رشد بالای فروش صنایع بورسی
مقایسه فروش صنایع بورسی در اردیبهشت سال جاری نسبت به ماه فروردین، حکایت از رشد ۲۶ درصدی فروش این صنایع دارد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، براساس گزارش مدیریت بر نظارت ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، تمامی صنایع بورسی بجز استخراج کانه‌های فلزی، در دوره یک ماه منتهی به اردیبهشت نسبت به ماه گذشته، افزایش در فروش را تجربه کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، مجموع فروش صنایع بورسی در دوره یک ماهه منتهی به اردیبهشت ۱۴۰۱، مبلغ یک میلیون و ۹۰۵ هزار و ۷۸۸ میلیارد و ۳۲۸ میلیون ریال بوده است؛ این در حالیست که مجموع فروش این صنایع در دوره یک ماهه فروردین سال جاری، مبلغ یک میلیون و ۵۱۳ هزار و ۴۹۵ میلیارد و ۳۴۸ میلیون ریال اعلام شده بود.

در این بین فروش گروه «بیمه و صندوق بازنشستگی بجز تامین اجتماعی» با ۱۱۵ درصد افزایش نسبت به فروردین، در صدر افزایش فروش صنایع بورسی قرار دارد، این گروه بورسی در اردیبهشت، مبلغ ۵۷ هزار و ۱۴۲ میلیارد و ۴۶۶ میلیون تومان فروش داشته است.

گروه‌های «محصولات غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر» با ۹۲ درصد و «خودرو و ساخت قطعات» با ۵۹ درصد در مقام‌های دوم و سوم صدر این جدول قرار دارند.

همچنین گروه «استخراج کانه‌های فلزی» با ۲ درصد کاهش فروش در اردیبهشت نسبت به ماه گذشته کمترین میزان افزایش فروش را در بین صنایع بورسی داشته است.

خبر دیگر اینکه یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به رکود و افزایش ریسک در بازار رمز ارزها، پیش بینی کرد این کاهش، تاثیر مثبتی بر بازار سهام و اوراق بهادار بگذارد.

فردین آقابزرگی در گفتگو با خبرگزاری صداو سیما گفت: همانطور که با افت بازار بورس در دو سال گذشته بخش بزرگی از نقدینگی به بازار رمز ارز‌ها سرازیر شد، در شرایط فعلی می‌توان انتظار داشت با افت ارزش ارز‌های دیجیتال بخشی از نقدینگی خارج شده به سمت بازار سهام جذب شود که ریسک کمتر و بازدهی بلندمدت تری دارد.

کارشناس بازار سرمایه در مورد دلایل افت قیمت رمز ارز‌ها افزود: در این روند عوامل مختلفی از جمله تغییرات روند نقدینگی تاثیرگذار بوده است.

در یکی دو سال گذشته نقدینگی در بازار رمزارز‌ها بسیار تمرکز پیدا کرده بود، اما به مرور تمرکز نقدینگی در این بازار رو به کاهش است.

آقا بزرگی با اشاره به پیامد‌های جنگ روسیه و اوکراین بر اقتصاد جهانی اظهار کرد: در اولویت قرار گرفتن تهیه ارزاق و ذخایر استراتژیک، در کنار افزایش قیمت کالاها، انرژی و تورم جهانی از دیگر عوامل خروج نقدینگی از بازار ارز‌های دیجیتال است.

فعال بازار سرمایه در پایان اضافه کرد: از دیگر عوامل افت رمز ارز‌ها در هفته‌های اخیر، پایین بودن سطح امنیت، احتمال هک شدن و ریسک دخل و تصرف در این بازار است که به مرور زمان برجسته‌تر شده است.

خبر دیگر اینکه فرابورس ایران اعلام کرد: بازارگردانان در ۱۳ نماد معاملاتی در صورت تمایل می توانند با رعایت سایر بندهای ضوابط مربوط به ماده ۲۱ دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس و فرابورس درخواست تغییر دامنه نوسان قیمت را به این شرکت ارائه کنند.

به گزارش پایگاه خبری فرابورس ایران، معاونت نظارت بازار شرکت فرابورس ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: پیرو اطلاعیه ۲۲ فروردین امسال ، با موضوع ضوابط مربوط به ماده ۲۱ دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران، پس از بررسی های صورت گرفته، تعداد ۱۳ نماد معاملاتی مشمول بندهای دو ،سه و چهار ماده یک ضوابط مذکور می باشند.

لذا بازارگردانان در این نمادها در صورت تمایل می توانند با رعایت سایر بندهای ضوابط مربوط به ماده ۲۱ دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران درخواست تغییر دامنه نوسان قیمت را به فرابورس ایران ارائه کنند.

در مورد صندوق های سرمایه گذاری و همچنین اوراق تامین مالی هم توجه به مفاد ماده دو ضوابط مربوط به ماده ۲۱ دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران ضروری است. بر اساس این گزارش، شرکت‌های پلیمر آریا ساسول آریا، توسعه مولد نیروگاهی جهرم، تولید برق ماهتاب کهنوج، سپیدار سیستم آسیا، سرمایه‌گذاری مس سرچشمه، پتروشیمی تندگویان، سرمایه‌گذاری صباتامین، مجتمع جهان فولاد سیرجان، سنگ آهن گهر زمین، محصولات کاغذی لطیف، سرمایه‌گذاری گروه مالی سپهر صادرات، گروه توسعه مالی مهر آیندگان و مدیریت انرژی امید تابان هور شرکت هایی هستند که مشمول بندهای ماده یک ضوابط مذکور می باشند.

نسخه مناسب چاپ