پدر سمفونی ایران گفت: گرچه امروز آهنگسازی به شکل نوآورانه در سبکهای موسیقی کم شده اما تکنیک جوانان ایرانی حیرتانگیز است.
شاهین فرهت در گفتگو با ایرنا، درباره وضعیت موسیقی امروز ایران گفت: برای موزیسین زمانی که بنشیند و کارش را بکند، شرایط موسیقی خوب است اما بخواهم از نظر اجرای موسیقی (که همیشه دغدغه من بوده است) صحبت کنم، باید بگویم که آثار آهنگسازان و موزیسینهای ایرانی کم اجرا میشود یا اجرا نمیشود و این موضوع دلایل متعددی دارد.
وی ادامه داد: برای خوب اجرا شدن هم باید کار شود. ما نیاز به معلم داریم؛ معلمی که برای یاددادن انواع سازها و سبکهای موسیقی قابل باشد. ما برای بهبود شرایط موسیقی نیاز به استادان خوب داریم، اما قصه این است که استاد کم و هنرجو و علاقهمند به موسیقی زیاد داریم؛ به عبارت دیگر تعداد کسانی که خواهان یادگیری موسیقی هستند با کسانی که میخواهند یاد بدهند، مطابقت ندارد.
فرهت تأکید کرد: برای رفع این مشکل باید معلمان را از بین فارغالتحصیلان به کار بگیریم؛ بسیاری در موسیقی فارغالتحصیل میشوند اما در این عرصه برایشان کار نیست.
برنده لوح تقدیر و چنگ زرین نوزدهمین جشنواره موسیقی فجر درباره اینکه چرا موسیقیدانان امروز ما مانند گذشته صاحب سبک و صاحب نام نیستند، توضیح داد: هر دوره متخصصانی در رشتهای بیرون میدهد. مثلاً ۵۰سال پیش در موسیقی ایرانی شخصیتهای معروف بسیاری داشتیم؛ از جمله مرتضی محجوبی، پرویز یاحقی، علیاصغر بهاری، احمد عبادی، جلیل شهناز و فرهنگ شریف. امروز بیشتر جوانان در تکنیک برجسته هستند؛ یعنی تکنیک نوازندگیشان در موسیقی کلاسیک بالاست و ورای این بحث که خلاقیت دارند یا ندارند، بهراحتی قطعات معروف را اجرا میکنند و استعدادشان حیرتانگیز است.
وی افزود: امروز آهنگسازی به شکل نوآورانه و بدعت گذاشتن در سبکهای موسیقی، کم شده و همه جای دنیا اینگونه است.
پدر سمفونی ایران درباره نسل جوان فعال موسیقی گفت: نظرم در اینباره بسیار مثبت است. به شخصه برای اجرای یک پاساژ از سونات بتهوون (پاساژ در آموزش موسیقی – بدون در نظر گرفتن مفهوم- به معنی آن قسمت از قطعه موسیقی است که نقش آن در یک قطعه، پیوند دو بخش مهم به یکدیگر است)، ممکن بود ساعتها و ماهها وقت صرف کنم تا خروجی آن به شکلی دربیاید که دوست دارم؛ اما امروز یک جوان بهراحتی آن را مینوازد. این حجم از توانایی عجیب است و این یک تکنیک است. به همین دلیل به این جوانان صددرصد امیدوارم.