حسن بختیاری با اشاره به محدودیت منابع آب در استان قم گفت: عمده آب شرب قم از آبهای سطحی تأمین میشود، هرچند امسال با تغییراتی در این زمینه همراه بوده است. بخشی از آب شرب قم نیز از ۱۳ حلقه چاه آب در منطقه علیآباد و بخشی هم از چاههای سطح شهر تأمین میشود.
وی با بیان این که بخش مهمی از آب موردنیاز روستانشینان از چاهها و قناتهای محلی در حال تأمین است، اظهارداشت: هرچند جمعیت روستایی قم نسبت به جمعیت شهری بسیار کمتر است ولی به هرحال دغدغه تأمین آب برای آنها نیز وجود دارد.
بختیاری با اشاره به تغییرات مرحلهای در مقاطع مختلف زمانی در زمینه کمیت و کیفیت آب قم یادآور شد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توجه به افزایش کیفیت آب شهر قم در دستور کار قرار گرفت، چراکه شوری آب این شهر زبانزد بود.
وی به طرح انتقال آب از دشت علیآباد به قم به عنوان نخستین اقدامات پس از انقلاب برای تأمین آب شرب اشاره کرد و گفت: ۱۳ حلقه چاه در این منطقه حفر شد که البته به دلیل مهاجرپذیری قم و افزایش جمعیت آن، این اقدام نتوانست نیازهای آبی شهر و استان را به طور کامل برطرف کند.
بختیاری احداث سد ۱۵ خرداد را یکی دیگر از اقدامات برای تأمین آب قم دانست و گفت: سد ۱۵ خرداد در آن مقطع زمانی بخشی از مشکلات را حل کرد، ولی به دلیل موقعیت این سد و آورده محدود آن، بازهم بعد از مدتی مشکلات به خصوص در حوزه کیفی آب ظهور کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم انتقال آب از سد «کوچری» را آخرین اقدام برای تأمین آب موردنیاز استان قم دانست و گفت: از این سد نیز تا سال گذشته بیش از ۸۲ درصد آب استان تأمین میشد، ولی به دلیل خشکسالی و محدودیت بارشها، شاهد کاهش ۲۵ درصدی در ذخیره مخزن این سد بودیم.
وی افت کیفی آب شهر قم را به همین دلیل دانست و تأکید کرد: با این همه تلاش کردیم آب موردنیاز شهروندان به لحاظ کمی و کیفی از راههای مختلف تأمین شود.
بختیاری با بیان این که کیفیت آب تابع منابع تأمین آن است، گفت: از اواخر اسفندماه پارسال و بر اساس ابلاغیه وزارت نیرو، سهمیه استان قم از سد کوچری که آبی باکیفیت محسوب میشود، حدود ۵۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت.
وی به مصرف بالای آب در برخی مجموعههای اداری و عمومی در قم اشاره کرد و گفت: اخطارهای لازم به این مجموعهها داده میشود و در صورت عدم توجه، از ۲ هفته آینده وارد فاز قطع آب آنها خواهیم شد و چارهای به جز این کار هم نداریم.