ناصر اسکندری معاون راهبری شرکت تولید برق حرارتی دیروز در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: برای اولین بار تعمیرات اساسی نیروگاههای کشور تا پیش از نیمه خرداد به پایان رسید و بالغ بر ۹۴هزارمگاوات فعالیت تعمیراتی در ۶۵۰ مورد از سرویس های ادواری نیروگاه ها انجام شد.
وی با بیان اینکه تعمیرات دوره ای نیروگاههای کشور از مهر۱۴۰۰ شروع شده و تا هفته قبل ادامه داشت، گفت: اکنون تمامی ظرفیت نیروگاه های حرارتی کشور برای تأمین برق پای کار است، اما این به معنای بی نیازی از صرفه جویی مصرف کنندگان نیست.
اسکندری گفت: هر یک شعله لامپی که در گوشه ای از کشور روشن می شود، به همان میزان تولید برق در یکی از نیروگاه ها افزایش می یابد و اکنون در شرایطی هستیم که تمام ظرفیت تولید برق حرارتی کشور فعال شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۵درصد از انرژی مصرفی کشور از طریق نیروگاههای حرارتی تامین میشوند و مابقی برعهده نیروگاههای آبی، تجدیدپذیر، اتمی و … است، گفت: اگر هر یک از خانوارهای ایرانی فقط ۱۰۰وات از مصرف روزانه خود را کم کند، اوج گرمای پیش رو را بدون خاموشی سپری خواهیم کرد و نیازی به سرمایه گذاری برای تآسیس نیروگاه های بیشتر نیست.
معاون راهبری شرکت تولید برق حرارتی درخصوص نیروگاههای بزرگ کشور افزود: ما در اصفهان به دلیل کمبود آب با مشکل تأمین برق مواجه هستیم و ممکن است در این بخش نیروگاه اصفهان با محدودیتهایی مواجه شود.
وی درخصوص پدافند غیرعامل برای نیروگاههای حرارتی گفت: شبکه صنعت برق کشور به طور کامل ایزوله بوده و آمادگی کامل برای اتفاقات را دارد؛ البته تا امروز تهدید جدی برای صنعت برق وجود نداشته است.
اسکندری گفت: با وجود تغییرات انجام شده ممکن است با افزایش بی رویه مصرف در کشور برخی از نیروگاهها با مشکل مواجه شوند که در این خصوص استانداردهای جهانی دو تا پنج درصد است، اما در کشورمان احتمال بروز مشکل در نیروگاههای دارای فعالیت تنها سه درصد است که این نشان دهنده توانمندی فعالان مجموعه نیروگاهی کشور است.
درهمین حال، حمید رضا پیرپیران معاون هماهنگی توزیع شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) گفت: حدود ۳هزار مگاوات نیروگاه طی یک سال گذشته به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده شده و تعمیرات اساسی تمامی نیروگاه ها قبل از خاتمه خرداد به پایان رسیده است.
وی پیشبینی کرد: مصرف برق کشور در دوره پیک امسال نسبت به پارسال ۳ درصد افزایش یابد ولی اگر مردم الگوی مصرف را رعایت نکنند، میزان مصرف برق به رکوردهای جدیدی دست خواهد یافت.
معاون هماهنگی توزیع توانیر رعایت الگوی مصرف برق در بخشهای خانگی و تجاری را در عبور بیدغدغه از اوج بار تابستان راهگشا دانست و خاطرنشان کرد: تنظیم کولرهای گازی روی ۲۴درجه و استفاده از دور کُند کولرهای آبی مهمترین راهکارهای مدیریت مصرف برق در تابستان است.
وی گفت: همه واحدهای مختلف وزارت نیرو تمام همت و تلاش خود را به کار گرفتند که امسال گذر بهتری از تابستان ۱۴۰۱داشته باشیم و مردم هم میتوانند با راهکارهای ساده، صنعت برق کشور را در عبور مناسب از پیک تابستان کمک کنند.
پیرپیران افزود: علاوه بر آمادگی نیروگاهها و افزایش ظرفیت نیروگاهی، مشوقهایی برای مصارف مختلف در نظر گرفته شد که در بخش خانگی مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کنند و مصرف خود را نسبت به سال قبل کاهش دهند، بهازای هر کیلوواتساعت کاهش ۵۰۰تومان دریافت میکنند.
وی گفت: درصورتیکه مشترک خانگی الگوی مصرف ۳۰۰کیلوواتساعت ماهانه خود را طی ۴ماه گرم سال (خرداد، تیر، مرداد و شهریور) ۵۰کیلوواتساعت کاهش دهد، قبض برق او در آن ماه رایگان خواهد بود.
معاون هماهنگی توزیع توانیر مصرف برق ۸۰درصد مشترکان خانگی را کمتر از الگوی تعیین شده عنوان کرد که از ۲۰درصد باقیمانده هم ۱۹درصد تا ۲برابر الگو و یک درصد بالای ۳برابر الگو مصرف میکنند.
در همین حال میزان مصرف برق کشور دیروز با ۲۹۰مگاوات افزایش نسبت بهروز شنبه به رقم ۶۲هزار و ۶۵۷مگاوات رسید.
این گزارش می افزاید: بخش صنعت روز گذشته کمترین میزان مصرف برق را با ۳ هزار و ۸۳۲مگاوات به خود اختصاص داد که نشان از همراهی این حوزه با صنعت برق برای تامین برق پایدار سایر بخشهای کشور است.