اراک ـ خبرنگار اطلاعات: شهردار اراک گفت:روزانه ۵۵ هزار تن زباله در ایران تولید میشود و سرانه تولید زباله در اراک روزانه ۵۵۰ گرم است.
علیرضا کریمی در آیین رونمایی از سامانه هوشمند مدیریت پسماند اکو در اراک افزود: طلاییترین روش بازیافت، تفکیک از مبدا و جداسازی زبالههایتر و خشک است.وی اظهارداشت:زندگی و سبک زندگی بشر امروز تولید زباله را اجتنابناپذیر کرده و به گونهای رقم خورده که دنیا با بحرانی به نام ازدیاد زباله مواجه شده است، که میطلبد تصمیمگیران و دستاندرکاران و مجموع عوامل اجرایی در مقابله با این بحران در کشور، استان مرکزی و اراک بسیج شوند.
کریمی اظهارداشت: موفقیت در اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا با همکاری شهروندان میسر میشود و امید است با فرهنگسازی مناسب به این برنامه پرداخته شود.
وی افزود: سرانه تولید زباله در اراک از میانگین کشوری با ۷۶۰ گرم به ازای هر نفر، کمتر است و نشان میدهد این که در مورد کاهش تولید زباله در اراک اقدامات خوبی صورت گرفته است. شهردار اراک با بیان این که روزانه ۲۶۰ تا ۲۹۰ تن زباله در شهر اراک تولید و جمعآوری میشود، اظهار داشت: هزینه نظافت شهر اراک و دفن پسماند این شهر نیز در هر روز۱۰۰ میلیارد ریال برآورد میشود. همچنین روزانه ۵۵۰ کارگر خدمات شهری، نظافت شهری را برعهده دارند و روزانه به ازای هر شهروند ۸ هزار تومان و سالانه به ازای هر شهروند ۱۰۰ هزار تومان بابت جمعآوری پسماند هزینه میشود، ضمن آنکه روزانه برای حمل زبالههای شهر اراک ۴۰ دستگاه کامیون، ۳۵ دستگاه واحد مکانیزه و ۵ دستگاه غیرمکانیزه فعال است.
* ظرفیت استان مرکزی برای فرآوری ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصولات خام کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: خرید تضمینی گندم از شهرستان ساوه آغاز و تاکنون ۱۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان از گندمکاران استان خریداری و ذخیره سازی شدهاست.علی صفری در جمع خبرنگاران، افزود: تولید ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن گندم امسال در استان مرکزی هدفگذاری شده است. ۲۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی امسال به کشت گندم تخصیص یافته که ۱۸۰ هزار هکتار این اراضی به کشت گندم دیم و ۱۸۰ هزار هکتار به کشت گندم آبی اختصاص یافتهاست.وی میزان بارندگی در سال آبی جاری را ۲۰۰ میلیمتر اعلام کرد و گفت: پراکنش این بارندگیها در استان مناسب نبودهاست.صفری نیاز استان مرکزی به گندم را ۲۰۰ هزار تن در سال دانست و افزود: امید است با مدیریت مصرف آرد در نانواییها، میزان نیاز کشور و استان به این محصول کاهش یابد و کشور در این محصول به خودکفایی برسد.
صفری از صادرات ۱۰۲ هزار دلار سال گذشته محصولات کشاورزی استان مرکزی خبر داد و گفت: انواع محصولات کشاورزی و از جمله کشمش، ماهیان زینتی و محصولات صنایع تبدیلی سال گذشته از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شدهاست.
وی ادامه داد: ۳میلیون و ۸۰۰ هزار تن ظرفیت جذب و فرآوری محصولات خام کشاورزی در صنایع تبدیلی استان مرکزی وجود دارد که ظرفیت سازی برای جذب مواد خام کشاورزی در شهرستانهای اراک، ساوه و زرندیه مناسب است و در شهرستان خنداب که از قطبهای تولید محصولات کشاورزی این استان است، پراکنش مناسبی ندارد.صفری افزود: استان مرکزی با وجود صنعتی بودن، در زمینه کشاورزی هم در زمره ۱۰ استان برتر کشور به شمار میرود و در زمینه تولید گل و گیاهان زینتی و انار رتبه دوم، پسته رتبه ششم، گندم رتبه دهم تا دوازدهم، انگور رتبه نهم، گوشت قرمر رتبه سوم، تولید شیر رتبه دوازدهم و گوشت مرغ رتبه دهم را در کشور به خود اختصاص دادهاست.