خودرو بی کیفیت هندی در راه ایران؛ پلیس: مخالفیم
 

سرویس خبر: ایمنی بسیار پایین خودروهای تولید داخل موضوعی است که طی سال های گذشته همواره از سوی کارشناسان مورد توجه قرار گرفته است ولی همواره سازندگان و مسئولان ذیربط نسبت به این تذکرات بی توجه بوده اند که سرانجام با ورود پلیس به این عرصه و اولتیماتوم به کارخانه های تولید خودرو مبنی بر عدم شماره گذاری آن ها در صورت رفع نکردن نقص موارد ایمنی و فنی، واردات خودرو خارجی در دستور کار قرار گرفت ولی گویا این ماجرا حاشیه های فراوان دیگری هم دارد.

سردار سید کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور به عنوان پرچمدار مقابله با تولید خودروهای ناایمن در کشور، طی ماه های گذشته بارها نسبت به ایمنی بسیار پایین خودروهای داخلی هشدار داده و خواستار اصلاح این روند شده است.

از سویی دیگر بحث واردات خودرو در دستور نهاد ها و ارگان های مربوطه قرار گرفته اما ظاهرا این مساله هم با حاشیه هایی همراه شده است و قرار نیست پای خودروهای ایمن به کشور باز شود.

واردات خودرو ناایمن صحیح نیست

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی دیروز در حاشیه همایش «کودکان را از تصادفات نجات دهیم» با تاکید بر این که اکنون در هیچ جای دنیا خودروی ایمن کمتر از ۱۰هزار دلار نداریم، افزود: این که می خواهند از هند خودروی ۶۰۰۰دلاری بیاورند، کار درستی نیست و دستورالعمل وزارت صمت برای واردات باید مناسب و متناسب باشد و شامل واردات خودروهای بی کیفیت نباشد.

هادیانفر گفت: مدتی قبل از شرکت ایران خودرو پیش ما آمدند و گفتند که اقدامات و بحث های اصلاحی را در مورد خودروها انجام داده اند که من به آن ها گفتم این موضوعات داخلی است و نتیجه برای ما مهم است. آنچه که جزو مطالبات پلیس راهور، مردم و رهبر معظم انقلاب است، افزایش ایمنی و کیفیت خودروهاست و من به خودروسازان گفتم که برنامه زمانی تان را به ما اعلام کنید تا ما بدانیم که چه زمانی خودروی ایمن خواهیم داشت.

وی افزود: تصادف یک امر اجتناب ناپذیر است؛ اما این مهم است که کیفیت ایمنی خودرو به گونه ای باشد که جان راننده و سرنشین را حفظ کند نه این که بدتر آن را به خطر بیندازد.

هادیانفر در پاسخ به سئوالی درباره واردات خودرو به ایسنا، گفت: ما پیش از این هم چه در رسانه‌ها و چه به دولت اعلام کردیم که ما موافق واردات خودرو هستیم. اتفاقا یکی از مواردی که منجربه کاهش ۱۰هزار نفری جانباختگان حوادث رانندگی از سال ۸۵تا سال های اخیر شد همین واردات خودرو بود و در واقع خودروهای وارداتی سبب شدند خودروسازان داخلی هم به ایمنی توجه بیشتری کنند و در فضای رقابتی و به مرور امکاناتی که ترمز ABSکیسه هوا و … را هم به تولیدات خود اضافه کنند. در واقع واردات سهم زیادی در افزایش ایمنی و ارتقای کیفیت خودروسازان یا به عبارتی مونتاژکاران داخلی دارد و موجب ایجاد احساس رقابت می‌شود.

هادیانفر با قدردانی از مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و … که شرایط واردات خودرو را تسهیل کردند، افزود: البته این مساله بسیار مهم است که حتما خودروی ایمن وارد شود. متاسفانه برخی خبرها را شنیده ام که می خواهند خودرو ۶۰۰۰دلاری از هند بیاورند که ما قطعا مخالف چنین اقدامی هستیم.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با یادآوری این که اکنون در هیچ جای دنیا خودروی ایمن کمتر از ۱۰هزار دلار نداریم، ادامه داد: یک خودروی ایمن که تمامی امکانات را داشته باشد دستکم بالای ۱۰هزار دلار قیمت دارد. این که می گویند می خواهند از هند خودروی ۶۰۰۰دلاری بیاورند کار دستی نیست. صرفا اسم خودروی خارجی که ایمنی ایجاد نمی کند وگرنه همین پراید و تیبا را داشتیم و دیگر نیازی به واردات نبود. من شنیده ام چندین خودرو در هند دپو شده و قصد دارند که آن ها را بیاورند.لذا تاکید می‌کنم که دستورالعمل وزارت صمت برای واردات باید مناسب و متناسب باشد و شامل واردات چنین خودروهایی نشود؛ لازم است که حتما خودروهای ایمن وارد کشور شود.

وی ادامه داد: یک موضوع دیگر این است که شرط هایی برای واردات خودرو می گذارند که عملا شدنی نیست. مثلا می گویند که واردات خودرو باید در ازای صادرات خودرو یا قطعه انجام شود. خوب ما می خواهیم قطعات پراید را صادر کنیم؟ این شرط یعنی واردات خودرو هم انجام نشود. ما نباید شروطی بگذاریم که واردات را محدود کنیم و در این صورت قطعا اتفاق معناداری رخ نخواهد داد.لذا بار دیگر تاکید می کنم که برای واردات خودرو باید به سراغ خودروهای با کیفیت و ایمن برویم.

واردات اتوبوس های دست دوم

وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره واردات اتوبوس های دست دوم گفت: در دولت قبل مصوبه ای مبنی بر واردات اتوبوس های زیر ۳ سال از مدل تولید وجود داشت که حدود ۲۰۰۰دستگاه اتوبوس وارد و پلاک شده است. این اتوبوس ها دست دوم و کار کرده به آن معنایی که در ذهن ایجاد می شود نیستند. در واقع اتوبوس های استوکی هستند که کیفیت خوبی هم دارند.

هادیانفر افزود: ۶۰۰۰دستگاه اتوبوس دیگر هم در سراسر کشور منتظر شماره گذاری هستند اما شرط آن اسقاط اتوبوس یا کامیون است و همین موضوع سبب عدم شماره گذاری آن ها شده است البته رایزنی هایی با وزارت راه، وزارت صمت و … انجام شده است. با توجه به این که با حکم دیوان سن فرسودگی از خودروهای سنگین برداشته شد اکنون مالکان بسیاری از خودروهای سنگین فرسوده دیگر تمایلی به اسقاط وسیله نقلیه خود ندارند.

الزام استفاده از صندلی کودک در خودرو

همچنین معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی در این مراسم گفت: استفاده از صندلی کودک برای کودکان کمتر از ۱۲سال یا قد کمتر از ۱۳۵سانتیمتر الزامی است.

سرهنگ عین‌الله جهانی جهانی افزود: به طورکلی کودکان زیر ۱۲سال یا کودکان با قد کمتر از ۱۳۵سانتیمتر باید از صندلی کودک استفاده کنند، چرا که بستن کمربند ایمنی نمی‌تواند بدن آن ها را به طور کامل روی صندلی نگه دارد. همچنین نشستن کودکان کمتر از ۱۲سال روی صندلی جلوی خودرو ممنوع است.

وی با اشاره به دیگر خطرات رانندگی برای کودکان اظهار داشت: یکی دیگر از خطرات بیرون بردن سر و بدن از سان‌روف خودرو است که خطر زیادی دارد .به عنوان مثال ممکن است یک تکه سنگ از زیر چرخ خودرویی خارج شود و با صورت کودکان برخورد کند، یا این که گاهی سیم‌، طناب ، و حتی شاخه و برگ درختان که پایین آمده است، با سر و گردن برخورد می‌کند و ما این موارد را داشته‌ایم. پس لازم است حتما از انجام این کار پرهیز شود.

معاون اجتماعی پلیس راهور همچنین به نوجوانان توصیه کرد که از رانندگی بدون گواهینامه با موتورسیکلت پرهیز کنند و به هیچ عنوان در ایام تعطیلات تابستان به سراغ رانندگی بدون گواهینامه با موتور با انجام کارهای مخاطره آمیز با این وسیله نروند.

جهانی به نقش همیاران پلیس هم اشاره کرد و افزود: سفرهای تابستانی نزدیک است و من از کودکان و نوجوانان عزیز می‌خواهم که موارد تخلفات رانندگی را با رعایت احترام به بزرگترها گوشزد کنند. صحبت با تلفن همراه، خوردن و آشامیدن هنگام رانندگی، نبستن کمربند ایمنی و … کارهایی است که همیاران باید آن را رعایت کنند و عدم رعایت آن را به دیگران گوشزد کنند.

نسخه مناسب چاپ