«غیاث السورجی» اعلام کرد: نیروهای اشغالگر ترکیه در سایه سکوت «مشکوک» مقامات بغداد و اقلیم کردستان به اقدامات توسعه طلبانه خود از طریق ایجاد مراکز و پایگاههای نظامی در مناطق مختلف شمال عراق ادامه می دهند. وی به اهداف پنهان ترکیه در عراق از طریق ساخت بزرگترین پایگاه نظامی در کوه «بعشیقه» اشاره کرد و افزود: دولت ترکیه از اوضاع سیاسی داخلی عراق و دودستگی های موجود و کشمکش های سیاسی میان گروه های سیاسی و احزاب عراقی برای توسعه دامنه حضور نظامی خود در اقلیم کردستان استفاده می کند. وی هشدار داد: مقامات دولت مرکزی در بغداد و همچنین مقامات کُرد در منطقه اقلیم کردستان در قبال اشغالگری نظامی علنی ترکیه، سکوت «مشکوکی» کرده اند.
«غیاث السورجی»تاکید کرد: ترکیه با اشغال شمال عراق، همه قوانین و عرف بین المللی و نیز اصل حسن همجواری را زیرپا گذاشته است. به گفته وی، ترکیه اهداف و طرح های دراز مدت را از طریق اشغال اراضی عراق دنبال می کند و هدف، سیطره نظامی بر موصل است. این رهبر حزب اتحادیه میهنی کردستان از دولت مرکزی خواست که حامی مرزهای عراق از شمال تا جنوب آن باشد.دراین حال، یک مقام محلی در منطقه «العمادیه» استان «دهوک» در این باره گفت: ساکنان دهها روستای این منطقه از ترس بمباران و حملات زمینی و هوایی ارتش ترکیه ناچار به ترک زادگاه خود و آواره شده اند. «عمر سورچی» به خبرگزاری «المعلومه» گفت: عملیات نظامی ترکیه افزون بر آوارگی مردم و تخلیه روستاهای منطقه، منجر به خسارت و آتش سوزی در گستره صدها هکتار از کشت زارهای منطقه «العمادیه» شده است. وی افزود : حملات ترکیه همچنین باعث آسیب به زیرساخت های مختلف از جمله قطع برق در ۱۷ روستای منطقه شده است.
در تحولات سیاسی نیز، جریان «صدر» مدعی شد که بن بست سیاسی ایجاد شده در عراق، نتیجه نزاع با دیگران نیست بلکه انعکاس اراده مردم و انقلاب سفید برای بازسازی ساختار روند سیاسی است. «حیدر الحداد الخفاجی»، سخنگوی رسمی فراکسیون «صدر» در توییتی نوشت: کسی که معتقد است بن بست سیاسی نتیجه نزاع جریان صدر با دیگران است در توهم به سر میبرد زیرا بن بست سیاسی انعکاس اراده ملت برای رهایی از آفت سهمیه بندی در ازای مخالفت ذی نفعان است.این در حالی است که با پایان مهلت یک ماهه جریان «مقتدا صدر»، رهبر جریان صدر عراق به مخالفان سیاسی برای تشکیل دولت به نظر نمیرسد هیچ گونه تغییر یا نشانههایی برای حل بحران سیاسی عراق وجود داشته باشد. مقتدا صدر در بیانیه کوتاهی در ۱۵ مه اعلام کرد که به مدت کمتر از یک ماه به مخالفان میپیوندد.
فراکسیون صدر در پارلمان یا جریان صدر طی دو هفته گذشته هیچ گونه فعالیت یا تحرکی در مخالفت با دولت انجام نداده اند. یک منبع نزدیک به صدر اعلام کرد : «مقتدا صدر» با مصاحبه با هرگونه شخصیت عراقی یا خارجی طی این دوره که خواستار بررسی بحران باشد، مخالف است.