وزیر ارشاد: نگاه دولت محرومیت زدایی از حوزه فرهنگ و هنر است
 

سرویس خبر: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که بر اساس لایحه بودجه، ۲درصد از اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های دولتی، درحوزه فرهنگ، هنر، رسانه و فعالیت‌های قرآنی هزینه می‌شود، افزود: مهمترین نگاه دولت محرومیت زدایی از حوزه فرهنگ و هنر است.

به گزارش ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی در دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر ورامین که در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی این شهرستان برگزار شد، افزود: در دولت مردمی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی حوزه فرهنگ و هنر در چند حوزه و راهبرد اصلی پیگیری می‌شود که نسبت به آن و برنامه‌های ارائه شده روشن، وفاداریم تا این برنامه‌ها فقط در صحبت‌های خوش‌آب و رنگ محدود نشود و عملیاتی شود.

وی افزود: دولت سیزدهم ، تنها دولتی است که در ماه اول فعالیت خود سند اجرایی فعالیت را در اختیار همه افراد قرار داد و دولت سندتحول خود را در ۳۷بند تدوین کرد که ۷بند آن به حوزه فرهنگ اختصاص دارد. برنامه‌های فرهنگی دولت با نگاه آسیب‌شناسی و وضعیت موجود در همه وزارتخانه‌های فرهنگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، ورزش و جوانان و سازمان‌هایی از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران و معاونت زنان ارائه شده و مورد بررسی قرار گرفته است.

اسماعیلی تاکید کرد: این بررسی با اشراف کامل نسبت به مسائل و مشکلات و شناسایی ظرفیت‌ها و نقاط ضعف انجام گرفته است و اکنون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۱۰سازمان تابعه با یک برنامه تحولی ذیل سند تحول دولت اداره می‌شود.

وزیر ارشاد با تأکید بر نگاه محرومیت‌زدایی فرهنگی دولت گفت: مهمترین نگاه دولت محرومیت زدایی از حوزه فرهنگ و هنر است به این منظور با تشکل قرارگاه محرومیت زدایی تلاش می‌شود تا شأن و جایگاه وزارت ارشاد به بالاترین جایگاه مدیریتی برسد .

وی افزود: اگر امروز در حوزه اقتصادی، کشور از ساختار مشخصی برخوردار است، تاکنون حوزه فرهنگ از این ساختار بی‌بهره بوده است،لذا با کارگروه فرهنگی به ریاست رئیس جمهوری و با حضور ۵وزارتخانه مرتبط با مسائل فرهنگی و ۵شخصیت حقیقی تشکیل شده است تا هماهنگی لازم بین وزارتخانه های فرهنگی و غیر فرهنگی، اقتصادی و صنعتی ایجاد شود.

اسماعیلی گفت: یکی از مهمترین برنامه‌های فرهنگی که در لایحه بودجه به تصویب دولت و مجلس رسیده، اختصاص ۲درصد از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی شرکت‌های دولتی برای هزینه در حوزه فرهنگ، هنر، رسانه و فعالیت قرآنی است که آیین نامه این امر تدوین شده است و در همین هفته به منظور تصویب به دولت ارائه می‌ شود.

وی تأکید کرد: مرجعیت کار فرهنگی باید به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باز گردد تا بتوان با استفاده از این ظرفیت، در حوزه زیرساختی فرهنگ و هنر کشور اقداماتی اساسی انجام داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم گسترش نگاه عدالت فرهنگی در جامعه گفت: برای تحقق عدالت در حوزه فرهنگ باید آمایش فرهنگی دقیق و جامع از سراسر کشور انجام داد . تاکنون ۳۳سفر شهرستانی به مناطق مختلف کشور انجام شده است تا از نزدیک مسائل و مشکلات مناطق مختلف مورد ارزیابی قرار گیرد.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به مشکلات زیرساختی ورامین گفت: امروز با وجود تمامی مشکلات بودجه‌ای و اقتصادی کشور، مرکزی به نام ژولیده نیشابوری در ورامین احداث که بی توجهی به آن سبب شده است حتی آجرها و پله‌های آن هم سرقت شود که این امر مایه تأسف و نشان از سوء مدیریت فاحش است.

وی گفت: امروز دستور آغاز به کار تکمیل این پروژه صادر شده و با انعقاد تفاهم نامه‌ای کار اجرایی آن شروع می‌شود، چنین اتفاقاتی نه فقط در حوزه کار اداری، که از نظر شرعی هم محل اشکال است، دشت ورامین محل بروز جوشش‌های اصیل انقلاب است و باید در حوزه فرهنگ توجه ویژه ای به این منطقه داشت.

غیرت دینی مردم سبب شکل‌گیری قیام ۱۵خرداد شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در جمع راهپیمایان ۱۵خرداد ورامین گفت: غیرت دینی و همت حسینی مردم دشت ورامین سبب شکل‌گیری قیام خونین ۱۵خرداد سال ۴۲و اثر آن به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد.

اسماعیلی اظهار داشت: جرقه‌های اولیه قیام خونین ۱۵خرداد سال ۴۲با سخنرانی ۱۳خرداد و عصر عاشورا امام خمینی (ره) در حرم حضرت معصومه (س) و پس از آن دستگیری امام (ره) زده شد، اتفاقی که فضای جامعه را به سمت نهضتی بزرگ ملتهب کرد.

وی افزود: آن زمان، شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌های صوتی و تصویری امروزی در اختیار افراد نبود و اندک رسانه‌های موجود هم در اختیار جریان نهضت قرار نداشت ولی این که چه اتفاقی رخ داد که در این دیار حسینی چندین هزار نفر کفن پوش، روز ۱۵خرداد در اعتراض به بازداشت و دستگیری امام راحل کفن پوش راهی تهران شدند، باید مورد بررسی و واکاوی قرار گیرد.

وزیر ارشاد تاکید کرد: برای شکل گیری چنین نهضت بزرگی باید یک جریان قوی دینی پشت حرکت ۱۵خرداد باشد و شبکه گسترده و به هم پیوسته فرهنگی مردمی و دینی به عنوان یک شبکه زنده و پویا وارد عمل شد و کمتر از ۲۴ساعت یک قیام بزرگ و تاریخ ساز را در کشور پایه ریزی کرد.

مردم دشت ورامین همزمان با تهران، قم و برخی شهرستان‌های دیگر پیشتاز نهضت شدند و در این مسیر پیر و خردسال در کنار هم کفن پوش برای آزادی رهبری نهضت حرکت تاریخ ساز خود را آغاز کردند که اثرات آن تا به امروز ادامه دارد.

وی با تأکید بر لزوم انتقال ارزش‌های قیام ۱۵خرداد به نسل جوان جامعه، گفت: حرکتی که مردم این دیار انجام دادند، عظمت و عزت آنان را به اثبات می‌رساند و امروز در آستانه ۶۰سالگی این قیام، کاری جز ابراز ارادت و شرمندگی در برابر ایثار بزرگ این مردم نمی‌توان ارائه داد.

وزیر ارشاد گفت: نهضت اسلامی مردم ایران با پشتوانه بزرگ این مردم هر روز قدرتمندتر از روز قبل به سوی قله عزت و عظمت حرکت می‌کند، امروز جمهوری اسلامی و نهضت امام خمینی(ره) با رهبری رهبر فرزانه و شجاع خود مسیر آرمان‌های ۱۵خرداد را طی می‌کند تا تمامی آرمان‌های انقلاب عملی و اجرایی شود.

بنا به این گزارش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز با حضور در شهرستان‌های ورامین و قرچک از طرح‌های فرهنگی در حال اجرای این ۲شهرستان دیدن کرد. وی همچنین با حضور در گلزار شهدای گمنام شهرستان قرچک، نسبت به شهدای انقلاب و دوران ۸ سال دفاع مقدس ادای احترام کرد.

نسخه مناسب چاپ