کوتاه قضایی
نامه ایران به سازمان ملل درباره بازداشت غیرقانونی «اسدالله اسدی»

سرویس سیاسی – اجتماعی:معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در نامه‌ای خطاب به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، از بازداشت و محاکمه غیرقانونی اسدالله اسدی انتقاد کرد.

کاظم غریب آبادی ، دراین نامه از نقض‌های فاحش حقوق بشر درباره دیپلمات ایرانی توسط مقامات آلمان و بلژیک ابراز نگرانی شدید کرد و نوشت:آقای اسدالله اسدی از ماموران دیپلماتیک ایران در وین اتریش است.

او در جولای ۲۰۱۸در ایالت بایرن آلمان در زمان بازگشت به اقامتگاهش در وین، با وجود دارا بودن مصونیت سیاسی ،به طور غیرقانونی بازداشت شد.

بعد از گذشت ۱۰۱روز بازداشت با حکم غیرقانونی دادگاه کارلسروهه آلمان، در اکتبر ۲۰۱۸به بلژیک منتقل شد.

پس از انتقال، دادگاه کیفری آنتورپ برخلاف مصونیت دیپلماتیک اسدی برابر کنوانسیون ۱۹۶۱وین، او را به صورت غیرقانونی به ۲۰ سال حبس محکوم کرد و اکنون در بلژیک زندانی است.

وی ادامه داد:با وجود اینکه اسدی مامور دیپلماتیک است، در بند مخصوص مجرمان خطرناک نگهداری می شود و از امکاناتی از قبیل تلویزیون، وسایل ورزشی، ظروف معمولی غذا که در اختیار زندانیان دیگر قرار داشته، محروم است .

دبیر ستاد حقوق بشر افزود:دادرسی دادگاه آنتورپ بلژیک درباره اسدالله اسدی به هیچ وجه نمی‌تواند وصف عادلانه داشته باشد، زیرا دادرسی عادلانه باید مطابق قانون باشد. بنابراین، حکم دادگاه بلژیک ناقض ماده ۱۴میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و ماده ۶کنوانسیون اروپایی حقوق بشر است. علاوه بر این، اصل برائت درباره اسدی رعایت نشده و دلایل واهی مبنای محکومیت او قرار داده شده است.

معاون دادستان کل کشور: بسیاری از جرائم نباید ختم به زندان شود

معاون قضائی دادستان کل کشور گفت: بیش از ۲هزار و ۵۰۰عنوان مجرمانه در کشور داریم که با توجه به تاکیدات رئیس قوه قضائیه برخی از جرائم نیاز به زندان ندارد، اما برای بیشتر جرائم زندان تعریف شده واین در حالی است که زندان جای کسی است که بیرون ماندش به زیان شهروندان یک جامعه است.

سعید عمرانی در گفتگو با میزان در موضوع قضا زدائی و کاهش ورودی پرونده ها به دستگاه قضائی تاکیدکرد: دادگاه و دادسرا باید جای محاکمه جنایتکار و متعدی به حقوق مردم، مختلس و اخلالگر باشد.

وی اضافه کرد: باید با نگاه باز به برخی از مسائل نگاه کرد، مجازات هر کاری باید به تبع جبران همان کار باشد، بسیاری از جرائم نباید ختم به زندان شود و گاهی ۳یا ۴ماه زندان نمی تواند آنچنان تاثیری داشته باشد، جرائم زیادی وجود دارد که می شود با این نگاه مورد نظر قرار بگیرد.معاون قضائی دادستان کل کشور گفت:محاکم شبه قضائی با تفویض اختیاراتی می توانند به برخی از تخلفات و جرائم رسیدگی کنند، اگر قرار باشد همه این موضوعات وارد محاکم قضائی شود موضوعات مهم مغفول واقع می شود.

عمرانی گفت :اگر بتوان کمیسیون هایی را برای ارجاع برخی از تخلفات در سازمان ها با همکاری قضات تشکیل داد ( چنانچه اکنون نیز در مورادی در حال انجام است) ومجازات های متناسبی نیز مرتبط با تخلف و جرم نیز برای آن تعیین کرد هم موضوع قضا زدائی و هم زندان زدائی و کاهش جمعیت کیفری حاصل خواهد شد.

بررسی ۲ پرونده در دادگاه مطبوعات

سخنگوی هیات منصفه مطبوعات از رسیدگی به دو پرونده مطبوعاتی در شعبه ۹دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی محمدی کشکولی خبر داد.

احمد مومنی راد افزود: پرونده اول مربوط به دو متهم مدیر مسئول و نویسنده پایگاه خبری مبارز امروز به اتهامات نشر اکاذیب، افترا و توهین بود که هیات منصفه باتفاق آرا متهمان را در اتهامات فوق الذکر مجرم دانست و در ضمن هیات باتفاق آرا در اتهامات مذکور متهم را مستحق تخفیف ندانست.

وی افزود: پرونده دوم نیز مربوط به دو متهم مدیرمسئول و نویسنده پایگاه خبری رجا نیوز به اتهام اهانت به مراجع تقلید بود که هیات منصفه متهم را با اکثریت قریب به اتفاق آرا در اتهام فوق الذکر مجرم ندانست.

تاکید برای اجرای تفاهمنامه مشترک قضایی بین ایران وروسیه

سفیر روسیه دیروز پیرو سفر دادستان کل کشور مان در سال گذشته به مسکو و شرکت در مراسم بزرگداشت سیصدمین سال دادستانی فدراسیون روسیه با حضور دردفتر دادستان کل کشور با او دیدار کرد.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری ،دادستان کل کشور در این دیدار توسعه مناسبات و تعاملات حقوقی و قضایی و اجرای تفاهم نامه‌های مشترک را ضروری دانست و بر استمرار هرچه بهتر همکاری‌های موجود تاکید کرد.

لوان جاگاریان سفیر روسیه در تهران هم با ابلاغ سلام دادستان کل فدراسیون روسیه به دادستان کل کشور، اجرای مصوبات و توافقات دو جانبه و چندجانبه بین المللی را مورد تاکید قرار داد و از همکاری دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران در توسعه مناسبات تقدیر و تشکر کرد.

وی نقش ایران را در تامین امنیت منطقه و تعاملات بین المللی مهم دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران تعامل مناسب و خوبی در عرصه‌های مختلف با کشور روسیه داشته و این مناسبات باید در همه ابعاد ارتقا و گسترش یابد.در این دیدار علی اکبر بختیاری دادیار دادسرای دیوانعالی و رئیس دفتر دادستان کل و سیامک‌ فوایدی مدیر پیگیری های ویژه امور بین الملل دادستانی کل و کارشناسان وزارت خارجه حضور داشتند.

نسخه مناسب چاپ