حمله روسیه به اوکراین بستر را برای تغییر چهره نظامی غرب هموار ساخته است به گونهای که علاوه بر افزایش چشمگیر بودجه دفاعی کشورهای عضو ناتو (همچون آلمان و دانمارک) و غیرعضو (از قبیل سوئد و فنلاند)، شاهد گسترش ائتلاف به حوزه اسکاندیناوی و اروپای شرقی هستیم.به گزارش ایرنا،به نظر میرسد که برخی از بازیگران غربی از مدتها پیش خود را آماده شنیدن درگیری روسیه با اوکراین کردهبودند تا توجیهی منطقی برای افزایش توان نظامی و دفاعی خود داشتهباشند. البته در این میان کشورهایی همچون آلمان نیز وجود دارند که این رخداد را بهترین فرصت برای رهایی از غل و زنجیرهایی میبینند که از جنگ جهانی دوم به پای آنها بسته شدهاند .
فرصت مغتنم برای تبدیل آلمان به یک قدرت نظامی
از آن جا که آلمان آغازگر دو جنگ جهانی بود، بعد از پایان جنگ دوم جهانی قدرتهای بزرگ برای جلوگیری از تکرار این فاجعه تصمیم به محدود کردن این کشور گرفتند. بنابراین از آن زمان به آلمان اجازه برخورداری از یک ارتش قوی و کارامد داده نشد. حتی ارتش جدید آلمان «بوندسور» که در نیمه دهه ۱۹۵۰متولد شد، نیرویی کوچک برای حفاظت از آلمان غربی بود، نه برای جنگیدن در خارج مرزها. نیروها آن طوری تعلیم دیده بودند که خود را شهروندانی در لباس نظامی ببیند. بر پایه برخی گزارشها، شمار نیروهای ارتش آلمان در سال ۲۰۲۲به حدود ۶۲هزار نفر میرسد که نسبت به سال ۲۰۲۱که ۵۴ هزار نیرو داشت، روندی صعودی را تجربه کرده است. چند روز پس از آغاز اولین حملات هوایی روسیه علیه کیف، پارلمان آلمان برای یک جلسه ویژه تشکیل جلسه داد و «اولاف شولز» صدراعظم این کشور به سخنرانی پرداخت. او در عرض نیم ساعت، دهها سال محدودیت سیاسی را کنار گذاشت و عصر جدیدی را در سیاست خارجی و امنیتی آلمان آغاز کرد. او ایجاد یک صندوق ویژه به مبلغ ۱۰۰میلیارد یورو (۱۱۲میلیارد دلار) را پیشنهاد کرد که برای تدارکات نظامی هزینه شود و متعهد شد که بیش از ۲درصد از تولید ناخالص داخلی آلمان(GDP) را به دفاع اختصاص دهد. به گفته صدراعظم آلمان، تخصیص بیش از ۲درصد تولید ناخالص داخلی برای دفاع از کشور به معنای افزایش چشمگیر آن نسبت به ۲۰سال گذشته بوده که بین ۱ر۱تا ۴ر۱درصد در نوسان است. با این حساب حدود یک میلیارد یورو هر ساله به توان دفاعی این کشور افزوده میشود. با همین هدف نهم خرداد، خبرگزاری «رویترز» از تلاش آلمان برای تغییر قانون اساسی با هدف تصویب بودجه حدود ۱۱۰میلیارد دلاری خبر داد و نوشت: در پی حمله روسیه به اوکراین، آلمان قانون اساسی خود را تغییر میدهد تا بودجه دفاعی ویژه مبتنی بر اعتبار با ارزش بیش از ۱۰۷میلیارد دلار را تصویب کند.
لازم به یادآوری است که بودجه نظامی آلمان بارها در ناتو مورد مناقشه بوده است. در این باره «تاگسشاو» وبسایت کانال یک تلویزیون آلمان، چندی پیش گزارش کرد بودجهای که دولت فدرال به دفتر مرکزی ناتو در بروکسل اعلام کرده، اندکی بیش از ۵۳ میلیارد یورو است. به این ترتیب هزینه نظامی آلمان در سال ۲۰۲۲به نسبت سال گذشته که ۴ر۵۱ میلیارد یورو بود ۲ر۳ درصد افزایش پیدا میکند.«موسسه سیاست استراتژیک استرالیا» (ASPI) در گزارشی به بررسی هزینههای دفاعی آلمان بین سالهای ۲۰۰۸تا ۲۰۲۴پرداخت و نوشت: برای رسیدن به ۲درصد تولید ناخالص داخلی تا سال ۲۰۲۴، آلمان باید هزینههای دفاعی خود را به صورت واقعی دوبرابر کند و تنها در عرض هفت سال به حدود ۷۰میلیارد یورو برسد (نمودار زیر). در سال ۲۰۱۷تمام هزینههای برنامهریزی شده دولت به طور تقریبی ۴۴درصد از تولید ناخالص داخلی یا حدود ۱.۴تریلیون یورو را نشان میدهد. این به آن معناست که هزینههای دفاعی در سال ۲۰۱۷حدود ۲.۶درصد از کل هزینههای دولت در نظر گرفته شده است.
به دنبال راه گریز از زیر چتر ناتو
پاسخ به اینکه چرا آلمان و دیگر اعضای ناتو در صدد افزایش بودجه نظامی خود و در نتیجه تقویت بنیه دفاعی برآمدهاند، دشوار نیست و با مرور رفتار ترامپ با کشورهای اروپایی موضوع روشن میشود. فشار ترامپ بر برلین برای تقویت نیروهای نظامی خود وقتی مضاعف شد که رئیس کاخ سفید در اجلاس سران ناتو اعلام کرد در صورتی که اروپا بودجه نظامی خود را تقویت نکند واشنگتن حمایت خود را از این پیمان نظامی-امنیتی برخواهد داشت. ترامپ به منظور افزایش فشار بر برلین برای افزایش بودجه دفاعی اعلام کرد شمار نظامیان آمریکایی مستقر در آلمان را از ۳۴هزار و ۵۰۰نفر به ۲۵هزار نفر کاهش میدهد.به این ترتیب آلمان اگر چه از جنبه اقتصادی و صنعتی بازیگری قوی به شمار میرود ولی به جهت ضعف نظامی که برایند محدودیتهای پشاجنگ جهانی دوم است زیر فشار آمریکا قرار دارد تا کاخ سفید همواره این کشور اروپایی را به کاهش نیرو و کاستن از محافظت تهدید میکند؛ کشوری که بر پایه برخی گزارشها شمار نیروهای آن حتی به ۱۰۰هزار نفر نمیرسد.به گزارش سایت آماری «استاتیستا»، در سال ۲۰۱۸ترامپ تعدادی از کشورهای عضو ناتو را به دلیل رعایت نکردن هزینه ۲درصد تولید ناخالص داخلی -که در نشست سال ۲۰۱۴در ولز توافق شدهبود- انتقاد کرد. ترامپ بیشتر انتقادات خود را بر آلمان متمرکز کرد و دستور داد ۱۲هزار سرباز آمریکایی از این کشور خارج شوند، تصمیمی که بایدن بعدها آن را تغییر داد.با وجود این، تهدیدهای ترامپ همراه با افزایش هزینههای نظامی در روسیه و چین، باعث شده که تعدادی از کشورها هزینههای دفاعی خود را افزایش دهند تا به آستانه ۲درصد برسند یا از آن فراتر روند.
طبق دادههای ناتو که به تازگی منتشر شده است، ۱۰عضو ناتو اکنون در آن سطح هستند و این فهرست شامل ایالات متحده، بریتانیا، یونان، کرواسی، استونی، لتونی، لهستان، لیتوانی، رومانی و فرانسه است. آلمان اینک بیش از هر کشوری در صدد بهره گرفتن از بحران اوکراین برآمده است. دولت این کشور روز سهشنبه ششم اردیبهشت پس از هفتهها فشار افکار عمومی در داخل و خارج اعلام کرد که اولین محموله جنگافزار سنگین را به اوکراین ارسال میکند. «کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان نیز در این باره گفت هیات دولت ارسال توپخانه متحرک ضدهوایی و تانکهای مجهز به سلاحهای ضد هوایی مدل «گپارد» را تصویب کرده است.البته پیشتر اگر افکار عمومی آلمان با افزایش توان نظامی برلین موافق نبودند و نسبت به تکرار جنگهای خانمانسوز گذشته ابراز نگرانی میکردند اما گویی بحران اوکراین به کمک سران برلین آمده تا دیدگاه مردم را تغییر دهد.«موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم» (سیپری) به تازگی در گزارشی آماری نوشته است: جالب اینجاست که به نظر میرسد رایدهندگان آلمانی از تصمیم شولتز حمایت میکنند. بر اساس یک نظرسنجی اخیر، ۶۹درصد از رایدهندگان از پیشنهاد دولت برای افزایش هزینههای نظامی حمایت میکنند که این رقم در سال ۲۰۱۸حدود ۳۹درصد بود. حمله روسیه به اوکراین آشکارا تصورات تهدید را افزایش داده و تغییر چشمگیری را در افکار عمومی ایجاد کرده است مبنی بر اینکه امنیت اکنون هزینه بیشتری دارد.
افزایش بودجه نظامی؛ نسخهای مشابه برای اعضای ناتو و اتحادیه
همان طور که پیشتر اشاره شد، به نظر میرسد که کشورهای غربی در فضای پسابحران اوکراین به دنبال تقویت بنیه نظامی خود برآمدهاند که این موضوع در مورد اعضای ناتو و حتی بازیگران خارج از این ائتلاف صادق است.پایگاه «کانورسیشن» به نقل از «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس نوشته است که غرب باید به طور چشمگیری رویکرد خود را با هدف مواجهه با روسیه در اوکراین بازسازی و بازتعریف کند.
به نظر میرسد که اعضای ناتو در پی حمله روسیه به اوکراین به این فکر افتادهاند که بودجه نظامی خود را افزایش دهند اما چون در دهههای گذشته به این موضوع توجه نشده اینک ناتو آسیبپذیر شده است. به طوری که ارسال میلیاردها دلار کمک نظامی قبل از بحران از سوی برخی اعضای ناتو به اوکراین از این مشکلات پرده برمیدارد. بودجه دفاعی فنلاند در سال ۲۰۲۰حدود ۱.۵درصد تولید ناخالص داخلی بود اما پس از حمله روسیه به اوکراین، دولت این کشور اعلام کرد که به یکباره ۲میلیارد یورو (۱.۷میلیارد پوند) یا ۷۰درصد به بودجه موجود تزریق کرده است.بنابراین در سراسر قلمرو ناتو هزینههای دفاعی در حال افزایش است به طوری که آلمان بودجه ۱۰۰میلیارد یورویی را برای ارتقای توان دفاعی تعیین کردهاست. دانمارک نیز قصد دارد تا سال ۲۰۳۰به هدف اختصاص ۲درصد از تولید ناخالص داخلی به هزینههای نظامی اختصاص دهد چرا که از لحاظ تاریخی بسیار کمتر از میانگین اعضای ناتو تاکنون هزینهکرده است.سوئد و فنلاند که اینک پیوستن آنها به ناتو در مرکز توجهها قرار دارد به افزایش بودجه دفاعی خود اقدام کردهاند. بودجه دفاعی فنلاند در سال ۲۰۲۰حدود ۱.۵درصد تولید ناخالص داخلی بود اما پس از حمله روسیه به اوکراین، دولت این کشور اعلام کرد که به یکباره ۲میلیارد یورو (۱.۷میلیارد پوند) یا ۷۰درصد به بودجه موجود تزریق کرده است.سوئد هم تمایل خود برای رسیدن به این هدف (۲درصدی» در اسرع وقت اعلام کرده است. به گزارش پایگاه «یو.اس.نیوز»، دولت سوئد میگوید که قصد دارد در واکنش به وخامت اوضاع امنیتی در اروپا پس از تهاجم روسیه به اوکراین، هزینههای دفاعی سالانه را به ۲درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد .همزمانر «یو.اس.نیوز» استکهلم (رویترز) – دولت سوئد روز پنجشنبه اعلام کرد که قصد دارد در واکنش به وخامت اوضاع امنیتی در اروپا پس از تهاجم روسیه به اوکراین، هزینههای دفاعی سالانه را به ۲درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد .آلمان اینک بیش از هر کشوری در صدد بهره گرفتن از بحران اوکراین برآمده است. دولت این کشور روز سهشنبه ششم اردیبهشت پس از هفتهها فشار افکار عمومی در داخل و خارج اعلام کرد که اولین محموله جنگافزار سنگین را به اوکراین ارسال میکند. «کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان نیز در این باره گفت هیات دولت ارسال توپخانه متحرک ضدهوایی و تانکهای مجهز به سلاحهای ضد هوایی مدل «گپارد» را تصویب کرده است.البته پیشتر اگر افکار عمومی آلمان با افزایش توان نظامی برلین موافق نبودند و نسبت به تکرار جنگهای خانمانسوز گذشته ابراز نگرانی میکردند اما گویی بحران اوکراین به کمک سران برلین آمده تا دیدگاه مردم را تغییر دهد .
«موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم» (سیپری) به تازگی در گزارشی آماری نوشته است: جالب اینجاست که به نظر میرسد رایدهندگان آلمانی از تصمیم شولتز حمایت میکنند. بر اساس یک نظرسنجی اخیر، ۶۹درصد از رایدهندگان از پیشنهاد دولت برای افزایش هزینههای نظامی حمایت میکنند که این رقم در سال ۲۰۱۸حدود ۳۹درصد بود. حمله روسیه به اوکراین آشکارا تصورات تهدید را افزایش داده و تغییر چشمگیری را در افکار عمومی ایجاد کرده است مبنی بر اینکه امنیت اکنون هزینه بیشتری دارد.
افزایش بودجه نظامی؛ نسخهای مشابه برای اعضای ناتو و اتحادیه
همان طور که پیشتر اشاره شد، به نظر میرسد که کشورهای غربی در فضای پسابحران اوکراین به دنبال تقویت بنیه نظامی خود برآمدهاند که این موضوع در مورد اعضای ناتو و حتی بازیگران خارج از این ائتلاف صادق است.پایگاه «کانورسیشن» به نقل از «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس نوشته است که غرب باید به طور چشمگیری رویکرد خود را با هدف مواجهه با روسیه در اوکراین بازسازی و بازتعریف کند. به نظر میرسد که اعضای ناتو در پی حمله روسیه به اوکراین به این فکر افتادهاند که بودجه نظامی خود را افزایش دهند اما چون در دهههای گذشته به این موضوع توجه نشده اینک ناتو آسیبپذیر شده است. به طوری که ارسال میلیاردها دلار کمک نظامی قبل از بحران از سوی برخی اعضای ناتو به اوکراین از این مشکلات پرده برمیدارد. بنابراین در سراسر قلمرو ناتو هزینههای دفاعی در حال افزایش است به طوری که آلمان بودجه ۱۰۰میلیارد یورویی را برای ارتقای توان دفاعی تعیین کردهاست. دانمارک نیز قصد دارد تا سال ۲۰۳۰به هدف اختصاص ۲درصد از تولید ناخالص داخلی به هزینههای نظامی اختصاص دهد چرا که از لحاظ تاریخی بسیار کمتر از میانگین اعضای ناتو تاکنون هزینهکرده است.سوئد و فنلاند که اینک پیوستن آنها به ناتو در مرکز توجهها قرار دارد به افزایش بودجه دفاعی خود اقدام کردهاند. بودجه دفاعی فنلاند در سال ۲۰۲۰حدود ۱.۵درصد تولید ناخالص داخلی بود اما پس از حمله روسیه به اوکراین، دولت این کشور اعلام کرد که به یکباره ۲میلیارد یورو (۱.۷میلیارد پوند) یا ۷۰درصد به بودجه موجود تزریق کرده است.سوئد هم تمایل خود برای رسیدن به این هدف (۲درصدی» در اسرع وقت اعلام کرده است. به گزارش پایگاه «یو.اس.نیوز»، دولت سوئد میگوید که قصد دارد در واکنش به وخامت اوضاع امنیتی در اروپا پس از تهاجم روسیه به اوکراین، هزینههای دفاعی سالانه را به ۲درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد .همزمانر «یو.اس.نیوز» استکهلم (رویترز) – دولت سوئد روز پنجشنبه اعلام کرد که قصد دارد در واکنش به وخامت اوضاع امنیتی در اروپا پس از تهاجم روسیه به اوکراین، هزینههای دفاعی سالانه را به ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد.
آیا نیروهای ویژه انگلیس و آمریکا در اوکراین حضور دارند؟
سمیرا پورآقایی در ایرنا نوشت:فرماندهان اوکراینی به نشریه تایمز لندن و برخی رسانههای دیگر غربی اعلام کردند: نیروهای سرویس هوایی ویژه انگلیس برای اولینبار از زمان آغاز جنگ، به نظامیان محلی در کییف آموزش دادهاند تا از موشکهای ضد تانک سبک استفاده کنند و مزدوران آموزش دیده تحت حمایت آمریکا نیز در جنگ حضور دارند.فرماندهان اوکراینی بتازگی به روزنامه انگلیسی تایمز اعلام کردند: نیروهای ویژه انگلیس و آمریکا برای آموزش نحوه استفاده از تسلیحات ضدتانک که انگلیس به اوکراین عرضه کرده است، در «کییف» حضور دارند. به گفته کاپیتان «یوری مایروننکو» که گردان او در «اوبولون» در حومه شمالی کییف مستقر است، مربیان نظامی آمده بودند تا به سربازان آموزش دهند تا از موشکهای ضد تانک سبک استفاده کنند. این موشکها در فوریه (بهمن) سال گذشته هنگام آغاز جنگ، به اوکراین تحویل داده شد.در واقع سربازان سابق بریتانیایی، تفنگداران دریایی و کماندوهای نیروهای ویژه در اوکراین به عنوان پیمانکاران نظامی و داوطلب مشغول به کار هستند و افسران اوکراینی اعلام کردند که آموزش آنها در این ماه توسط سربازان انگلیسی انجام گرفته است. به گفته «ژرژ مالبرونو»، روزنامه نگار روزنامه فرانسوی فیگارو، یگانهای نخبه نیروهای ویژه انگلیس و آمریکا از آغاز جنگ در اوکراین حضور داشتهاند .
وزارت دفاع روسیه هفته گذشته مدعی شد که علاوه بر نیروهای نظامی ویژه انگلیس، آمریکا و مأموران مخفی سیا، تقریباً ۶۸۲۴ «مزدور خارجی» از ۶۳کشور برای جنگیدن در کنار دولت زلنسکی به اوکراین آمدند که از این تعداد، ۱۰۳۵نفر کشته شدند اما همچنان، چندین هزار نفر دیگر در حال مبارزه هستند.شهر ماریوپول اکنون با تسلیم شدن تمامی ۵۳۱سرباز اوکراینی که در کارخانه فولاد بودند، «به طور کامل آزاد» شده است. نبرد برای فتح «آزوفستال» که آخرین سنگر مقاومت نیروهای اوکراینی در ماریوپول بود هفتهها ادامه داشت.مقامها در کرمیلین ۲۰مه (۳۰اردیبهشت) اعلام کردند آخرین گروه از نظامیان باقیمانده در آزوفستال هم تسلیم شدهاند. در بیانیه مسکو آمده اکنون تمامی تونلهای زیرزمینی آزوفستال، که محل سنگر گرفتن نیروهای اوکراینی بود، در تصرف کامل سربازان روسی هست و همزمان ولودیمیر زلنسکی، گفته به گروه آخر نظامیان باقی مانده در آزوفستال اجازه خروج داده شده است.قبل از آغاز جنگ بین روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲، انگلیس ۲۰۰۰سامانهNLAW به ارتش اوکراین و ۱۶۱۵موشک دیگر نیز تا ۹مارس ۲۰۲۲تحویل داده است تا نظامیان اوکراین را تقویت کند.علاوه بر موشک ضد تانک افجیام-۱۴۸جاولین که پیش از این تحویل داده بود، نیروهای اوکراینی گزارش دادند کهNLAW ها نسبت به تجهیزات استاندارد دوران شوروی آسیب بیشتری علیه خودروهای زرهی روسی وارد کردند .
افشاگری روزنامه نگار فرانسوی
سربازان سابق بریتانیایی، تفنگداران دریایی و کماندوهای نیروهای ویژه در اوکراین به عنوان پیمانکاران نظامی و داوطلب مشغول به کار هستند و افسران اوکراینی اعلام کردند که آموزش آنها در این ماه توسط سربازان انگلیسی انجام گرفته است.به گفته «ژرژ مالبرونو» روزنامهنگار روزنامه فرانسوی فیگارو، یگانهای نخبه نیروهای ویژه انگلیس و آمریکا از آغاز جنگ در اوکراین حضور داشتهاند. مالبرونو از این مساله درست زمانی که «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس از کییف بازدید کرد، پرده برداشت. ژرژ مالبرونو که به همراه سربازان داوطلب از اوکراین باز میگشت به پایگاه خبری سینیوز گفت: «من و سربازان زمانی که به اوکراین رفتیم از اینکه آمریکاییها کنترل ارتش آنها را به دست گرفته اند، بسیار شگفت زده شدیم».این روزنامهنگار با افزودن اینکه او و داوطلبان «تقریباً توسط آمریکاییها دستگیر شدند»، ادعا نمود که آنها را مجبور کردهاند تا پایان جنگ، برای اینکه جوامع بین الملل متوجه اقداماتشان نشود، تعهدنامه امضا کنند.
پنتاگون نیروهای ویژه به اوکراین اعزام می کند
اکثر جنگجویان را مزدوران اهل لهستان (۱۷۱۷نفر)، آمریکا (۱۵۰۰نفر)، کانادا، رومانی، انگلیس، گرجستان و مبارزان مناطق تحت کنترل ترکیه در سوریه (۱۹۳نفر) تشکیل میدهند.
این ارقام در ۱۷آوریل (۲۸فروردین) توسط ژنرال «ایگور کوناشنکوف»، سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام شد. به گفته او ۱۰۳۵مزدور توسط نیروهای روسی کشته شدند، ۹۱۲نفر از اوکراین گریختند و ۴۸۷۷نفر دیگر در شهرهای کییف، خارکیف، اودسا، میکولائیف و ماریوپول فعال باقی ماندند.اکنون ۶هزار نفر از بزرگترین نیروی مخفی جهان که در سالهای گذشته توسط وزارت دفاع آمریکا یا همان پنتاگون ایجاد شد، با هویت و مشخصات فاش نشده برای کمک به ارتش اوکراین وارد عمل شدهاست .مجله آمریکایی نیوزویک در ماه مه ۲۰۲۱ (خرداد۱۴۰۰) سال گذشته گزارش داد، این نیرو که بیش از ۱۰برابر عناصر مخفی سیا است، وظایف داخلی و خارجی را در پوشش نظامی و غیرنظامی انجام میدهد.
۱۸ آوریل خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام ارشد پنتاگون که نامش فاش نشده نوشت، نخستین محموله جدیدترین بسته کمکهای نظامی آمریکا به مرزهای اوکراین رسیده است تا به ارتش این کشور برای مقابله با تهاجم روسیه کمک کند.این بسته کمکهای نظامی آمریکا شامل ۱۸ «هویتزر» ۱۵۵میلیمتری، ۴۰هزار گلوله توپ، ۲۰۰نفربر زرهی ام۱۱۳، یازده هلیکوپتر امآی ۱۷، و ۱۰۰ خودروی نظامی چند منظوره می شود.عملیات جنگی پنهانی که توسط «ارتش مخفی» پنتاگون در مناطق درگیری در سراسر جهان راه اندازی میشود، نه تنها بخش ناشناخته ارتش آمریکا، بلکه یک عمل کاملاً غیرقانونی است.هیچ کس هدف از اجرای کل این برنامه را نمیداند. کنگره هرگز در مورد این موضوع جلسهای برگزار نکرده است. دهها سازمان دولتی کمتر شناخته شده و مخفی از این برنامه حمایت میکنند و قراردادهای طبقهبندی شده را منعقد مینمایند و بر عملیات غیر رسمی نظارت دارند.در مجموع سالانه بیش از ۹۰۰میلیون دلار برای خدماترسانی به نیروهای مخفی خرج میکنند. پیمانکاران نظامی پنتاگون از سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۲) به چندین تیپ از نئونازیهای تحت حمایت نیروهای امنیتی اوکراین در منطقه دونباس آموزش و مشاوره میدهند .