مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در شهرری با اعلام این خبر افزود: طرح شناسایی و حمایت از زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست در شهرستان ری به عنوان پایلوت اجرا و سپس در سراسر کشور اجرا میشود.
مهندس سهیلا جلودارزاده در نشست تبیین فرآیندهای طرح اشتغالزایی ویژه زنان سرپرست خانوار که با حضور فرماندار، بخشداران و مدیران ادارت و دستگاههای اجرایی در محل فرمانداری شهرری برگزار شد، با اشاره به این که آمار زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است، گفت: فقر و آسیبهای اجتماعی ناشی از مسائل اقتصادی باعث به وجود آمدن چنین وضعی در جامعه شده و در این زمینه طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در دستور کار مسئولان قرار گرفته است و معاونت برنامهریزی زنان ریاست جمهوری در دو برنامه پنجساله ششم و هفتم این طرح را بعد از اجرای آزمایشی در شهرستان ری در سراسر کشور به عنوان یک برنامه ملی اجرای خواهد کرد.
او با اشاره به وجود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زن سرپرست خانوار در کشور یادآور شد: این زنان یا همسر خود را از دست دادهاند و دارای فرزند هستند یا به تنهایی زندگی میکنند و برای امرار معاش نیازمند حمایت هستند و حکومت اسلامی به لحاظ شرعی موظف به تأمین مایحتاج آنان است.
وی افزود: از این عده، یک میلیون نفر زیر پوشش نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی(ه) و سازمان بهزیستی قرار دارند و ۸۸۰ هزار نفر ماهانه ۵۰ هزار تومان مستمری و یک سری کمکهای ناچیز دریافت میکنند و حدود ۱۳۰ هزار نفر اشتغال دارند و در مسیر استقلال اقتصادی هستند.
جلودارزاده گفت: سازمان بهزیستی نیز با زیر پوشش داشتن ۲۰۰ هزار زن سرپرست خانوار قادر به ایجاد ۳۰ تا ۴۰ هزار فرصت شغلی است و بزرگترین خیریههای کشور هم ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر زیر پوشش دارند که نسبت به رقم ۵ر۲میلیون نفر تأثیر ناچیزی دارد، بنابر این نقش دولت در این زمینه حساس و تعیینکننده است.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: ستاد اشتغال زنان سرپرست خانوار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شده است که مطالعات بالادستی را انجام میدهد.
وی افزود: شهر ری به دلیل دارا بودن همه ویژگیهای سایر شهرهای کشور به لحاظ صنعتی، تجاری، پتروشیمی، پالایشگاه، کشاورزی و دامداری برای اجرای طرح اشتغال زنان سرپرست خانوار انتخاب شده است.
او، وجود پدیده فقر در این منطقه به دلیل قرار داشتن در حاشیه پایتخت و وجود شمار زیاد زنان سرپرست خانوار در این شهرستان را از دلایل انتخاب شهر ری برای اجرای طرح پایلوت شناسایی و حمایت زنان سرپرست خانوار اعلام کرد.جلودار زاده در ادامه اظهار داشت: فعالیتهای حمایتی مربوط به زنان سرپرست خانوار که تا امروز انجام شده نه تنها فراگیر نبوده است، بلکه از حمایتهای همهجانبه و لازم نیز برخوردار نبوده و موفقیتی هم حاصل نشده است.
وی با اشاره به این که در نظر داریم با همکاری همه دستگاهها یک کار دقیق و علمی انجام دهیم، گفت: از این پس با کمک سازمان ثبت احوال پس از فوت همسر، اطلاعات به طور همزمان به سیستم منتقل میشود و اطلاعات به روز و آنلاین در اختیار مسئولان قرار میگیرد تا حمایتهای بعدی از زنان بدون سرپرست و فرزندان آنها انجام شود. همچنین سایت و نشریه ویژه این طرح راهاندازی خواهد شد.