احیای صنایع‌دستی، راه برون‌رفت از اقتصاد تک‌محصولی است
 

همزمان با فرا رسیدن هفته صنایع‌دستی، نشست علمی «صنایع‌دستی و کسب و کار و فناوری» در محل کاخ موزه نیاوران و با حضور معاون صنایع‌دستی کشور برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا، کاخ‌موزه نیاوران در این نشست میزبان مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی، سیدحسین علوی مدیر کل بازاریابی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی، علیرضا شاه‌میرزایی معاون تجارت و خدمات وزارت صمت، امیرحسین اسدی مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت، سیده الهام موسوی مشاور امور بانوان و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و جمعی از فعالان، پژوهشگران و صنعتگران حوزه صنایع‌دستی و فناوری بود.

در ابتدای مراسم معاون صنایع‌دستی گفت: من به‌عنوان یک فعال فرهنگی و کسی که حوزه‌های فرهنگی را همیشه دنبال می‌کرده است، آمال و آرزویم این بوده که روزی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی بتواند قلب تپنده اقتصاد باشد و بتواند چرخ‌های اقتصاد و رفاه این کشور را بچرخاند . او افزود: ما نسلی هستیم که در برابر اقتصاد نفتی قیام کردیم و شعارهایی شنیدیم برای ازبین رفتن اقتصاد تک‌محصولی. صنایع‌دستی و هنرهای سنتی جایگزین فوق‌العاده‌ای است برای این که یک اقتصاد هویت‌بنیان داشته باشیم .

جلالی تأکید کرد: ما باید تمامی تلاشمان را در هر کجای مثلث مصرف، تولید و سازوکار برای همگرایی انجام دهیم و این همگرایی وقتی اتفاق می‌افتد که همه ساحت‌های مختلف به گفتگو برسند.او ادامه داد: دوران جدید ما دوران تلفیق تجمیع و هم‌افزایی بخش‌های مختلف است، هیچ وقت نمی‌توانیم فرهنگ را از اقتصاد، اقتصاد را از سیاست و سیاست را از اجتماع جدا کنیم. این‌ها همه باید باهم در تعامل باشند.

معاون صنایع‌دستی کشور گفت: نباید به صنایع‌دستی به‌عنوان یک کالای تزئینی و تجملی نگاه کرد. اگر کنش خردمندانه صنعتگران و هنرمندان با دانش روز همراه شود، مؤلفه‌های اقتصاد ما رنگ و بوی فرهنگی می‌گیرد و ما قطعا به هدف می‌رسیم. او ادامه داد: صدف گفتگوی صنایع‌دستی و فناوری از لحظه‌ای که ایجاد شد تصمیم گرفت مروارید‎های رضایت و صنایع خلاق را در دوران خودش بپروراند.

جلالی اظهار کرد: تمامی عزم و آرزو و تلاش ما این خواهد بود که در سه حوزه تحول ایجاد کنیم: تحول در محتوا، تحول در رویکرد با این منظور که صنایع‌دستی نباید به‌عنوان یک صنعتی حمایتی دیده بشود؛ زیرا صنایع‌دستی قلب تپنده اقتصاد کشور است؛ و تحول در ساز و کار از جمله تسریع در سازکارها و مجوزها.

پیشکسوتان هنرهای سنتی و صنایع دستی تجلیل می‌شوند

مراسم «کلک خیال‌انگیز» در پاسداشت روز جهانی صنایع دستی، در تالار ایران فرهنگستان هنر برگزار می‌شود.

به گزارش روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، روز جهانی صنایع دستی بهانه‌ای برای پاسداشت و بزرگداشت هنر و هنرمندان ایران زمین است و این فرهنگستان با برگزاری نمایشگاه و کارگاه همراه با مراسم «کلک خیال‌انگیز» این روز را گرامی می‌دارد. این مراسم با سخنرانی اصحاب فرهنگ و هنر از ساعت ۱۵ روز ۲۲خرداد، آغاز و نیز از ده نفر از هنرمندان پیشکسوت تجلیل خواهد شد و تا ۲۵خرداد ادامه خواهد داشت.

نمایشگاه «کلک خیال‌انگیز» نیز همزمان با این مراسم در مؤسسه فرهنگی هنری صبا از ۲۲تا ۲۵خرداد برپا می‌شود. در این نمایشگاه حدود ۵۰اثر از آثار هنرمندان پژوهشکده هنرهای سنتی در حوزه قلمزنی، خاتم‌کاری، منبت و معرق، سازهای سنتی، سفال، میناکاری، گچبری و نگارگری به نمایش گذاشته می‌شود. همچنین در حاشیه این نمایشگاه، کارگاه‌های آموزشی با حضور هنرمندان برجسته پژوهشکده هنرهای سنتی از تاریخ ۲۲خرداد در رواق هنر فرهنگستان هنر برقرار خواهد بود.

گفتنی است آیین مراسم روز جهانی صنایع دستی روز ۲۲خرداد برگزار می‌شود. علاقه‌مندان برای شرکت در این برنامه می‌توانند به نشانی خیابان ولیعصر، پایین‌تر از چهارراه طالقانی، شماره ۱۵۵۲مراجعه کنند.

نسخه مناسب چاپ