اصلاح زیرساخت‌ها و فرآیند مجوزها برای ایجاد اعتماد در میان سهامداران
رئیس سازمان بورس گفت: با افزایش دامنه نوسان در بازار سرمایه، تا پایان امسال، صف خرید و فروش نخواهیم داشت.

به گزارش پایگاه خبری بورس کالای ایران، مجید عشقی در یک برنامه اینترنتی و در تشریح دامنه نوسان و سایر مشکلات بازار سرمایه، تصریح کرد: براساس گزارش‌های اولیه، تغییر یک درصدی دامنه نوسان در بازار سرمایه نتیجه مثبت داشته و افزایش دامنه نوسان مورد اجماع همه است، دامنه نوسان در بازار سرمایه به تدریج افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا اعتماد به بازار سرمایه را برگردانیم، اظهار داشت: یکی از رسالت‌های سازمان بورس ایجاد اعتماد در میان سهامداران است که با اصلاح زیرساخت‌ها و فرآیند مجوزها، برای بازگشت این اعتماد تلاش می‌کنیم.

وی تصریح کرد: از اهداف اصلی سازمان بورس تضمین سودآوری بلندمدت شرکت‌ها است، تصمیماتی که در مورد صنایع و شرکت‌های بورسی گرفته می‌شود باید منطقی باشد تا اعتماد مردم جلب شود.

عشقی در ادامه بازار سرمایه را موتور محرک اقتصاد کشور دانست و گفت: اگر از فرصت بازار سرمایه برای تولید استفاده کنیم، موجب اشتغالزایی خواهد شد.

رئیس سازمان بورس همچنین گفت: تأثیر پذیری صنایع از تصمیمات و اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی یکی از دغدغه‌های اصلی سازمان بورس بوده و برای گوشزد تبعات و اثرات تصمیمات دولت و مجلس بر عملکرد صنایع و شرکت‌ها، میز صنعت راه‌اندازی شده است، تا چالش‌های تصمیم‌گیری‌های به مراجع تصمیم‌گیری منتقل شود.

وی با بیان اینکه سازمان بورس، شفاف‌سازی و انتشار اطلاعات برای بازگشت اعتماد به بازار را در دستور کار دارد، افزود: سازمان بورس در بحث خوراک گاز، تمام شرکت‌ها را به شفاف سازی در مورد اینکه پارسال چه میزان سوخت مصرف کردند، ملزم کرده است.

عشقی درباره استراتژی سازمان بورس برای دامنه نوسان هم گفت: باز شدن دامنه نوسان در بلند مدت مورد اجماع تمام فعالان بازار است، حذف دامنه نوسان در بازار سرمایه به صورت تدریجی و با ارزیابی مرحله به مرحله انجام می‌شود.

رئیس سازمان بورس اظهار داشت: افزایش یک درصدی دامنه نوسان قدم مهمی جهت حذف دامنه نوسان بوده که اثر مثبتی هم روی بازار سرمایه دارد و صف‌های خرید و فروش کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: دامنه نوسان در تابستان یک پله دیگر باز می‌شود و تا آخر سال با رفع این محدودیت و بازتر شدن دامنه نوسان، صف خرید و فروش نخواهیم داشت.

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم درباره افرادی که سهام عدالت می گیرند، گفت: افرادی که برگه سهام عدالت دارند، در اولویت دریافت سهام عدالت هستند و شرایط کنونی آنها مبنای تصمیم‌گیری برای واگذاری سهام به آنها است.

بخش عمده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای از سهم‌های واگذار نشده که در اختیار دولت است و در قالب سهام شرکت‌هایی که اکنون بورسی هستند وجود دارد که امکان واگذاری دارد.

وی ادامه داد: بخشی هم در قالب شرکت‌های غیربورسی شناسایی شدند که می‌توانند اضافه شوند و بخشی هم در قالب روش‌های دیگری است که کاملا می‌توانند مبنای تصمیم‌گیری باشند.

در این زمینه کار کارشناسی انجام شده است و امکان واگذاری صندوق‌های قابل‌معامله هم وجود دارد، در کل اصل موضوع امکان‌پذیر است، اما عدد اختصاص‌یافته و شرایط آن و جامعه هدف، در تصمیم نهایی اثرگذار است.

حسین قربان زاده رئیس کل سازمان خصوصی سازی در این باره گفت: در مجموع از این دو نهاد حمایتی، تعداد سه میلیون و ۳۶۳ هزار و ۷۰۰ نفر سهام عدالت ندارند و باید به این افراد سهام تعلق بگیرد.

قربان زاده در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چه میزان سهام به این افراد تعلق می گیرد، اظهار داشت: تاکنون این مساله نهایی نشده و تصمیم گیری در مورد این موضوع نیازمند چندین هفته زمان است تا مشخص شود که سهام از چه منابعی به این افراد اختصاص یابد.

وی تاکید کرد: ظرف دو هفته آینده در وزارت اقتصاد سهام دولت شناسایی و از ماهتیر سهام دولت به جاماندگان تحت پوشش نهادهای حمایتی اختصاص می‌یابد.

به گزارش ایسنا، با آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ و قیمت قابل توجه این سهام متاثر از وضع بازار سرمایه در آن روزها، بحث مشمول بودن یا نبودن سهام عدالت داغ شد.

درحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، همواره صدای اعتراض عده‌ای به گوش می‌رسید که چرا با وجود اینکه جزو دهک‌های کم درآمد جامعه هستند، مشمول این سهام نمی شوند.

در هر حال دولت دوازدهم درحالی به کار خود پایان داد که اعلام شد پرونده ثبت نام سهام عدالت بسته شده است و امکان اینکه مشمول جدیدی پذیرفته شود وجود ندارد.

با این حال برخی نماینده های مجلس همچنان قول تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را می دادند و آمارهای مختلفی هم از جاماندگان ارائه می شد و در نهایت هم زمزمه های یک جامعه آماری ۲۰ میلیون نفری به گوش رسید.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی درمورد پرتفوی افرادی که به عنوان مشمول شناخته شده اند گفت: تا دو هفته اینده پرتفو این افراد مشخص می شود.

درواقع کیفیت پرتفو، نوع سهام، میزان سهام هر فرد و روش انتقال مشخص شده و درماه تیر اطلاع رسانی کامل می شود.

تفاوتی که پرتفوی این افراد با پرتفوی مشمولانی که سال ۱۳۸۴ انتخاب شدند در این است که درحال حاضر سهام دولت بسیار محدود شده و ابتکار عملی که در ان زمان وجود داشته وجود ندارد.

از طرف دیگر دولت تکالیف دیگری در بند (الف) تبصره دو یا بند (ی) که رد دیون است دارد و تابلوی بورسی سهام دولت کفاف این تکالیف را نمی دهد باید اولویت سنجی صورت بگیرد که درحال انجام است.

قربانزاده با تاکید بر اینکه افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی لازم نیست برای ثبت نام به جایی مراجعه کنند، توضیح داد: افراد باید توجه داشته باشند که اصلا ثبت نامی وجود ندارد زیرا هویت افراد مشخص و در بانک اطلاعات موجود است.

این افراد نباید حتی یک ریال پرداخت کنند، اگر پیامکی ارسال می شود که لینک ثبت نام دارد قطعا کلاهبرداری است و ربطی به دولت و وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی ندارد.

وی در ادامه درمورد سایر افراد واجد شرایط گفت: درمورد تعیین سایر افراد واجد شرایط هم جلسات مجزا درحال برگزاری است، مطابق تبصره سه ماده ۳۴ اجرای سیاست های اصل ۴۴ باید با همکاری وزارت رفاه و طبق سازو کاری که پایگاه رفاهی ایرانیان دارد، افراد واجد شرایط بر اساس دهک بندی شناسایی شوند.

بر این اساس مرحله بعد دو دهک ابتدایی هستند که باید تا پایان سال سهام عدالت به آن ها تخصیص پیدا کند، این موضوع نیاز به جلسات بیشتری دارد که ممکن است تا چند ماه اینده زمان ببرد.

در این رابطه اعلام شد که سال ها قبل که فرایند ثبت نام سهام عدالت صورت گرفت، عده ای بودند که سهام عدالت برایشان صادر شده بود اما دستگاه مرتبطه دعوت نامه را به موقع به دست این افراد نرساند.

به گفته علی اکبر حیدری سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت، جمعیت افرادی که کارت دریافت کرده اند بین یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا دو میلیون نفر است و مجموع افرادی که کارت و دعوت نامه دریافت کرده اما مراحل قانونی را طی نکرده اند هم نزدیک به دو میلیون نفر است.

بنابراین تعداد افرادی که دعوت نامه به دستشان رسیده و افرادی که دعوت نامه برایشان صادر شده اما به دستشان نرسیده چهار میلیون نفر است.

حیدری همچنین درمورد گروه دوم جاماندگان توضیح داده بود: گروه دوم افرادی هستند که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت قبل به عنوان شش دهک پایین درآمدی جامعه شناخته شدند و سهام عدالت دریافت نکرده اند.

در بین این افراد مشمولین نهادهای حمایتی شامل کمیته امداد و بهزیستی، روستانشینان، کارگران شاغل در کارخانه ها، کارگران تحت پوشش تامین اجتماعی، کارگران فصلی و ساختمانی و… قرار دارند.

تعداد گروه دوم نزدیک به ۱۶ میلیون نفر است بنابراین با توجه به اینکه ۱۶ میلیون نفر به اذعان دستگاه های دولتی جزو شش دهک پایینی جامعه بودند اما سهام عدالت دریافت نکردند و چهار میلیون نفر هم در مراحل شناسایی قرار داشتند اما سهام عدالت دریافت نکردند، مجموع جاماندگان سهام عدالت که مستحق دریافت این سهام هستند ۲۰ میلیون نفر می‌شود.

سید مرتضی حسینی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور در مورد جاماندگان سهام عدالت که تحت پوشش این سازمان قرار دارند، بیان کرد: همه مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی دارای سهام عدالت خواهند شد، اما قرار نیست به هیچ عنوان به جایی مراجعه کنند، زیرا سازمان بهزیستی اسامی افراد را با اطلاعات دقیق در اختیار سازمان خصوصی‌سازی قرار داده است.

وی ادامه داد: شش میلیون و ۹۲۸ هزار مددجو تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که حدود ۷۰ درصد از این افراد (چهار میلیون و ۸۰۶ هزار نفر) در حال حاضر سهام عدالت دارند و حدود ۲ میلیون و ۲۵ هزار نفر، هم جاماندگان سهام عدالت هستند.

نسخه مناسب چاپ