که برای رفع آن برنامه داریم. از سوی دیگر برخی افراد به دلیل برداشتهای اشتباه فکر میکنند از بین رفتن ظرفیتهای گردشگری تاریخی مهم نیست، در حالی که یکی از مزیتهای اصلی ما، جاذبههای گردشگری تاریخی و طبیعی ایران است.