کوتاه فرهنگی ـ آموزشی
گسترش همکاری‌ های سینمایی ایران و پاکستان

مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی در دیدار با عضو هیأت مدیره آکادمی ملی هنر پاکستان، پیشنهاد تولید مشترک فیلمی درباره اقبال لاهوری را داد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد فارابی، در ادامه دیدارهای بین‌المللی مدیرعامل فارابی، دکتر سید مهدی جوادی و رائد فریدزاده معاون امور بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی با ساتیش آناند، عضو هیأت مدیره آکادمی ملی هنر پاکستان و تهیه‌کننده پاکستانی، تفاهم‌نامه تولید مشترک امضا شد.در این نشست، سید مهدی جوادی از وجوه گوناگون به اهمیت و جایگاه اقبال لاهوری در فرهنگ ایران و اسلام پرداخت و از عزم جدی فارابی برای تولید فیلمی درباره این شخصیت و شاعر صاحب‌‌نام گفت.وی با بیان اینکه ارتباط فرهنگی با کشور پاکستان برای ما اهمیت دارد، افزود: تولید فیلمی درباره اقبال لاهوری، شاعر بزرگ در همین راستا است.

ساتیش آناند، تهیه‌کننده پاکستانی نیز با تأکید بر تعاملات خوب سینمایی ایران و پاکستان و فرصت‌های متقابل برای گسترش این تعاملات بر ساخت پروژه‌های مشترک تأکید کرد.او شخصیت‌های مشترکی نظیر اقبال را بهانه‌های خوبی برای تقریب دو ملت دانست و حضور در عرصه‌های گوناگون فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را از دلایل اهمیت اقبال لاهوری بین مردم ایران و پاکستان بر شمرد.

جشنواره ونیز در تدارک جشن ۹۰سالگی

مراسم ویژه‌ای برای نودمین سالگرد آغاز به کار جشنواره ونیز، قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی جهان برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، برنامه ویژه نودمین سالگرد آغاز برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم «ونیز» روز شنبه ۹جولای (۱۸تیر) برگزار خواهد شد.

این رویداد با یک کنفرانس بین‌المللی در کتابخانه آرشیو تاریخی بینال افتتاح می‌شود و سپس با حضور «روبرو چیکوتو» رئیس دوسالانه ونیز، نسخه ایتالیایی کتاب «هنر بین‌المللی سینماتوگرافی ونیز ۲۰۲۲-۱۹۳۲» نوشته پروفسور «جیان پیرو برونتا» و با حضور «آلبرتو باربرا» مدیر باسابقه این جشنواره رونمایی می‌شود.

این کنفرانس که در دو نوبت صبح (تا ساعت ۱۳:۳۰) و بعد از ظهر (۱۵تا ۱۸) برگزار می‌شود، در بخش دوم میزبان مورخان، منتقدان و استادانی خواهد بود که درباره ارزش تاریخی برگزاری این رویداد سینمایی سخنرانی می‌کنند و در انتها، دو فیلم از اولین دوره جشنواره ونیز در سال ۱۹۳۲شامل «باران» ساخته «مانوس فرانکن» و «یوریس ایونز» و «مردها چه بدجنس‌هایی هستند» به کارگردانی «ماریو کامرینی» به نمایش گذاشته می‌شوند.

کنسرت سازهای ایرانی در تالار رودکی

گروه سازهای ایرانی بنیاد رودکی روز ۱۷تیرماه کنسرت «ساز استاد، یاد استاد» را به سرپرستی حامد فکوری و آواز اشکان کمانگری در تالار رودکی برگزار می‌کند.

به گزارش هنرآنلاین، کنسرت «سازِ استاد، یادِ استاد» گروه سازهای ایرانی بنیاد رودکی با اجرای آثاری از غلامحسین بیگجه‌خانی و پرویز مشکاتیان، استادان نامدار و برجسته موسیقی اصیل ایرانی روز جمعه ۱۷تیرماه ۱۴۰۱ساعت ۲۱:۳۰به سرپرستی حامد فکوری و خوانندگی اشکان کمانگری در تالار رودکی برگزار خواهد شد.

«سازِ استاد، یادِ استاد» عنوان سلسله‌برنامه‌هایی است که از این پس در تجلیل استادان موسیقی ایرانی به همت بنیاد رودکی و پیشنهاد شورای هنری ارکستر ملی ایران برگزار می‌شوند. آنچه روز جمعه ۱۷تیرماه در تالار رودکی روی صحنه می‌رود، نخستین اجرای این برنامه موسیقایی است و برنامه‌های آینده هم به تدریج اعلام خواهند شد.

کسب عناوین برتر فیلمسازان ایران در جشنواره فیلم کرواسی

فیلمسازان ایرانی در آیین پایانی سی‌امین جشنواره فیلم کوتاه کرواسی، عناوین برتر و اصلی را به خود اختصاص دادند و باعث شگفتی و تحسین هیأت داوران و حاضران شدند.

به گزارش هنرآنلاین، در این جشنواره از میان ۶۰۱اثر رسیده از ۴۸کشور، سه فیلم کوتاه ایرانی جزو ۱۰فیلم نهایی و برتر هیأت داوران قرار گرفتند. در بیانیه پایانی داوران، فیلم‌های کوتاه «لئو LEÓ» ساخته معین روح‌الامینی، برنده جایزه بزرگ و بهترین فیلم و «پاندورا» ساخته کامران هوشمندیان برنده جایزه دوم (نقره سر رودین) معرفی شدند. هیأت داوران به فیلم پاندورا مدال یونیکا به خاطر شیوه جدید بیان در فیلم کوتاه اعطا کرد و از فیلم کوتاه «چتر» ساخته رضا گلچین که جزو ده فیلم برتر بود، تقدیر شد.آیین نهایی جشنواره، شامگاه جمعه سوم تیرماه در شهر پوژِگا کرواسی با حضور نمایندگان ۴۸کشور برگزار شد و پرویز اسماعیلی، سفیر ایران در زاگرب به عنوان میهمان ویژه حضور داشت و جواز و لوح تقدیر فیلمسازان ایرانی را از واسلاو آنتونین، رئیس هیأت داوران و پروفسور ژلیکو بالوگ رئیس جشنواره دریافت کرد.

ضرورت هم‌افزایی حوزه‌های انتظامی و علمی برای مقابله با تخلفات علمی

معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان نیازهای قانونی برای مقابله با تخلفات پژوهشی، بر ایجاد هم‌افزایی بین حوزه‌های انتظامی و علمی تأکید کرد و افزود: این موضوعات باید در بخش‌های مختلف دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها پیگیری شوند. به گزارش ایسنا، دکتر پیمان صالحی با اشاره به اهمیت بحث اخلاق در پژوهش، گفت: تمامی نیازهای قانونی برای مقابله با تخلفات پژوهشی و علمی موجود است و مسئولان دوران قبل این نیازهای قانونی را رفع کرده‌اند و در حال حاضر ما فقط باید به دنبال اجرای این قوانین باشیم. وی ادامه داد: در هر فعالیت علمی پژوهشی که در قالب پایان‌نامه، مقاله، رساله، طرح و … انجام شود، اگر فردی که هیچ مسئولیتی در انجام آن نداشته، از مواهب آن استفاده کند، مرتکب جرم شده است و پیگرد قانونی دارد.

نسخه مناسب چاپ