طرح برخورد با قاچاق ۵ گروه کالایی آغاز شد
 

طرح برخورد با قاچاق کالا در پنج گروه کالایی پوشاک، لوازم‌خانگی، لوازم‌یدکی، محصولات آرایشی و بهداشتی و محصولات دخانی آغاز شده است.
به گزارش تسنیم، یاسر سوادکوهی معاون امور مقابله با قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتگو با یک برنامه رادیویی‌ ‎در مورد طرح تشدید مبارزه با قاچاق کالا، ضمن اعلام این مطلب گفت: این طرح در چهار سطح مبادی ورودی، مسیرهای حمل و نقل، انبار و سطح عرضه در حال اقدام و اجرا است. همچنین با هماهنگی معاون اول رئیس جمهوری و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مقرر شد که روند برخورد با کالای قاچاق در سطح عرضه تشدید شود.
وی ادامه داد: در مورد پوشاک قاچاق در سال ۱۳۹۷ اعلام شده بود با کالاهایی که بدون شناسه و کد رهگیری هستند و همچنین دارای برندهای محرز قاچاق هستند، برخورد خواهد شد که باعث شد تا به امروز تولید پوشاک در کشور رونق پیدا کند.معاون امور مقابله با قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: وقتی قرار است طرحی به درستی اجرا شود، نیازمند عزم و اراده از جانب تمام دستگاه‌های متولی برخورد با قاچاق هستیم و مهترین مسئله در برخورد با قاچاق، استمرار در برخوردها است. طبق فرمایشات مقام معظم رهبری موظف هستیم که با قاچاق کالا از مبادی ورودی تا سطح عرضه برخورد کنیم.
وی اظهار داشت: وقتی در سطح عرضه با کالای قاچاق برخورد صورت می‌گرفت، این کالاها از طریق فضای مجازی عرضه می‌شد. در حال حاضر هدف از افزایش برخورد‌ ‎ها، تغییر رفتار متخلفان در فضای مجازی و حقیقی است و ۶۰۰ سایت و وبگاه فروش کالای قاچاق در فضای مجازی شناسایی و توسط معاونت فضای مجازی و دادستانی کل کشور با آنان برخورد صورت گرفته است.
سوادکوهی ادامه داد: در حال حاضر با تغییر رفتار فروشندگان فضای مجازی، از آنان حمایت صورت گرفته و سایت‌های این فروشندگان رفع فیلتر شد. در واقع بنا نداریم که مانع ایجاد کسب و کارها شویم، بلکه می‌خواهیم با عرضه کالا‌های قاچاق به عنوان یک مانع مهم در مسیر جهش تولید مقابله کنیم.
خبر دیگری حاکیست: دبیر کل انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران هم گفت: قاچاقچیان لوازم ‌خانگی از طریق رصد فضای مجازی و همچنین تراکنش‌های بانکی‌ آن ها قابل‌شناسایی هستند.عباس هاشمی در گفتگو با ایرنا افزود: امروز قاچاقچیان لوازم ‌خانگی با ورود به شبکه‌ها و فضای مجازی، مشتریان خود را پیدا می‌کنند که از طریق پلیس فتا در فضای سایبری قابل پیگیری هستند، همچنین عمده قاچاقچیان از سیستم بانکی برای تبادلات پولی خود استفاده می‌کنند و تراکنش‌های آنان هم قابل دنبال کردن است.
وی با بیان‌ اینکه با این حال برخورد فیزیکی با کالاهای قاچاق با حضور میدانی در سطح عرضه از سوی متولیان امر هم ضروری است، خاطرنشان‌کرد: از حدود پنج سال پیش موضوع «شناسه کالا» برای لوازم ‌خانگی با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی آغاز شد و امروز دیگر هیچ کالای ایرانی از این صنعت وجود ندارد که شناسه کالا نداشته باشد.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران بیان‌ کرد: همان زمان کد رهگیری برای تک‌تک کالاهایی که تولید می‌شد هم تهیه شد؛ هرچند ابتدا بسیاری واحدها توجیه نبودند و استقبالی از این طرح نمی‌کردند، اما در ادامه با اطلاع‌رسانی اینکه این طرح مهمترین ابزار مبارزه با قاچاق است، تمکین کردند.
وی ادامه داد: امروز شاهد سوءاستفاده از قوانین و مقررات در مناطق مرزی و واردات گسترده کالاهای لوازم ‌خانگی به‌صورت ته‌لنجی، کولبری و غیره هستیم که فقط به کام عده‌ای خاص در کشور بوده و اصلاح سهمیه‌ها یا اصلاح برخی قوانین در زمینه خروج از شعاع خاص در این مناطق ضروری است.
به اعتقاد کارشناسان، قیمت محصولات قاچاق به‌طور متوسط ۳۰ تا ۴۰ درصد پایین‌تر از تولیدات داخلی است و این در حالی است که مواردی همچون بیمه، مالیات، مالیات بر ارزش‌افزوده، گمرکی و غیره ۳۰ درصد قیمت تمام‌شده تولیدکنندگان داخلی را تشکیل می‌دهد. قرار دادن این دو مقوله در کنار هم نبود توان رقابت محصولات داخلی با کالای قاچاق را نشان می‌دهد که این مساله ناشی از خلأهای قانونی است و تا این شرایط وجود دارد ارزش اقتصادی شرکت‌های تولیدی نمی‌تواند رشد کند و منجر به کاهش تولید و اشتغال می‌شود.
برآوردهای برگرفته بر اساس کشفیات نشان می‌دهد که از کل قاچاق کالاهای وارداتی به کشور سهم لوازم‌یدکی خودرو ۵ر۲ میلیارد دلار، اسباب‌بازی ۵۵۰ میلیون دلار، لوازم‌آرایشی بهداشتی ۲ میلیارد دلار و سهم لوازم‌خانگی حدود ۶ر۱ میلیارد دلار است.

نسخه مناسب چاپ