سرویس سیاسی – اجتماعی: رئیس مجلس با بیان این که طبق آخرین آمار پنج میلیون و ۳۹۷هزار نفر زیرپوشش بیمه رایگان قرار گرفتهاند، گفت: نباید آشفتگی در بخش دارو به وجود آید که این وضع مورد قبول مجلس و مردم نخواهد بود.
محمد باقر قالیباف دیروز در نشست علنی پارلمان در جمعبندی از مباحث مطرح شده درباره گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای مسئول در پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج افزود: همیشه بخشی از جامعه و مردم ما زیر پوشش بیمه نبودند به طوری که در سالهای گذشته در حالی که جمعیت کشور ۸۵میلیون نفر بود اما بیش از ۱۱۰میلیون دفترچه برای بیمه صادر شده بود. امیدواریم با سیستم هوشمندسازی و اصلاح قوانین جلو این اشکال ریشهای گرفته شود.
وی ادامه داد: امسال مجلس پیشبینی کرد که سه دهک اول جامعه که دچار مشکلات جدی هستند، به طور ۱۰۰درصدی زیر پوشش بیمه سلامت قرار گیرند.از این رو وزارت رفاه مسئول شد افرادی که زیر پوشش نیستند را مشخص کند. طبق آخرین گزارشها از ابتدای امسال وزارت رفاه پنج میلیون و ۳۹۷هزار نفر را شناسایی کرده که بیمه شوند. این افراد به صورت غیرحضوری و بدون اخذ وجه بیمه شدند و مجلس برای این کار ۶هزار میلیارد تومان پیشبینی کرده است.
رئیس مجلس با اشاره به موضوع بیماران صعبالعلاج گفت: بیماران صعبالعلاج مدتها بود که جلو مجلس حاضر می شدند و به وضعشان اعتراض میکردند. مراجعاتی به نمایندگان داشتند؛ امسال در بودجه پیشبینیهای لازم صورت گرفت و صندوقی برای این کار در نظر گرفته شد. از محل ردیف ۱۸تبصره ۱۴پیشبینی شد که ۵۰۰۰میلیارد تومان برای این صندوق اعتبار در نظر گرفته شود. همچنین ۲۰۰۰میلیارد تومان از تسهیلات در تبصره ۱۶پیشبینی شد تا به صندوق واریز شود،ولی اجرای این قانون به یک آییننامه نیاز دارد که متأسفانه با گذشت سه ماه از سال هنوز هیات دولت این آییننامه را تصویب نکرده است.
قالیباف با تأکید بر اینکه موضوع درمان موضوع مهمی است، افزود: معاون پارلمانی رئیس جمهوری و وزیر بهداشت به سرعت فعال شدن صندوق بیمه صعبالعلاج ها را پیگیری کنند تا مشکلات این بیماران به خصوص با افزایش قیمت دارو، رفع شود.
وی با اشاره به سخنان نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان درباره نبود زیرساختهای بهداشت و درمان در کشور گفت: جلسهای با وزیر بهداشت داشتم که بیان کردم لازم است وزیر اقتصاد یک درصد از ۹درصد درآمد مالیات بر ارزش افزوده را به حوزه درمان اختصاص دهد.وی افزود: وزیر اقتصاد و خزانهدار بداند که باید پول واریزی به خزانه را به وزارت بهداشت و درمان بدهد.
هفته قبل نامهای به وزیر اقتصاد و خزانه زده شد که اختصاص پیدا نکردن یک درصد از ۹درصد مالیات بر ارزش افزوده به وزارت بهداشت، خلاف قانون است. همچنین باید سهم بخش درمان از درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانهها به صورت ۱۰۰درصدی تخصیص داده شود.
قالیباف موضوع کمبود دارو را بسیار مهم خواند و افزود:بحث دارو و کمبود آن و افزایش قیمت دارو و ارز ترجیحی بسیار مهم است. اینکه بخواهند ارز ترجیحی آن را حذف کنند و تحت پوشش بیمهها قرار گیرد موضوع مهم و حیاتی است که با جان مردم سروکار دارد. این کار باید با جدیت و اطمینان کامل انجام شود تا نارساییهای به وجود آمده در نهادهها را در حوزه درمان مشاهده نکنیم.
قیام مجلس به احترام کادر درمان
به گزارش ایسنا ، نمایندگان به دنبال حضور وزیر بهداشت، درمجلس برای پاسخ به سئوال دو نماینده به احترام زحمات کادر درمان، جامعه پزشکی، پرستاران و بهورزان قیام کردند.
معین الدین سعیدی در جریان طرح سئوال خود از وزیر بهداشت از زحمات کادر درمان، جامعه پزشکی، پرستاران و بهورزان قدردانی کرد و خواستار قیام نمایندگان به احترام زحمات و جانفشانی این قشر زحمتکش شد.سپس اعضای هیات رئیسه مجلس و نمایندگان مجلس به احترام کادر درمان قیام کردند.
سعیدی از وزیر بهداشت درباره برنامه های وزارتخانه برای اجرای بند ۹ اصل سوم قانون اساسی و بند ۱۳ سیاست های کلی نظام نظام سلامت درباره توزیع عادلانه
فرصت ها و منابع حوزه سلامت در مناطق محروم پرسید .
دکتر عین اللهی وزیر بهداشت هم با اشاره به اقداماتی که وزارتخانه در مناطق محروم انجام داده است، اضافه کرد: هفته گذشته در شورای حقوق و دستمزد برای نخستین بار تصویب کردیم که سقف کارانه دریافتی نیروی انسانی مناطق محروم برداشته شود. این مساله موجب جذب و ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم خواهد شد ودر نهایت نماینده چابهار از پاسخ های وزیر قانع شد.
در ادامه فاطمه قاسم پور نماینده تهران، ری ، شمیرانات ، اسلامشهر و پردیس درباره اجرا نشدن مصوبه تبصره ۱۷ بودجه ۱۴۰۰ در موضوع ناباروری از وزیرپرسید.
عین اللهی با اشاره به تصویب قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در مجلس، اضافه کرد: وزارت بهداشت برای اجرای این قانون قرارگاهی را باعنوان جوانی جمعیت ایجاد کرده است و این اقدام در پی تجربه ای که در کنترل کرونا از طریق ایجاد ستاد ملی کرونا به دست آمد و همه پای کار آمدند و کار ملی انجام شد و به موفقیت هم رسید.
جواد نیک بین نماینده مجلس هم با اشاره به اینکه باید تدبیری در زمینه انتقال یارانه از دارو به بیمه داشته باشیم تا ظلم فاحشی رخ ندهد و داروها گرانتر به دست مردم نرسد، افزود: اکنون ۷۰ درصد هزینه بیمه را شرکت ها پرداخت می کنندو با افزایش قیمت داروها، مردم زیان می بینند.
سید جلیل میرمحمدی میبدی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم از نگاه خود عملکرد وزارت بهداشت را بررسی کرد و خواستار رسیدگی به وضع زیرساختهای درمانی و بهداشتی در کلانشهرها شد که فقط ۶۰درصد را زیر پوشش ارائه خدمات درمانی قرار داده است.
مسعود پزشکیان عضو دیگر کمیسیون بهداشت هم در انتقاد از وضع بیمه همگانی در کشور با اشاره به اینکه ۸۰ درصد خدمات بهداشت و درمان از سوی دولت انجام می شود، اظهار داشت : در بخش تجهیزات و خدمات بهداشت و درمان هزینه می کنیم اما حاضر نیستیم که به نیروی انسانی خود پول بدهیم. برابری بین کسانی که می دانند و نمی دانند و افرادی که کار می کنند یا غیرفعال هستند سبب می شود افرادی که در سیستم دولتی کار می کنند به انزوا کشیده شوند و کسانی که کار نمی کنند جریح تر شوند.
نماینده مردم اراک هم گفت: دغدغه نمایندگان و مردم این است که چرا باید در تقسیم تجهیزات و کادر پزشکی به شهرهای بزرگ و پایتخت توجه شود اما مردم در شهرهای کوچک و روستاهای دورافتاده با کمبود پزشک، تجهیزات و کادر درمان مواجه باشند.
دارو از ستاد تنظیم بازار گرفته شود
شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس هم تاکید کرد: ستاد تنظیم بازار در حوزه دارو تخصصی ندارد و باید این موضوع از دست آنها خارج شود .ضمن اینکه نیازمند نظارت سازمان برنامه و بودجه روی ایجاد صندوق تأمین داروهای خاص و صعب العلاج هستیم.
فاطمه محمد بیگی نماینده مردم قزوین در مجلس با تاکید بر بازنگری در فهرست بیماران خاص با توجه به نرخ رشد ابتلا به بیمارانی چون ام اس، گفت: متاسفانه برخلاف برنامه ششم ۶۰درصد هزینه های سلامت از جیب مردم هزینه می شود.
علی بابایی کارنامی رئیس فراکسیون کارگری مجلس هم از نگاه خود به موضوع بیمه همگانی پرداخت و با بیان این که شورای عالی بیمه صرفاً اهداف پزشکان را دنبال می کند، نسبت به تعارض منافع میان پزشکان و اقشار آسیب پذیر جامعه همچون روستاییان انتقاد کرد.