به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، نشست خبری رونمایی از روش نوین تامین مالی جمعی نخستین فیلم سینمایی از طریق فرابورس، با حضور عارف علیقلی پور دبیر کارگروه تامین مالی جمعی فرابورس، علی عمیدی مدیرعامل سامانه تامین مالی و سرمایه گذاری کارن کراد و علی طلوعی تهیهکننده فیلم در محل مجتمع شکوفایی شرکتهای دانش بنیان برگزار شد.
در این نشست، عارف علیقلی پور با اشاره به راهاندازی بازار تامین مالی جمعی اظهار کرد: تاکنون مجموعههایی که بتوانند شفافیت را بپذیرند و مدل اقتصادی را هم مدنظر قرار دهند، به بیانی دیگر، بازگشت سرمایه را به عنوان یک اصل بپذیرد، تعداد کمی از پروژهها را در بر میگرفت اما فیلم سینمایی «بخارست» با پذیرش اصل شفافیت و بازگشت سرمایه، در این مسیر گام برداشته است.
دبیر کارگروه تامین مالی جمعی شرکت فرابورس ایران با اشاره به دغدغههای پیرامون بازگشت سرمایه در این بازار تصریح کرد: طی یک سال و نیم عمر بازار تامین مالی جمعی، تمامی سرمایهها بازگشت داده شده است و امید میرود که در حوزه سینما نیز چنین اتفاقی رخ دهد.
وی با اشاره به فیلم سینمایی بخارست، اظهار کرد: انتخاب این فیلم، انتخاب هوشمندانهای بود چرا که این فیلم از یک مرحله عبور کرده که کار را برای سکوی تامین مالی جمعی، سرمایهپذیر و ناظر، آسانتر کرده است.
علیقلی پور با بیان اینکه سکوی تامین مالی جمعی کارن کراد از جمله سکوهای پیشگام در این بازار است، اظهار کرد: امید میرود که موفقیت در این رخداد، آغازی برای تامین مالی جمعی در حوزه صنعت سینما رقم بخورد.
طبق این گزارش برای نخستین بار در ایران، سکوی تامین مالی جمعی کارن کراد با همکاری موسسه تصویرگستر نبراس، از روش نوین تامین مالی جمعی در حوزه صنایع خلاق، هنر و سینما بهره برده است.
فیلم سینمایی «بخارست» به عنوان نخستین طرح متقاضی تامین مالی جمعی در این حوزه معرفی شده است که جذب سرمایه آن از طریق سکوی کارن انجام میشود و عموم مردم امکان مشارکت در تامین سرمایه این طرح را دارند.
خبر دیگر اینکه مراسم گشایش نماد سهام شرکت صنعتی آرتاویل در بازار دوم فرابورس با کشف قیمت ۸۵۳ تومانی هر سهم این شرکت برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری فرابورس ایران، شرکت صنعتی آرتاویل با نماد «پارتا» که تا پایان خرداد گذشته در تابلو زرد بازار پایه شاهد انجام معاملات سهام خود بود، پس از ارتقا به بازار دوم فرابورس در بازار جدید به روش حراج، گشایش نماد شد.
طبق اعلام ناظر فرابورس، محدودیت حجمی یعنی حداکثر تعداد اوراق بهادار در هر سفارش برای نماد معاملاتی پارتا به میزان ۲۰۰ هزار سهم در نظر گرفته شد که از روز معاملاتی بعد، دامنه نوسان قیمت به میزان ۵ درصد قیمت پایانی روز معاملاتی قبل بود.
در جریان گشایش این نماد، مقدار ۲۸۰ هزار و ۵۹۵ سهم آرتا به ارزش بیش از دو میلیارد و ۳۹۳ میلیون ریال، در بازار دوم فرابورس مورد معامله قرار گرفت.
عمده معاملات در سمت خرید این سهم در اختیار بازیگران حقوقی با مالکیت ۸۹ درصدی بود و حقیقیها در این سمت، سهم ۹ر۱۰ درصدی داشتند اما در سمت فروش ۱۰۰ درصد خریداران، حقیقیها بودند.
شرکت مجتمع صنعتی آرتاویل پس از احراز تمامی شرایط پذیرش، از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ به عنوان دویست و هفتاد و هشتمین نماد معاملاتی در فهرست نرخهای فرابورس ایران درج شد.
این شرکت پیش از آن در ۱۷ آبان ۱۴۰۰ در گروه لاستیک و پلاستیک و زیرگروه تولید تایر و بازسازی تایرهای لاستیکی در فرابورس پذیرش شده بود.
همچنین وحید مطهری نیا سرپرست مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین مالی شرکت بورس اوراق بهادار تهران اعلام کرد: چهارمین صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در بورس تهران با نام «سلام» شروع به کار کرد.
بهگزارش روابطعمومی و امور بین الملل بورس تهران، سرپرست مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین مالی شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت: باتوجه مزیتهای قراردادهای اختیار معامله مبتنی بر واحد صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس اوراق بهادار تهران، برنامه ایجاد نمادهای اختیار معامله برروی این صندوق ها، متناسب با ظرفیت و کشش بازار، در دست اجراست. وی اضافه کرد: از این رو قراردادهای اختیارمعامله مبتنی بر یک صندوق سرمایه گذاری قابل معامله دیگر، در بورس اوراق بهادار تهران به فعالان بازار ارائه شد.
پس از صندوق های «دارایکم»، «پالایش» و «اهرم»، می توان صندوق«سلام» را چهارمین صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در بورس تهران دانست که قراردادهای اختیارمعامله بر روی آن ایجاد می شود.
به گفته سرپرست مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین مالی شرکت بورس تهران، دوره معاملاتی نمادهای اختیارمعامله مبتنیبر واحدهای سرمایهگذاری صندوق سرمایه گذاری سلام با سررسید شهریور ۱۴۰۱ از روز ششم تیر آغاز شد.
وی افزود: بهمنظور ایجاد شرایط لازم برای افزایش نقدشوندگی نمادهای اختیارمعامله این صندوق سرمایه گذاری، هماهنگیهای لازم به منظور انجام فرآیند بازارگردانی نمادهای اختیارمعامله آن، با همکاری شرکت سبدگردان فارابی، صورت گرفته است.
مطهری نیا تصریح کرد: اندازه قراردادهای اختیارمعامله تعریف شده بر روی این صندوق ۱۰۰۰ واحدی بوده و تمدید سررسید آن متناسب با استقبال بازار و کیفیت بازارگردانی انجام شده، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
سرپرست مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین مالی بورس تهران خاطرنشان کرد: بورس آمادگی دارد در صورت فراهم شدن الزامات نقدشوندگی، امکان بازگشایی اوراق اختیار معامله مبتنی بر سایر سهام یا صندوقهای قابل معامله را هم فراهم کند.