حمیدرضا محمدی فشارکی در جمع مردم زرین شهر با بیان این که امروز برای حفظ و انتقال میراث ناملموس نیازمند اراده ملی هستیم، اظهارداشت: در کنار حفظ میراث ملموس نیازمند حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس همچون آداب و رسوم، مراسم، مهارتها و دانش محلی هستیم که غیر فیزیکی بوده و برای شناخت و حفظ آنها به تعامل با انسانها نیاز دارد.
وی با بیان این که میراث ناملموس، میراثی است که قرنها طول میکشد تا شکل بگیرد و نسل به نسل منتقل شود، افزود: امروز به دلیل توسعه شهرنشینی شاهد فاصله گرفتن از فرهنگ غنی و اصیل و همچنین آداب و رسوم کهن هستیم و ابتکارات و خلاقیتهایی همچون برگزاری نکوداشت زرین شهر سبب میشود نه فقط هویت خود را فراموش نکنیم، بلکه نسل جوان نیز در مسیر حفاظت از آن حرکت کند.
محمدی فشارکی، زرین شهر را مظهر زیبایی، عشق، هنر، اندیشه، مکتب و ایثار و شهادت دانست و تاکید کرد: عالم وارسته شیخ مرتضی ریزی، میرزا احمد نقاش ریزی و میرزا عبدالجواد خطیب ریزی و همچنین شهدایی چون سردار شهید حسین قجهای نامشان در زمان حیات خود افتخار آفریده و این افتخار شهره خاص و عام بوده است و برهمین اساس نام آنها همواره بر تارک این مرز و بوم میدرخشد و ایران اسلامی به این چهرههای ماندگار افتخار میکند.
شهردار زرین شهر هم گفت:زرینشهر، شهری تاریخی با پیشینهای افتخارآمیز است، موسیقی زلال زایندهرودش یادآور ریشههای تمدنی، خاک پر مهرش سرشار از هویت و فرهنگ و جغرافیای پر رمز و رازش پرورش دهنده گوهرهای درخشانی است که جملگی عشق به زادگاه و نگاهداری از میراث سرزمین اجدادیشان را وظیفه ذاتی خویش میدانستند. فرهیختگانش سالهای متمادی عناصر مختلف فرهنگ و تمدن ایران اسلامی را در این دیار گردآوری کردهاند تا نام خطه طلایی ایران در طوفانهای تاریخی به دست فراموشی سپرده نشود و در تاریخ ایران زمین به نیکی ثبت شود.
حسین اسماعیلیاحمدی افزود: اگر زرینشهر را مهد علم، اندیشه، فرهنگ، سرای هنر، نمود اصالت و سنت، سرزمین پرورش شخصیتهای برجسته دینی و یکی از تمدنسازترین شهرهای ایران بنامیم، سخنی به گزاف نگفتهایم. زرینشهر همواره به عنوان یکی از شهرهای استراتژیک، تأثیرگذار و قابل توجه از نظر تاریخ، فرهنگ، پیشینه و ویژگیهای تحسینبرانگیز در ایران شناخته شده و امروز وظیفه سنگینی در مسیر پاسبانی و انتقال میراث فرهنگی این شهر برعهده ما است، تا نسل جدید را با تاریخ غنی خطه طلایی ایران آشنا کنیم.