ولیالله فرجاللهی فرماندار بناب که در جلسه تدوین سند تدبیر و توسعه شهرستان سخن میگفت، افزود: امسال ۱۴۵ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبار از محل تملک دارایی به طرحهای عمرانی شهرستان بناب اختصاص یافته است که امیدواریم با تخصیص به موقع آن شاهد فعال شدن پروژهها و تکمیل پروژههای نیمه تمام باشیم.
وی اجرای سند تدبیر و توسعه بناب را یکی از اقدامهای اساسی و مهم در مسیر پیشرفت این شهرستان دانست و افزود: این سند در یک برنامه یکساله و یک برنامه چهارساله تدوین شده است.
فرماندار بناب با اشاره به اینکه سند چشمانداز یک چارچوب و برنامه مدون و مشخص برای مسیر پیشرفت شهرستان است؛ اعلام کرد: چشمانداز سندی جامع است و باید شهرستان را در این مدت به آن نقطهای که تعریف میکنیم، برسانیم.
فرجاللهی با اشاره به محدودیت موجود در منابع دولتی تأکید کرد: ما باید این کار را از بخش دولتی فراتر بدانیم و از توان بخش خصوصی، نخبگان و پیشکسوتان شهرستان استفاده کنیم تا سندی کامل و جامع داشته باشیم و شهرستان را به سطح ایدهآل برسانیم.
وی در ادامه از تعیین شش هسته کلیدی برای اجرای این نظامنامه خبر داد و گفت: استعدادیابی از پتانسیلهای بخش خصوصی، توجه به بخش صنعت، توسعه دامپروری، توجه به صادرات غیر نفتی شهرستان، تأمین آب مورد نیاز برای بخش کشاورزی و زمینهسازی برای سرمایهگذاری و تأمین سلامت و امنیت محیط زندگی هستههای کلیدی این طرح است.
فرماندار بناب افزود: این شهرستان تولید ۲۰ درصد فولاد کشور را در اختیار دارد که امیدواریم بتوانیم ظرفیت تولید و اشتغال را در این بخش حداقل به دو برابر میزان فعلی افزایش دهیم.
او با اشاره به صدور ۴۰ هزار تن محصولات و صادرات غیرنفتی در سال ۹۲ از شهرستان بناب؛ اظهار امیدواری کرد: در یک برنامه زمانبندی شده این میزان صادرات به دو برابر افزایش یابد.
به گفته وی تدوین سند توسعه برای شهرستان بناب گامی اساسی برای رسیدن به توسعه پایدار است.
در این نشست راشد از معاونت برنامهریزی استانداری آذربایجانشرقی نیز گفت: در استان تلاش میشود سند جامع تدبیر و توسعه براساس پنانسیلهای موجود تدوین شود.
وی افزود: این اقدام نیازمند توجه به محورهای پر پنانسیل استان است که بتوانیم در کمترین زمان ممکن با استفاده از سرمایه و قدرت بخش خصوصی بیشترین بازده اقتصادی و اجتماعی را داشته باشیم.
او با قدردانی از تلاشهای فرماندار و دیگر دستگاههای اجرایی بناب در تهیه و تدوین این سند توسعه، خواستار استفاده از دیدگاههای کارشناسی همه صاحبنظران و استادان دانشگاه در تهیه و تدوین سند تدبیر و توسعه آذربایجان شرقی شد.
راشد افزود: تدوین این سند میتواند فرصتی برای توسعه زیرساختهای اقتصادی، تولیدی و صادراتی شهرستان بناب باشد.
رئیس شورای اسلامی شهرستان بناب هم با اشاره به اینکه اجرای طرحها و تکمیل آنها همت ملی را میطلبد، افزود: برای برون رفت از شرایط فعلی باید بر مدیریت بدون پول تکیه کنیم. مصطفی برزگران با انتقاد از بیتوجهی دولت دهم برای حل بحران دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه در حال از بین رفتن است ولی هیچ اقدامی انجام نگرفته است.