به گزارش فارس، بهرام دارایی درباره کمبود شیر خشکهای رژیمی توضیح داد: وقتی طبق سرشماریها به سازمان غذا و دارو اعلام میشود نیازمند ۱۵۰قوطی شیرخشک رژیمی هستیم، ما برای واردات همین تعداد شیرخشک برنامهریزی میکنیم اما متأسفانه میبینیم ۵۰قوطی از همین شیرهای خشک قاچاق شده است و به همین دلیل با کمبود شیرخشک مواجه میشویم. تأمین کمبود شیرهای خشک نیازمند تخصیص ارز است و همین روند چند ماه زمان میبرد.
وی تأکید کرد: کمبود دارو به راحتی جبران نمیشود بلکه مستلزم برنامهریزی و تولید است؛ از همین رو حداقل شش ماه طول میکشد که کمبودها رفع شوند. دارو مانند برنج و روغن نیست که بتوان آن را از بنادر خرید و تحویل گرفت.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ارز دارو قطع نشده است اما وضعیت تخصیص ارز دارو مانند عقربههای ساعت است و ارز باید هر لحظه برقرار باشد. وجود ارز دارو مهم است و برخی افراد که به بیماریهای سخت یا نقص مادرزادی مبتلا هستند، با تخصیص نیافتن به موقع ارز دچار مشکل میشوند. اختصاص ارز دولتی گره کوری بود که به صنعت داروسازی زده شد و باز کردن آن کار آسانی نیست. وقتی صنعت دارو شرطی میشود قطع آن مشکلاتی برای بیماران ایجاد میکند. پوشش بیمه در زمینه دارو به خوبی عمل نمیکند و هنوز زیرساختهای اختصاص ارز دولتی به بیمهها و و حذف ارز دولتی به صنعت مهیا نشده است و اختصاص ارز دارو کماکان ادامه دارد.
وی درباره رسیدگی به پرونده تخلفات دارو اظهار کرد: جعل فاکتور، بیش اظهاری، ایجاد شرکتهای کاغذی و صوری درست شده بود تا کالا دارو یا ماده اولیه با ارز دولتی وارد کشور شود و ارز بیشتری از کشور خارج شود. در این زمینه بسیاری از متخلفان این صنعت شانتاژگر هستند و ناظران را متهم میکنند؛ افرادی که داروهای تاریخ گذشته را تبدیل به مکمل میکردند و وقتی با برخورد سازمان غذا و دارو مواجه شدند میخواستند با سفارش افراد و توصیه آنها از تخلفات خود فرار کنند.
دارایی درباره کمبود وگران بودن داروهای بیماران سرطانی هم گفت: وقتی پزشک، دارویی خارج از فهرست تجویز میکند، ما با داروهای تک نسخهای مواجه میشویم که با ارز نیمایی یا آزاد تأمین میشوند و عملا این داروها جزو کمبودهای ما نیستند. در واقع تأمین داروهای خارج از فهرست دارویی وظیفه سازمان غذا و دارو نیست و این موضوع باید اصلاح شود.